Megjelent: 7 éve

Kevésbé bizakodóak a fejlődő piacok

A fejlődő gazdaságokban az elmúlt év során csökkent az üzleti bizalmi index, ezáltal szűkült a rés a fejlődő és az érett piacok között - állítja a Regus felmérése.

A legújabb Business Confidence Index felmérés 95 ország több mint 20.000 üzleti vezetőjének véleményének összegzéséből készült. A felmérés azt mutatja, hogy amíg a fejlett gazdaságokban a bizalmi szint 5 ponttal 109 pontra emelkedett, addig a feltörekvő országokban ez a pontszám 9 ponttal 117-re esett vissza. Magyarországon az üzleti bizalom egy év alatt 3 ponttal 81 pontra esett vissza, így 32 ponttal marad el a 113 pontos világátlagtól.

A felmérés további megállapításai közt szerepel, hogy az elmúlt fél évben csökkent a bevétel- és nyereségnövekedést jelentő magyar vállalatok száma. A válaszadók véleménye szerint Magyarországon a következő négy tényező bizonyult fontosnak a hatékonyság szempontjából:

. Költséghatékony szolgáltatók és beszállítók (65 százalék)
. Eredményesebb munkaerő-megtartás (40 százalék)
. Kevesebb fix irodahely (40 százalék)
. Hatékonyabb hirdetési- és marketingtevékenységek (39 százalék)

Mark Dixon, a Regus vezérigazgatója a kutatás eredményeivel kapcsolatban megjegyezte: "Gazdasági kilátásaik javulásával a fejlett piacok üzleti bizalmi szintje ismét növekedésnek indult. Ezzel szemben a fejlődő gazdaságokban lassult a növekedés üteme, és egyre inkább a költséghatékonyság kerül fókuszba. A kutatásból az is kiderül, hogy a rugalmas munkakörülmények jelentős hatást gyakorolnak az üzleti eredményekre és támogatják a fenntartható fejlődést."
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter