Megjelent: 13 éve

Kevés kék könyvet nyomtattak az alkalmi munkavállalóknak

Hiány van az alkalmi munkavállaláshoz szükséges zöld és kék kiskönyvből: a kiskőrösi munkaügyi központban például kedden hatalmas tömegek vártak hiába a kék könyvre, arról nem is beszélve, hogy a postán is kifogyott a készlet a közteherbélyegekből - adja hírül a Híradó.

A Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőség szerint felkészületlenül érte a hivatalokat az állampolgárok jogkövető magatartása, nem is számítottak arra, hogy az alkalmi munkások ilyen nagy mennyiségben kívánnak törvényes keretek között dolgozni.

Az alkalmi foglalkoztatáshoz a munkáltatónak minden esetben közteherbélyeget kell vennie, magyar dolgozó esetén kéket, külföldi esetén pedig zöldet. A Híradó értesülései alapján a térségben - kiemelten Kiskőrösön, Kecelen és Soltvadkerten - fokozott munkaügyi ellenőrzések várhatók.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter