Megjelent: 13 éve

Ingyenes online nyelvgyakorlási szolgáltatás a Lingvico-tól

Weben és mobiltelefonon elérhető ingyenes nyelvgyakorlási szolgáltatást indított a Lingvico. A Napi Nyelvi Frissítő angolul és németül kínál fel megoldandó feladatokat, amelyek az adott nyelv kultúrájából választott témákra épülnek. Újrakezdőtől a haladó szintűig bárkinek hasznos az új szolgáltatás - a felhasználó által adott válaszok azonnal kiértékelhetők.

Napi 5-10 percet igénylő, a mindennapi szokásokba könnyen beilleszthető online szolgáltatást indított el a Lingvico, Napi Nyelvi Frissítő néven. Minden nap új, angol és német feladatok érhetők el a szolgáltatás weboldalán (www.napinyelvifrissito.hu), vagy mobiltelefonnal, az Opera Mini böngészővel - a mobiltelefonra optimalizált verzió egyedülálló megoldás a magyarországi online nyelvoktatásban. A feladatokat, amelyek mind a két platformon azonosak, a Lingvico projekt nyelvtanárai állítják össze. A szolgáltatás ingyenes, de a mobiltelefonos elérés természetesen a wap-forgalom költségeivel jár.

A mobiltelefonos eléréshez először le kell tölteni a telefonra az Opera Mini böngészőt (http://operamini.com), majd a böngészőben meg kell nyitni a www.nnyf.mobi oldalt. Az Opera Mini webes demóján (http://www.operamini.com/demo/?url=http://www.napinyelvifrissito.mobi) keresztül is meg lehet tekinteni, hogy a szolgáltatás hogyan is jelenik meg egy telefon kijelzőjén.

A fejlesztők kifejezetten arra törekedtek, hogy a Napi Nyelvi Frissítő egy motiváló, a napi szokásokba könnyen beilleszthető nyelvgyakorlási forma legyen. A különböző szintű feladatok célja az adott nyelvet már valamilyen szinten ismerők tudásának frissen tartása. Napi egy új feladatot kínál a rendszer, ennek megoldása 5-10 percet vesz igénybe, és a megoldás kiértékelése egy gombnyomással azonnal elérhető. A feladatok az adott nyelv mindennapi kultúrájából merítik a témáikat, így a nyelvgyakorlók hasznos és szórakoztató információkhoz is jutnak. A fejlesztők várakozásai szerint a Napi Nyelvi Frissítő rendszeres felhasználóinak száma az év végéig megközelíti az 50 ezret - tudtuk meg Kruzslicz Anitától, a Lingvico projekt vezetőjétől.

A Lingvico projekt, amely nyelvtanárok által működtethető online nyelviskolai rendszerek fejlesztésével foglalkozik, több különböző nyelvoktató szolgáltatást kíván elindítani a már kidolgozott rendszerre alapozva - ezek közül a Napi Nyelvi Frissítő az első.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter