Olcsóbb lehet a munkaerő-kölcsönzés?"/>
Megjelent: 7 éve

Olcsóbb lehet a munkaerő-kölcsönzés?

Az Orbán Viktor által bejelentett munkahelyvédelmi program hatására nem kizárt, hogy a cégek a mostaninál olcsóbban kölcsönözhetnének dolgozókat.

images

A program keretében a felére csökkentenék a 25 év alattiak és az 55 év felettiek munkáltatói terheit. Ugyanez a kedvezmény járna a 25-54 éves kor között képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók után fizetett munkáltatói járulékra. Az utóbbi intézkedés körülbelül negyedmillió ember foglalkoztatást könnyítheti meg – mondta a miniszterelnök hétfőn, példaként említve a takarítókat, a kubikosokat és a rakodómunkásokat.

A tartósan munkanélküliek alkalmazását a kormány az első két évben azzal segítené, hogy a munkáltatótól az első két évre nem kérne közterhet, a harmadik évben pedig a tervek szerint a jelenlegi fele lehet a munkáltatói teher. A gyesről és a gyedről visszatérőknél ugyanez a szabály lenne érvényes. A többféle kedvezményre jogosultak a számukra legkedvezőbbet vehetik igénybe.

Motiválná a cégeket

A Trenkwalder munkaerő-kölcsönző cég szerint jó lépés a járulékcsökkentés, erre van szükség ahhoz, hogy nőjön a hazai foglalkoztatás. Főleg ha nem társulnak majd hozzá teljesíthetetlen adminisztrációs feltételek. Ösztönözni fogja a munkáltatókat arra, hogy a foglalkoztatási szempontból kockázatosabb embereket is felvegyék – mondta a cég marketing vezetője, Köves Balázs.

Mert Magyarországon a foglalkoztatottság átlagosan ugyan nem rosszabb, mint Európában. Viszont a pályakezdőket, az ötven év felettieket, a képzetleneket, a tartós munkanélkülieket, és a szülés után visszatérőket, jóval kisebb arányban veszik fel, mint más uniós országokban. A munkaerő-kölcsönzésben egyébként az átlagnál nagyobb arányban foglalkoztatják ezeket a csoportokat – tette hozzá.

Mennyi megtakarítást jelentene a munkáltatóknak?

100 ezer forintos bruttó bérnél 28500 forintot kell ma fizetnie a munkáltatónak (27 százalék szociális hozzájárulási adó és 1,5 százalék munkaadói járulék). Ennek felét, 14 250 forintot engednék el a 25 év alattiaknál és az 55 év felettieknél, ill. a 25 és 55 év közötti képzetleneknél.

A tartós munkanélkülieknél és a szülésből visszatérőknél viszont két évig egyáltalán nem kellene fizetni a 28 500 forintot (vagyis semmilyen munkáltatót terhelő közterhet), a harmadik évtől pedig szintén csak a közteher felét.

Olcsóbb lesz-e a kölcsönzés?

Kérdésünkre, hogy a kölcsönzés díjában mennyire fog megjelenni a járulékkedvezmény, azt válaszolta, hogy minden hasonló változást átvezetnek a díjakon. Ide tartozik az is, hogy július elsejétől a távolléti díjba beleszámít a műszakpótlék is, illetve hogy a munkaerő-kölcsönzőknek is kell végkielégítést adniuk – ezek a tételek viszont drágíthatják a szolgáltatást.

Először tételesen listázni kell a változásokat és kiszámítani hatásukat. Összességében azonban nem kizárt, hogy olcsóbbá válhat a kölcsönzés - mondta. Ez azért is fontos, mert az utóbbi időkben az új munkahelyek jelentős része munkaerő-kölcsönzéssel jött létre – említette meg.

Eltérnének az egyenlő bérezés szabályától

Cégük tagja a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének. A foglalkoztatás elősegítése érdekében a szövetség több javaslatot is küldött a kormánynak. Kérték például, hogy (uniós irányelvnek megfelelően) a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetben lévő kölcsönzött munkaerő esetében, illetve ha a munkaerő-kölcsönző társaság a dolgozónak két kikölcsönzés között is bért fizet, tartósan eltérhessenek az egyenlő bérezés szabályától.

Vagyis kölcsönvevői igény esetén – és amennyiben ezáltal újabb dolgozókat vehetnek fel – kevesebb bérrel foglalkoztathassák a kölcsönzött munkaerőt, mint amennyit a cég saját alkalmazottai keresnek. Most ez csak időkorlátozással (183 napig) lehetséges.

Úgy vélik ugyanis, ez még mindig jobb megoldás, mintha nincs munkájuk az embereknek. Később pedig állományba is kerülhetnek a dolgozók, s akkor már annyit kereshetnek, mint a többi dolgozó. Ha pedig kikölcsönzésük megszűnik, ők nem veszítik el munkájukat, hiszen a kölcsönző cég tovább foglalkoztatja őket, ameddig új állást nem talál számukra.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezután önként vállalt túlmunka lesz a tanárok számára, ha kollégájukat helyettesítik

A Népszava birtokába került, egyelőre még nem nyilvános rendelettervezet szerint a tanórán kívüli oktatói feladatok közül jóval kevesebb tartozna... Teljes cikk

A feldolgozóipar és a kereskedelem a két húzóágazat Nógrád megyében

Nógrád megyében 2018-ban 2100 munkáltató társaság együttesen 16 216 embert alkalmazott. A munkavállalók 43,7 százaléka a feldolgozóiparban... Teljes cikk

Kubina Ádám lett az MKKSZ főtitkára

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége Kubina Ádámot nevezte ki főtitkárnak. Teljes cikk