Megjelent: 9 éve

Új cégtársak a PwC Magyarországnál

Burján Ákos (36) és Deák László (48) személyében két új partnerrel bővült a PwC Magyarország vezetése 2014. július 1-jétől. Mindketten az adótanácsadási üzletág szakmai csapatát erősítik évek óta, Burján Ákos a társasági adó csoport tagja, míg Deák László a közvetett adókkal kapcsolatos tanácsadási részleg vezetője.

Burján Ákos 1999-ben kezdte adótanácsadói karrierjét, közgazdász végzettsége mellé Bécsben szerzett LLM (nemzetközi adójogász mesterképzés) diplomát, az ELTE-n pedig jogi szakokleveles közgazdász képesítést. 2003-ban csatlakozott a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágához. Több alkalommal is teljesített külföldi megbízásokat: 2004-ben a PwC amszterdami irodáját erősítette, majd két és fél éven keresztül volt a PwC Szlovénia adótanácsadási részlegének vezetője.

Sokrétű tapasztalattal rendelkezik nemzetközi és hazai adóstruktúrák kialakításában, az összeolvadások és felvásárlások adó- és számviteli tervezésében, valamint adókockázatot felmérő vizsgálatok levezetésében. Korábbi és jelenlegi ügyfelei főként hazai és nemzetközi nagyvállalatok közül kerültek ki a gyógyszeripar, energia-, telekommunikációs és ingatlanszektor területéről. Adózási kérdésekben több mint 10 éve óraadó a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán.


Deák László

2000-ben csatlakozott a PwC adó- és jogi tanácsadási üzletágához, a közvetett adókkal kapcsolatos tanácsadási részleg vezetője. Korábban 16 évig dolgozott különböző beosztásokban a Vám- és Pénzügyőrségnél.

Közgazdász végzettségű, elsődleges szakterülete a közvetett adózás; többek között az általános forgalmi adó, vám, jövedéki adó, energiaadó és környezetvédelmi termékdíj területén rendelkezik nagy tapasztalattal. Mindemellett a társasági adóból történő sporttámogatások területén szerzett ismertséget. Ügyfelei között számos magyar és nemzetközi cég, önkormányzat és sportszervezet megtalálható. A Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága Adó- és Vámbizottságának aktív tagja, valamint részt vesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különböző munkacsoportjainak munkájában.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek