Megjelent: 8 éve

Karrier: hogyan légy ismert szakmai körökben?

Június végén indult, mára egyre többen használják Magyarországon is a BeKnown-t, a Facebook szakmai kapcsolatépítő alkalmazását. Aki még nem próbálta ki, most itt az ideje belekezdeni a közösségi médiás karrierépítés új formájába.

images

"Élethosszig tartó kapcsolatépítés." Aki ebben a szellemben egyengeti pályáját, sokkal nagyobb valószínűséggel talál állást, ha baj van. Minimális kapcsolatrendszerrel 6-12 hónapba is beletelik egy új munka megszerzése. Aki ügyes a networkingben, annak azonnal vagy néhány hét leforgása alatt lehet új munkahelye. Gyakori hiba azonban, hogy akkor kezdenénk a kapcsolatépítést, amikor kirúgtak a munkahelyünkről. Az már késő. Folyamatos erőfeszítést igényel a kapcsolatok ápolása. Fontos, hogy ismerőseink lássák erősségeinket, előnyös tulajdonságainkat. Egy-egy munkára ugyanis csak az ajánl be minket, aki biztos abban, hogy velünk "nem égeti be magát".
Míg régebben a kapcsolati háló személyes találkozásokon át alakult ki, az internet előretörésével változott a helyzet. Mára a közösségi oldalakon percenként szerezhetőek új ismerősök és a régiekkel is könnyebb tartani a kapcsolatot. Mindez nem váltja ki a személyes találkozás erejét, inkább annak kiegészítője.

Ebbe a trendbe illeszkedik a "Be known" (Légy ismert) a Monster állásportál karrierépítést támogató, ingyenesen letölthető alkalmazása (http://apps.facebook.com/beknown/login), amely a közösségi médiás álláskeresés új eszközévé vált. Az alkalmazás célja a szakmai kapcsolatépítés és a sikeres álláskeresés elősegítése.

Mire is használható?

A felhasználók önéletrajzszerű saját oldalt hozhatnak létre fényképpel, szakmai ajánlásokat gyűjthetnek ismerőseiktől, amelyek megjelennek saját oldalukon. Ez a jelenlét olyan mint egy szakmai telefonkönyv: aki nincs benne, azt kisebb eséllyel keresik. Sőt, ennél több is: az ügyes karrierépítők tudatosan formálják szakmai image-üket. Közösséget építenek a szakmájukban meghatározó döntéshozókkal, információkat osztanak meg velük, újdonságokra hívják fel figyelmüket. Jelzik, követik a legújabb változásokat.

Az alkalmazás megkönnyítheti a kapcsolatfelvételt egy-egy megcélzott munkaadóval is. Ha ugyanis szakmai ismerőseink vagy azok ismerősei között van olyan kontakt, aki éppen annál a munkaadónál dolgozott vagy dolgozik, máris könnyebb helyzetben van a pályázó: első kézből kaphat információkat a kiválasztásról, sőt, ismerőse akár beajánlhatja is őt.

Elkülönül a szakmai és a privát én

A BeKnown további előnye, hogy a felhasználók elkülöníthetik privát és szakmai kapcsolataikat (külön Facebook- és külön BeKnown-adatlappal). Utóbbi problémát a Monster egy friss felméréssel támasztja alá: a KRC Research júniusban négy nyugat-európai ország közel 3000 álláskeresőjét kérdezte: a facebookot használók 67 százalékát aggasztotta a privát és a szakmai kapcsolatok keveredése személyes oldalán. Például sokaknak gondot okozott, hogy üzleti kapcsolataik látták a közelebbi ismerősöknek szánt privát fotókat, üzeneteket. A BeKnown-nal ez kettéválasztható.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter