Szerző: HR Portal
Megjelent: 11 éve

Megkezdődött a toborzás a BME-n

A kétnapos börzén 2.100 állásajánlat és 145 cég várja az érdeklődőket. Az idei tavaszi állásbörzén 35 százalékkal kevesebb kiállító képviselteti ugyan magát 2008 tavaszához képest, azonban a válság ellenére autóipari cégek is kínálnak pozíciókat, és a fejvadász cégek száma sem csökkent. A 28. Műegyetemi Állásbörzén ott van például az Audi Hungária Motor Kft., amely gépészmérnököknek kínál állásokat, de képviselteti magát a Mercedes is, amely csaknem két tucat autóipari mérnököt keres. Az állásbörzén meghirdetett állások negyede villamosmérnököknek szól, őket követik az informatikusok (22 százalék), gépészmérnökök (17 százalék), és a műszaki menedzserek (10 százalék).

A Világgazdaság a Hewitt adatai alapján azt vizsgálta, hogy melyek azok a munkahely-választási szempontok, amelyek miatt egy iparág kiemelkedik a többi közül.

Autóipar

Az autóipart termékeinek kiváló színvonala emeli ki a mezőnyből, másik erőssége az iparág vállalatainak nemzetközi háttere, a cégek munkáltatói hírneve. Nagyon sokan marasztalják viszont most el az iparágat a munkahelyek stabilitása, megbízhatósága kapcsán.

Elektronika

Nincsenek a köztudatban markáns megkülönböztető jegyei, ismertsége és vonzó volta átlagos szintű, viszont az átlagosnál jobb szakmai fejlődési lehetőségeket nyújt.

Energetika

Csak kevés fiatal szemében vonzó ez az iparág. A stabilitás az egyetlen jellemző, amelyet a szektor kapcsán nagyobb arányban megjelöltek a válaszadók. Valószínű, hogy ez az iparág célzottan éri el a számára fontos munkapiaci szereplőket.

IT/szoftver

A kedvező fizetések és az iparág által biztosított szakmai fejlődési lehetőség terén kiemelkedik a többi iparág közül, azonban az ágazat mégis csak átlagosan vonzó, vélhetően a szükséges speciális szaktudás miatt.

Világgazdaság/MTI
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter