Megjelent: 1 éve

Megszűnhetnek a kínai munkatáborok

Kikerülhet idén a kínai büntetési tételek közül a munkatábor, ahol a rendőrség akár négy évig is bírósági eljárás nélkül tarthatja fogva a kormány bírálóit.

Ilyen értelmű kijelentést tett Meng Csien-csu, a kommunista párt politikai és igazságügyi bizottságának vezetője egy zárt láncú tévécsatornán közvetített konferencián.
javaslatot jóvá kell hagynia a kínai törvényhozásnak.

A munkatáborokba eredetileg rendszerbírálók és ellenforradalmi tevékenységgel vádolt személyek kerültek, később azonban prostituáltak, drogfüggők és más, kisstílű bűnözők előtt is megnyíltak kapuik. Ezekbe küldték például nagy számban a Falunkung spirituális szektának a tagjait, miután 1999-ben betiltották működését.
A kínai állami televízió szerint az országban jelenleg 310 munkatábor működik, és mintegy 310 ezer ember végez ott kényszermunkát (MTI).


2013. január. 8.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter