Megjelent: 1 éve

Több ezer állás, képzések és karrier-tanácsadás a HVG Állásbörzén

A HVG Állásbörze a tavaszi toborzási szezon nyitórendezvényeként 2012. február 22-23-án kerül megrendezésre a SYMA Rendezvényközpontban. A kiállítás ismét újdonságokkal, érdekességekkel és a több ezer állásajánlat mellett képzési, továbbtanulási lehetőségekkel is várja az érdeklődőket.

Innovációk az álláskeresésben


A tavaly ősszel nagy sikerrel zárult, közel 11.000 látogatót vonzó kiállítás idén 10. alkalmát ünnepli, így izgalmas megoldásokkal várja a látogatókat: a szervezők továbbfejlesztették a legutóbb nagy sikert aratott "színkódolás" rendszerét, valamint tavasszal bevezetésre kerül a helyszíni jelentkezést segítő e-Reg rendszer is.


Kiket keresnek most a munkaadók?


A HVG Állásbörzén a hasonló rendezvényektől eltérően a szakmai gyakorlattól a vezetői pozíciókig minden megtalálható, a kiállító cégek az összes nyitott állásukat meghirdetik, és fogadják rájuk a jelentkezőket. A börze adatai szerint a kiállítók 91%-a kínál pályakezdőknek szóló ajánlatokat, viszont ennél is magasabb azoknak az aránya (95%), akik néhány év tapasztalatot igénylő pozíciókat is meghirdetnek a helyszínen. A kiállítók 67%-a kifejezetten senior szakembereket is keres, 54%-uk pedig akár vezetői pozíciókat is tud kínálni a rendezvény látogatóinak. Az állásajánlatok szakterületek szerint is széles skálán mozognak, nem koncentrálódnak egyetlen szakmára: a kiállítók kétharmada mérnöki, műszaki, gazdasági és pénzügyi pozíciókat egyaránt kínál, több mint 60%-uk pedig informatikai szakembereket és magabiztos nyelvtudással rendelkező munkavállalókat is keres. Így azok is találhatnak eséllyel megpályázható, vonzó ajánlatokat a börzén, akik középfokú vagy a fentiektől eltérő végzettséggel, viszont jó nyelvtudással rendelkeznek egy vagy több nyelven.


Nem is olyan extrém a munkakeresés, ha ismerjük a technikáját


A sikeres személyes bemutatkozás érdekében a látogatók a börzén segítséget kaphatnak a felkészüléshez. Ízelítő a programokból:  • Gerilla Önéletrajz, avagy miken kell változtatnod, ha ki szeretnél tűnni az álláskeresők tömegéből?

  • 10 nélkülözhetetlen tipp a sikeres bértárgyaláshoz

  • Állásvadászat 2.0

  • Pályakezdő 1x1- Tudatos karrier lépésről lépésre

  • Béren túli juttatások- ámítás vagy valós előny

  • A succesful job interview - Tippek és trükkök a garantált sikerhez, angolul

  • Az Én marketing szerepe az álláskeresésben

  • A nők helyzete a munkaerőpiacon


A GyakorlóTéren pedig előzetes jelentkezést követően karrier tanácsadáson, magyar és angol nyelvű CV tanácsadáson, valamint próbainterjún is részt lehet venni, illetve kiegészítő programként CreActivity verseny, HVG Állásbörze - Múlt és Jövő kiállítás és logikai játéksarok várja a látogatókat. A felkészültséget és a sikeres pályázást továbbá az ingyenesen igénybe vehető Toshiba InternetSarok, a Copy General NyomtatóSarok, AVON sminktanácsadás, Jobline CV FotóSarok, a munka világába visszatérni óhajtó szülők álláskeresését pedig a Micimackó gyermekmegőrző segíti.


A 2012 tavaszi állásbörze további részletei, regisztráció, kiállító –és programlista: www.hvgallasborze.hu


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter