Megjelent: 14 éve

Nyugdíjkorhatár: Magyarország nem emel

Hazánkban jelenleg nem tervezik az öregségi nyugdíjkorhatár felemelését, a cél az, hogy idő előtt ne kényszerüljenek az emberek korai nyugdíjazásra, az OECD jelentése szerint azonban a demográfiai folyamatok miatt nem tarthatók a jelenlegi nyugdíjkorhatárok.

Az MTI annak kapcsán kérdezte meg az érintetteket, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közzétett egy elemzést, amely szerint a következő években világszerte jelentősen növekedni fog az inaktívak száma. A jelentés megállapítja, hogy a problémát a nyugdíjreform önmagában nem tudja megoldani, szükség van az idősebbek továbbfoglalkoztatásának ösztönzésére.

A napokban közzétett OECD-jelentés szerint 2050-ben Európában az egy keresőre jutó inaktívak aránya 70 százalékra növekedhet a jelenlegi 38-ról, ha nem történik változás a foglalkoztatási, illetve nyugdíjazási módszerekben.
Az esélyegyenlőségi tárca kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére közölte: a kormány nem tervezi a nyugdíjkorhatár közvetlen emelését, hiszen az 1997-ben elkezdett fokozatos korhatáremelés folyamata a nőknél még nem zárult le, 2009-ben fog teljesülni a nemek szerint egységes 62 év öregségi nyugdíjkorhatár. Vágner Mária hozzátette: a cél, figyelembe véve a demográfiai várható folyamatokat is, az, hogy a korhatár előtt ne kényszerüljenek az emberek korai nyugdíjazásra.

Kockázatos magánnyugdíjpénztárak: a jegybank figyelmeztet
"Jelenleg nincsen realitása annak, hogy felemeljék a nyugdíjkorhatárt, mivel ehhez egészségesebbé kellene válnia a magyar lakosságnak" - reagált Tasáry Ilona, az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére.

Véleménye szerint, ha ennek ellenére megemelnék a korhatárt, főként a fizikai munkát végzők egyre többen mennének rokkantsági nyugdíjba vagy táppénzre egészségi állapotuk miatt.

A nemzetközi szervezet szakértői úgy látják, a nyugdíjreform önmagában nem elegendő az idősebbek foglalkoztatásához, olyan adórendszert kell működtetni, ami ösztönzi a továbbdolgozást.
Fülöp Edit, a munkaügyi minisztérium foglalkoztatás stratégiai főosztályának vezető főtanácsosa elmondta: amellett, hogy nő az átlagéletkor Magyarországon, egyre alacsonyabb a foglalkoztatás a nyugdíjkorhatár körüli években. Az OECD adatai alapján Magyarországon ténylegesen 58 éves korukban vonulnak nyugdíjba az emberek, míg a hivatalos nyugdíjkorhatár 62 év lenne.

Egyre kevesebb aktív tart el egyre több nyugdíjast
Fülöp Edit szerint akadályozza az idősek munkába állását a munkaerőpiacon működő "diszkrimináció", amely főként a 45 év fölötti nőket sújtja. Ezért nagyon fontos a munkáltatók ösztönzése, adóterheik csökkentése. Így 2005.január 1-jétől 50 százalékos járulékkedvezmény jár annak a munkáltatónak, amely ötven év feletti munkanélkülit alkalmaz. Emellett adókedvezményt kaphat a részmunkaidőben foglalkoztató munkáltató is, reményeik szerint ezt a kedvezményt a jövőben emelni fogják. Továbbá a minisztérium átképzési programokat indít az idősebb korosztály munkaerő piaci helyzetének javítására.

Az Országos Epidemiológiai Központ 2004-es népegészségügyi jelentése szerint az utóbbi két népszámlálás, vagyis az 1980 és 2001 közötti időszakban, csaknem 1,4 millió fővel csökkent a foglalkoztatottak száma Magyarországon, mintegy 650 ezer fővel lettek kevesebben az eltartottak, ezzel szemben 1,1 millió fővel nőtt az inaktív keresők száma, akik döntően nyugdíjasok.

A kormány nyugdíjkorrekciója nem reform?
E számok alakulásában a jelentés megállapítása szerint a foglalkoztatási arányok csökkenése mellett a népesség létszámának apadása és fokozatos elöregedése egyaránt szerepet játszott. 2001-ben 100 munkajövedelemmel rendelkező lakosra mintegy 90 inaktív nyugdíjas, csaknem 75 eltartott (elsősorban gyermekek) és 11 munkanélküli jutott.

A jelentés megállapítása szerint a gazdasági nehézségek mellett a szociálpolitika kettős szorításba kerül, mivel az adatok ismeretében egyszerre kellene biztosítania az egyre gyarapodó időskorú népesség gazdasági és szociális biztonságát, miközben támogatnia kell a gyermekvállalást, a családokat, a gyermekeket és a fiatal szülőket.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egymilliárdos adócsalással gyanúsítanak egy nemzetközi céghálózatot

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára hat embert tartóztattak le a napokban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy Európára kiterjedő... Teljes cikk

Alapszakmákat bemutató kiadvány jelenik meg pályakezdők részére

Alapszakmákat bemutató kiadvánnyal segíti a pályaválasztás előtt állókat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Magyar... Teljes cikk

Sörért és kávéért lopott gyógyszereket munkahelyéről egy férfi

Sikkasztás miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott sertések és baromfik kezelésére szolgáló... Teljes cikk