Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Szolgáltató központot hoz létre a CIG

Szolgáltató központot létesít a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. („EMABIT”) tevékenységük összehangolása, hatékonyságuk növelése érdekében - tette közzé a CIG igazgatóságának keddi döntését a társaság a BÉT honlapján.

A CIG és az EMABIT azonos szervezeti egységeinek önálló szolgáltatási egységbe integrálásának célja egy olyan szinergia megvalósítása, amely alkalmas a kölcsönös előnyök kihasználására és a költségek ésszerű megosztására - áll a közleményben.

A szolgáltató központ elsősorban adminisztrációs, kárrendezési és IT tevékenységeket lát el, ügyfélszolgálati feladatok ellátása is a hatáskörébe kerül. A szolgáltató központot a meglévő CIG Pannónia Tanácsadó Kft. átalakításával valósítják meg.

A CIG a közép-kelet-európai régió országaiban biztosítási és kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenységet folytat, jelenleg Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tavaly harmadával, 4,05 milliárd forintra csökkentette mérleg szerinti veszteségét. A negyedik negyedévben 28 milliárd forint díjbevételt ért el a tervezett 35 milliárddal szemben, a csökkenést a devizahitel végtörlesztésekkel indokolták. A társaság tervei szerint legkésőbb 2014-ben nyereséget érnek el.
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter