Megjelent: 9 éve

Idén is lesz HR Oscar - még lehet pályázni

Második alkalommal osztja ki a HR Oscar díjat a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége. Kiderül, kié 2010 legjobb HR témájú diplomadolgozata, melyik 2010 legjobb HR csapata, és ki 2010 legjobb HR szakembere. A díj átadására az SZTMSZ III. HR a gyakorlatban című konferenciáján kerül sor 2010.november 16-án.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége idén második alkalommal osztja ki a HR Oscar díjat, az alábbi kategóriákban:

- 2010 legjobb HR témájú diplomadolgozata
- 2010 legjobb HR csapata
- 2010 legjobb HR szakembere

A 2010-es év kiemelt témája: Innovatív ötletek a fellendülés jegyében.

Ebben az évben azokat az ifjú tehetségeket, HR szakembereket és csapatokat szeretnénk díjazni, akik újszerű látásmódjukkal innovatív, előremutató ötleteikkel segítik a vállalatok megújulását, fellendülését.

A díj átadására Szövetségünk ez évi konferenciáján, 2010. november 16-án kerül sor.

Pályázati feltételek:

1. 2010 legjobb HR témájú diplomadolgozata

A díjra pályázhat bármely magyar felsőoktatási intézmény kapcsolódó szakos diákja, aki szakdolgozatát a 2010/11-es tanévben készíti el, vagy a TDK dolgozatát a 2009-2010-ig terjedő időszakban készítette el, az emberi erőforrás management valamely területéhez kapcsolódó témában. Így többek között a munkaerő- kiválasztáshoz, kölcsönzéshez, vezető-kiválasztáshoz, fejlesztéshez, munkaügyi kapcsolatokhoz, HR tervezéshez/kontrollinghoz, HR információs rendszerhez kapcsolódó témában. Kiemelten kezeljük az innovatív, új megoldásokat bemutató pályázatokat.

Beadandó a dolgozat összefoglalója maximum 5 A4-es gépelt oldalban.

Az összefoglalónak az alábbiakat tartalmaznia kell, ezt a beadandó anyagban ismertetni kell:

- A probléma/helyzet leírása (mik a kockázatok).
- A dolgozatot milyen kutatómunka előzi meg?
- A dolgozat mitől egyéni, eredeti jellegű?
- Mi az a HR szakmában általánosan alkalmazható ötlet, javaslat, amit a dolgozatban felvázolt problémára javasol?

A győztes pályázó nyereménye:

- tárgynyeremény
- az SZTMSZ egyik tagja 1 hónap szakmai gyakorlatot biztosít
- anyagát a konferencián rövid előadás keretében ismerteti
- 1 db tiszteletjegy a konferenciára
- a HR Oscarral kapcsolatos sajtómegjelenésekben neve és anyaga szerepel

2. 2010 legjobb HR csapata

Pályázatot nyújthat be Magyarország területén működő vállalat, amely HR-részleggel/csapattal rendelkezik. A csapat működése magas szakmai színvonalon, a projektek összehangolt, hatékony véghezvitelével történik. A pályázatnak tartalmaznia kell a csapat tagjainak, működésének bemutatását és egy tetszőlegesen kiválasztott projekt megvalósításának leírását, amely a válság utáni fellendülés stratégiájának megvalósítását célozza. Kiemelten kezeljük a vállalat előremutató, innovatív stratégiáját, illetve a kulcsemberek megtartását, motiválását támogató HR projekteket.

Az anyag terjedelme max. 15 A4-es gépelt oldal.

Az összefoglalóban javasoljuk térjen ki az alábbiakra:

- A probléma/helyzet leírása (mik a kockázatok).
- Milyen peremfeltételeket, kritériumokat vettek figyelembe a projekt kidolgozása során?
- A projekt hogyan illeszkedik a vállalat rövid távú (fellendülést segítő) illetve a hosszú távú stratégiai céljaihoz?
- Milyen alternatívákat vettek figyelembe és miért az adott megoldást választották?
- A megvalósítás során milyen kihívásokkal kellett szembenézniük?
- Milyen eredményeket értek el?
- Mik azok az ötletek, javaslatok, megoldások, amelyeket a projekt során kipróbáltak és érdemesnek tartanak megosztani a HR szakmával, mint általánosan alkalmazható tanulságot?

A győztes csapat díjai:

- tárgynyeremény
- a konferencián rövid előadás keretében bemutatja pályázati anyagát
- 2 db tiszteletjegyet kap
- a HR Oscarral kapcsolatos sajtómegjelenésekben neve és anyaga szerepel

3. 2010 leginnovatívabb HR szakembere

Azt a szakembert keressük, aki a jelenlegi gazdasági helyzet tükrében olyan innovatív módon, esetleg új eszközökkel végzi munkáját, amely az egész vállalat számára előremutató, és hozzájárul a cég válság utáni sikeres működéshez, fellendüléséhez. A pályázatban a szakember személyének és munkájának bemutatását várjuk, kiemelve egy, a fenti feltételek
szerinti probléma megoldását.

Az anyag terjedelme max. 15 A4-es gépelt oldal.

Az összefoglalóban javasoljuk, térjen ki az alábbiakra:

- A vállalat helyzetének leírása (milyen kihívásai és kockázatai vannak).
- A HR szakember munkája, az általa kezdeményezett akciók/projektek/projekt hogyan illeszkedik a vállalat rövid távú (fellendülést segítő) illetve a hosszú távú stratégiai céljaihoz?
- Melyek azok a személyes kvalitások, amelyek a HR szakembert segítik a munkájában?
- Milyen eredményeket ért el?
- Mik azok az ötletek, javaslatok, megoldások, amelyeket a HR szakember a munkája során kipróbált és érdemesnek tart megosztani a HR szakmával, mint általánosan alkalmazható tanulságot?

A győztes pályázó díja:

- tárgynyeremény
- a konferencián rövid előadás keretében bemutatja pályázati anyagát
- 1 db tiszteletjegyet kap
- a HR Oscarral kapcsolatos sajtómegjelenésekben neve és anyaga szerepel

Nem vehet részt a pályázaton a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének tagja, alkalmazottja, tagjának alkalmazottja, illetve a Zsűriben részt vevő személy, annak családtagja vagy vállalkozása.

A Zsűri

A pályázatokat 5 tagú, független zsűri bírálja el, amelynek tagjai a szakmában elismert vezető HR szakemberek, egyetemi oktatók, továbbá egy fő a szponzor és egy fő az SZTMSZ részéről.

A díjak

A díjakat a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége osztja ki, amelynek tagjai szakember-, vezető-, munkaerő-kiválasztással, közvetítéssel, kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozások, melyek a munkaerő-piacon hosszabb ideje folyamatosan és sikeresen működnek.

A díjról a sajtót folyamatosan tájékoztatjuk, így a díjazottak is kiemelt sajtófigyelemre számíthatnak.

A díjak átadása

Az ünnepélyes díjátadásra az SZTMSZ III. HR a gyakorlatban című konferenciáján kerül sor, 2010.november 16-án, ahol a díjazottak rövid előadás keretében bemutatják pályázatukat. A konferencián a HR szakma és a vállalati oldal képviselői vesznek részt.

A pályázat beadása

Az anyagokat 2010. november 8-án, 24.00 óráig várjuk elektronikus úton, a Szövetség titkárának (Gyengő Dóra, gyengo.dora@sztmsz.hu) e-mail címére. A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A díjazó jogai, kötelezettségei

Az SZTMSZ, mint díjazó kötelezettséget vállal arra, hogy a beérkező pályamunkákat az elbírálás ideje alatt bizalmasan kezeli. A beadott pályázatokat a konferencia után a pályázónak vissza nem küldi, harmadik személynek csak a pályázó jóváhagyásával adja ki. A nyertesek nevét és a pályázat témáját a konferenciával kapcsolatos sajtómegjelenésekben kiemelten kezeli és jogosult a pályázó személyét, a témát és pályázó által összeállított kivonatot/összefoglalót a Zsűri értékelését közölni.

A díjazottak jogai, kötelezettségei

A HR Oscar díjazottai az átadáson személyesen jelennek meg és egy rövid előadás keretében ismertetik pályázatukat.

Vállalják, hogy a konferenciával kapcsolatos sajtómegjelenésekben nevük és pályázatuk témája, rövid összefoglalója megjelenjen.

Jogosultak a HR Oscar díj elnyerésének tényét saját kommunikációjukban közölni.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter