kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hete

Átalakítják a Nemzeti Tehetség Programot

A tehetség munkát és feladatot ad mindenkinek, így az államnak is. Ennek jegyében kezdődött meg tavaly a Nemzeti Tehetség Program átalakítása - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára a XV. Kárpát-medencei tehetségnapon, ahol tizenkét fiatal vehette át a "Felfedezettjeink" ösztöndíjat szombaton Budapesten.

Nagy-Vargha Zsófia hangsúlyozta, a Nemzeti Tehetség Program átalakításának célja megtalálni az összes tehetséges magyar fiatalt, a láthatóak mellett a rejtett tehetségeket is. Ezért indították el már tavaly ősszel a Nemzeti Tehetség Központ mérőeszközét, amely problémamegoldó és szövegértési gyakorlatok mellett pedagógiai segédanyagot is tartalmaz a tanárok számára, akik nap mint nap találkoznak a tehetségekkel. Az átalakítás fontos eleme, hogy mérések mellett rámutassanak a programokra, amelyek segíthetik a tehetséges gyermekeket. Ezt szolgálja a tehetségtérkép, amely feltünteti az érintett tanuló számára a hozzá legközelebb álló tehetséggondozó programokat.

Nagy-Vargha Zsófia szólt arról is: szeretnének Magyarországra hozni nagy nemzetközi tanulmányi versenyeket, részben azért, hogy felhívják a figyelmet a természettudományos tárgyak fontosságára. A helyettes államtitkár elmondta, hogy idén májusban ismét meghirdetik a Köbüki - tanári tehetséggondozó - programot, amelyre azoknak a pedagógusoknak a jelentkezését várják, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a tehetséggondozásban. Hangsúlyozta azt is, hogy sokszorosan megtérül, ha az szja második 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Program javára ajánlják fel az adózók.

A "Felfedezettjeink" ösztöndíjakat Balogh László, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének (Matehetsz) elnöke adta át.

Fődíjjal ismerték el a 7-13 éves korcsoportban a budapesti Sávolt Karolinát, aki 2023-ban a Highlights of Hungary díjazottja, az év Leginspirálóbb Nője Fiatal Tehetség kategória nyertese, Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója, korosztályos országos teniszbajnoka.

A 14-17 éves korcsoportban a fődíjat a gyermelyi Bencz Benedek kapta, aki jelenleg A kozmikus részecskék kutatása című pályázatban vesz részt a Wigner FK partnerségében.

A 18-19 éves korcsoportban a fődíjat a budapesti Vajda Ádám vehette át, aki az informatika és a robotika területén kiemelkedő tudását a mesterséges intelligencia fejlesztésén szeretné hasznosítani.

Különdíjjal jutalmazták a bodajki Balogh Máté zongoraművészt, a szolnoki Zsigmond Simon asztaliteniszezőt, a dunaújvárosi Mayer Gréta tornászt, a munkácsi Neubauer Ferenc Konrádot és a kecskeméti Kovács Jánost a matematika területén elért eredményeiért, valamint a dunaszerdahelyi Bittera Sophie Imant, aki énekel, szaval, táncol, zongorázik, hegedül és saját novellákat ír.

Különdíjat kapott még a budapesti Kertész Domokos, aki verseket és novellákat ír, a szegedi Viczián Dániel, aki az MTA-SZTE Lendület Biokolloidok Kutatócsoport keretei között végez kutatásokat és a ludasi Nyers Bakó Ramóna zongoraművész.

A fődíjasok 150 ezer, a különdíjasok 80 ezer forintos ösztöndíjban részesültek.

MTI

Uniós tehetségbázis fogja megkönnyíteni a nemzetközi munkaerő-felvételt, azaz a legális migrációt - olvassa el korábbi cikkünk!

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek