Megjelent: 5 éve

Gerendai plakátragasztással kezdte, és Benedek sem azért járt edzésre, mert olimpiai bajnok akart lenni

A Sziget Fesztivál alapítóját, és a gólkirály pólóst több tucat fiatal hallgatta az ALDI karrierrendezvényén, akik saját karrierük indulásáról meséltek. Abban egyetértettek, hogy bár nagyon máshonnan indultak, de kitartás és elhivatottság nélkül nem lennének ott, ahol most tartanak.

images

images

A kereskedelmi vagy közgazdász diploma még nem elég, „már kezdőként is szükség van vezetői képességekre, hiszen legalább 40-50 embert irányít egy-egy regionális értékesítési vezető” - így vázolta fel a jövőképet Kulcsár Dénes, az ALDI országos értékesítési koordinációs igazgatója a vállalat első karrierdélutánján. A rendezvényre egy önéletrajz volt a belépő: az ALDI felhívására közel száz, diploma előtt álló, illetve frissen végzett fiatal küldött CV-t. Közülük került ki az a 70, akik végül meghívót kaptak - vagyis túljutottak a rendhagyó álláspályázat első válogatóján.

Az A38 Hajó fedélzetére érkezett Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és a Sziget alapítója, Gerendai Károly is. Ők az ALDI meghívására mesélték el saját karriertörténetüket, így adva tanácsot a pályakezdőknek. Gerendai Károly meghökkentette a hallgatóságot, amikor arról beszélt, hogy karrierjét 16 évesen egyszerű plakátolással indította. Benedek Tibor pedig még maga sem tudta, milyen sikerek várnak rá, amikor 13 évesen még csak a játék és a csapat szeretete miatt járt az edzésekre. Ugyan két különböző területről érkeztek, abban mindketten egyetértettek, hogy kitartás és elhivatottság nélkül nem lehet előre jutni. Szeretni kell, amivel foglalkozik az ember, így minden apró sikerélményből táplálkozni lehet.

„Egymás után többször megkaptam a gólkirályi címet, aztán jött a doppingbotrány, ami teljesen tönkretett. Oda jutottam, hogy komoly kérdésként merült fel: mit csináljanak velem a csapatban, mert egyetlen gólt sem lőttem. Aztán csapattársam az olimpiai meccs előtt határozottan odaállt és azt mondta nekem: a te vezetéseddel leszünk bajnokok! Éreztem, hogy nem viccel, ezt tényleg nekem kell megcsinálnom. Az ő bizalma által kaptam új erőre.” - mesélte Benedek Tibor.

Karrier és kitartás, ezeket a kulcsszavakat emelte ki Kulcsár Dénes, az ALDI országos értékesítési koordinációs igazgatója is, aki kertelés nélkül vágott a dolgok közepébe, nem áltatta a fiatalokat hiú reményekkel: „a regionális értékesítési vezető pozícióba olyan embereket keresünk, akik képesek gond nélkül mozogni egy sokrétű munkában és nem riadnak vissza a mindennapi kihívásoktól”. Az első akadály, amit a fiataloknak meg kell ugraniuk az a német nyelv ismerete, mely szinte magától értetődő a cég tulajdonosi háttere miatt. Kulcsár Dénes ehhez még hozzátette, hogy az angol nyelv ismerete is olyan alapvető elvárás ma már, mint az írni vagy olvasni tudás. A sikeres karrier alapja, hogy minden lépcsőfokot végig kell járni, így a regionális értékesítési vezetők - vagy, ahogy az ALDI-nál hívják, az RVL-ek - számára is a boltokban kezdődik a képzési folyamat. A kasszázástól az árufeltöltésen át valamennyi feladatot el kell végezni, hogy később vezetőként, az adott munkakörök ismeretében tudjanak döntéseket hozni. A program végére már 4-5 bolt és több mint 40 alkalmazott tartozik a vezető alá.

Azonban a karrierút nem áll meg Magyarországon, 2-3 itthon eltöltött év után újabb kihívásként, rövidebb ideig külföldön is bizonyíthat a munkavállaló. Többek között emiatt is elvárás a talpraesett egyéniség a pozícióba jelentkező fiataloknál. Ahhoz, hogy valakiből később vezető váljon, elengedhetetlen az elszántság.
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook