Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új rendeletek a k+f tevékenység szabályozásáról

A kormány a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján elrendelte az egyes tevékenységek kutatás-fejlesztési szempontú minősítése iránti eljárás részletes szabályozását - hívja fel a figyelmet a Deloitte Rendkívüli HírAdója.

A 9/2012. (II. 1.) kormányrendelet részletes leírást tartalmaz a minősítési kérelmek tartalmi és alaki követelményeit illetően, valamint a minősítési eljárás szabályaira vonatkozóan. A szabályozás értelmében az egyes tevékenységek k+f tevékenységnek való minősítését a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala végzi - ismerteti a tanácsadó cég.

A kormányrendelethez kapcsolódóan a közigazgatási és igazságügyi miniszter által kiadott 3/2012. (II. 1.) KIM rendelet a k+f tevékenység minősítése iránti eljárásban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról rendelkezik. A rendeletek 2012. február 1-jén léptek hatályba.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter