Megjelent: 4 éve

Ki vezérli a klímát kánikulában az irodában?

Komoly feszültségeket tud kelteni az irodai hőmérséklet, még akkor is, ha amúgy arról közmegegyezés van, hogy kint szinte elviselhetetlen a hőség. Mindig van, aki fázik, és mindig van, aki majd hőgutát kap. A "légkondiháborúról" írt összeállítást a VS.hu.

images

Ideális irodai hőmérséklet a gyakorlatban nem létezik, és bár a légkondi használata a kánikulában elkerülhetetlen, hiszen nélküle hatékonyan dolgozni sem nagyon lehet, mégis komoly összetűzésekhez vezethet a szabályozása a kollégák között.

Van, akinek mindig melege lesz, és akire pedig közvetlenül fúj a berendezés, az jó eséllyel fázni fog. Van, ahol a főnök irányít, de van, ahol az egész kollektíva egy emberhez alkalmazkodik.

A légkondi alatt kialakult belharcok gyakran nem vezetnek sehova, de legalább hátráltatják a munkát, mint a zsibbasztó nyári meleg. Nem elhanyagolható szempont, hogy milyen ruhában kötelező a munkahelyi megjelenés, sőt egyéb tényezők is megváltoztathatják a hőérzetünket. Az általánosan elfogadott irodai hőmérséklet nagyjából 22 fok körül van, de ez is inkább a férfiak igényeire van szabva, pedig egy tanulmány szerint a nők hamarabb fáznak, az anyagcsere különbségek miatt.

A túlzottan nagy hőmérsékletkülönbség azonban nagyon meg tudja terhelni a szervezetet, a 7-8 foknál nagyobb kint és bent közötti különbség hőstresszt okoz, amely fokozott terhet jelent a keringésre és a szívre.

VS.hu
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter