Megjelent: 2 éve

Nem lesz javulás a fiatal munkanélküliségben

A fiatalok munkanélküliségi rátája világszerte kiugróan magas marad az idén is, legalább 2016-ig nem várható csökkenés – közölte a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, az ILO a „Globális foglalkoztatási trendek a fiatalok körében 2012” című jelentésében.

Ez az arány a munkaügyi szervezet szerint még magasabb lenne, ha beszámítanák azokat is, akik a helyzet kilátástalansága miatt feladják, vagy későbbre halasztják az álláskeresést. Az így kiigazított ráta szerint a fiatalok körében a globális munkanélküliség 2011-ben 13,6 százalék volt.


75 millióan lesznek idén állás nélkül


A számadatok szerint 75 millió tizenöt és huszonnégy év közötti munkanélküli fiatal lesz 2012-ben, ami csaknem négymilliós növekedést jelent 2007 óta.


A munkanélküliségi rátákra várhatóan további negatív hatást gyakorol majd azoknak a fiataloknak a megjelenése a munkaerőpiacon, akik a korlátozott munkalehetőségek miatt hosszabb ideig maradtak az oktatási rendszerben.


„Le lehet győzni a fiatalok munkanélkülisége okozta válságot, de csak akkor, ha a munkahelyteremtés a fiatalok számára a politikai döntéshozatalban elsődlegessé válik és jelentősen nő a beruházások száma a magánszektorban” – idézi a közlemény José Manuel Salazar-Xirinachsot, az ILO Foglalkoztatási Szektorának igazgatóját.


Szerinte ez olyan lépéseket jelent, mint adókedvezmények és más ösztönzők felajánlása a fiatalokat foglalkoztató vállalkozásoknak, a fiatalok képzettsége és a munkaerőpiaci kereslet között fennálló eltérések csökkentése, valamint olyan vállalkozói programok, amelyek segítik a készségek fejlesztését.


A régiók összehasonlításából kiderül, hogy a FÁK országaiban, valamint Közép- és Délkelet-Európában 2011-ben kis mértékben, 17,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a fiatalok körében. A fejlett gazdaságokkal ellentétben úgy tűnik, a gazdasági válság miatt nőtt a fiatalok munkaerőpiaci részvételének aránya, aminek a hátterében – legalábbis részben – valószínűleg a szegénység áll.


Észak-Afrikában öt százalékponttal nőtt a fiatalok munkanélkülisége az arab tavaszt követően, így 27,9 százalékuk volt munkanélküli 2011-ben. A Közel-Keleten ez az arány 26,5 százalék. Latin-Amerikában és a karibi térségben a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta hirtelen megnőtt a gazdasági válság alatt, és a 2008-as 13,7 százalékról 2009-re 15,6 százalékra emelkedett. 2011-ben 14,3 százalékra csökkent, de középtávon nem várható további javulás. Fekete-Afrikában 2005 óta nagyjából változatlan a ráta, amely 2011-ben 11,5 százalék volt.


Délkelet-Ázsiában és a csendes-óceáni térségben a ráta 2011-ben 13,5 százalék volt, amely 0,7 százalékponttal alacsonyabb a 2008-as szintnél. Még Kelet-Ázsiában is – amely talán a gazdasági szempontból legdinamikusabb régió – a fiatalok körében mért munkanélküliségi ráta 2,8-szerese a felnőttek közötti aránynak.


Egyre több a fiatal részmunkaidős a fejlett világban


A jelentésből kiderül az is, hogy a fejlett gazdaságokban a fiatalokat egyre gyakrabban alkalmazzák ideiglenes állásokban és részmunkaidőben, míg a fejlődő országokban sokan fizetés nélkül végzik a munkájukat, amikor az informálisan működő családi vállalkozásokban vagy gazdaságokban segítenek.


A kedden publikált jelentést május 23-án és 24-én a globális ifjúsági foglalkoztatási fórum előtt is tárgyalják, ahol száz, a fiatalok méltányos foglalkoztatásának előmozdításán dolgozó fiatal találkozik. A kérdés emellett kiemelten szerepel az ILO júniusi éves Nemzetközi Munkaügyi Konferenciájának napirendjén is.


2012. május 22.


Kövesse híreinket, állásainkat facebook-oldalunkon.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter