Megjelent: 10 éve

Főleg a közösségi és a chat oldalakat tiltják le a munkáltatók

Sok munkahelyen azért korlátozzák az internethasználatot, mert a cégvezetők szerint ez a hatékonyság rovására megy. Szakemberek úgy vélik, a tiltás nem feltétlenül célravezető. Ráadásul kialakult egy új jelenség: az emberek többsége a munkahelyén végez magánjellegű tevékenységet, de éppen ezért a munkaidőn kívül, otthon is dolgozik. Ezt pedig a munkáltatóknak el kell fogadniuk.

A Nucleus Research év eleji felmérése szerint a Facebook látogatása 1,5 százalékos hatékonyságcsökkenést okoz a munka során. Az amerikai információs technológiai kutatócég több mint kétszáz irodai dolgozó megfigyelése után jutott erre az eredményre.

- Egyre erősebb a munkavállalók körében a time online-effektus, azaz az ember a munkahelyén is végez magánjellegű tevékenységet, miközben munkahelyén kívül, otthon is dolgozik. Ez leginkább a diplomásokra jellemző, de a középfokú végzettséggel rendelkezők között is terjedőben van - mondta a Népszabadságnak Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem docense, aki ebben a témában végzett kutatást.

Az évek óta közzétett web@work tanulmány szerint az internetet a munkahelyen magáncélra használó alkalmazottak 45 százaléka inkább mondana le reggeli kávéjáról, mint erről a lehetőségről.

Majó Zoltán úgy véli, le lehet tiltani a videonézegető és a közösségi oldalakat - rövid távon biztosan nagyobb lesz a fegyelem és a figyelem, de ennek nincs szignifikáns kapcsolata a munka hatékonyságával. Már a munkahelyi telefon magáncélú használatának vizsgálatakor arra jutottak, hogy érdemes engedményeket tenni. A tiltások miatt a munkatársak frusztráltak lesznek - magyarázza a szakértő. -

Szepsy Ágnes munkapszichológus szerint ha a dolgozó tartja a tempót, és nem él vissza az internet nyújtotta lehetőségekkel, pár perc pihenés belefér a munkaidőbe, sőt arra szükség is van. - Ha nem az internetezéssel kapcsolódik ki, megtalálja a módját máshogy: dohányzással, kávézással, beszélgetéssel tölti ki az időt - mondja.

Belán Róbert, a K&K Tanácsadó és Informatikai Kft. szaktanácsadója elmondta: több munkaadó használja a cég által kínált szoftvert, amely automatikusan naplózza az alkalmazottak számítógépes tevékenységét: azt, hogy mennyi időt tölt aktívan a számítógép használatával, milyen alkalmazásokat használ, milyen oldalakat látogat. Az adatokhoz a vezetők férnek hozzá, ám a dolgozók is kérhetik a betekintést.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés helyen alkalmaznak profi eszközöket, többnyire manuális munkával, naplófájlokból böngészik ki az informatikusok, milyen oldalakat néznek a dolgozók a neten, és azokat tiltják le. A munkaadók elsősorban a chatprogramok használatát kívánják korlátozni.

Népszabadság
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter