Megjelent: 1 éve

Ilyen az értelmes közmunka az államtitkár szerint

Az értékteremtő közfoglalkoztatás fontosságát hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, a politikus szerint az ország számos, jellemzően hátrányos helyzetű térségeiben található települése bizonyította ennek jelentőségét.


Czomba Sándor Borsod-Abaúj-Zemplén megye három ilyen kistelepülésen, Erdőhorvátiban, Komlóskán és Vajdácskán tett látogatást csütörtökön. Komlóska példájáról szólva azt mondta: ebben a zsák-településben megszűnt a munkanélküliség, a közfoglalkoztatás keretében mindenkinek munkát tud adni az önkormányzat, a település önfenntartó ökofalu lett, mintagazdaságként működő erdőszövetkezettel rendelkeznek.


Nem lehet nagybefektetőkre várni


Komplex gondolkodásmód kezd kialakulni a falvakban, az emberek hozzáállása az ilyen értékteremtő munkához egészen más - jegyezte meg az államtitkár, aki szerint az elmúlt három évben "rengeteget változott a közfoglalkoztatással kapcsolatos megítélés". Hozzátette: a Start-mintaprogram keretében nemcsak a bért és járulékokat, hanem a dologi kiadásokat is támogatja a kormány.


Szólt arról is, hogy ezekben a hátrányos helyzetű falvakban nem lehet nagyüzem építésére, nagyipar megtelepedésére számítani, itt "abból kell gazdálkodni, ami van", és ezt a helybéliek nagyon ügyesen kihasználják (MTI).


2013. október 4.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter