Megjelent: 8 éve

Változatos csapatépítő tréningek humánerőforrás-fejlesztésre

A programok között különbséget teszünk attól függően, hogy milyen céllal kerülnek megrendezésre.

A CSAPATÉPÍTŐ TRÉNINGET a következő területeken alkalmazhatjuk humánerőforrás-fejlesztésre:

 • együttműködési, kommunikációs kompetenciák;
 • alkalmazkodási készség;
 • csapatkohézió erősítése és bizalomépítés;
 • döntéshozatal, felelősségvállalás a csoportban;
 • helyzetfelismerés, problémamegoldás, kreativitás;
 • időgazdálkodás;
 • konfliktuskezelés;
 • önismeret

  A felsorolt esetekben direkt csapatépítést végzünk (in- és/vagy outdoor), fejlesztő szakember(ek), tréner(ek) közreműködésével. A gyakorlatokat ekkor elméleti ismeretátadás előzi meg, és tréneri kiértékelés, valamint a tanulságok közös megbeszélése követi, ami garantálja, hogy a résztvevők megértik és elraktározzák magukban a fejlesztő célok mondanivalóját.


  AZ ÉLLMÉNYKÖZPONTÚ PROGRAM alkalmával úgynevezett indirekt csapatépítés történik. Ilyenkor a csapatszellem fejlődése, a csapattagok közötti kapcsolat elmélyülése, erősödése a közös élmény, az oldott hangulat és a személyes beszélgetések során történik meg, a csapat kikapcsolódását, feltöltődését segíti elő, jutalom és motiváló célzatú is lehet.

  Természetesen a direkt és az indirekt csapatépítés
  remekül kombinálhatóak egymással!


  FEJLESZTŐ CÉLÚ CSAPATÉPÍTÉSEK

  Indoor, fejlesztő program
  A fejlesztő célú csapatépítés leginkább hagyományosnak nevezhető formája az indoor tréning (teremben lebonyolított képzés), amely a többi készségfejlesztő programhoz hasonlóan elméleti ismeretátadásból és gyakorlatokból épül fel.

  Játékos csapatépítő feladatok
  A "játékos csapatépítő feladatok" egy gyűjtőfogalom, amely alatt mindazokat a tréninggyakorlatokat értjük, amelyek nem igényelnek számottevő eszközhasználatot vagy mozgást, többségük indoor és outdoor környezetben egyaránt megvalósíthatóak, és mindegyiküket célzottan egy vagy több célkompetencia fejlesztésére alakítottuk ki.

  Navigációs túra
  A navigációs túra a csoporton belüli és a csoportok közötti együttműködés fejlesztésére szolgál. A feladat, hogy egy adott területen belül (amelyet előzetesen feltérképezünk és előkészítünk) meghatározott idő alatt állomásokat, pontokat találjanak meg több kisebb csapatban, GPS és/vagy térképvázlat és/vagy terepleírások alapján. A pontokon a program koncepciójától függően csapatfeladatokat, rejtvényeket, információkat vagy ajándékokat találnak a résztvevők. Szintén az előzetes elképzelésektől függ, hogy a csapatok közben rádión tarthatják a kapcsolatot vagy versengenek egymással.

  Katapultépítés, hajóépítés
  Építő programjaink kiválóan alkalmasak a szoros csapatmunka és a csoportszerepek szerinti együttműködés gyakorlására és fejlesztésére. A cél, hogy megszabott időn belül, saját ötlet és tervezés segítségével működő szerkezeteket hozzanak létre. Amennyiben több csoport is épít együtt, rendezhetünk versenyt közöttük, illetve meghatározhatjuk közös célként, hogy a projekt akkor sikeres, ha minden csapat építménye megfelelően funkcionál.

  Túlélő program
  Túlélő programunkon a résztvevők egy elképzelt, szimulált szituációban, ténylegesen egymásra utalva gyakorolhatják a csapatmunkát - amellett, hogy ténylegesen nem kerülnek túlélési helyzetbe. A csapat hasznos és nem mindennapi ismereteket szerezhet a természetben való túlélésről (menedéképítés, sebesültellátás, tűzgyújtás, stb.), és komoly tapasztalatot azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy a túlélés legalapvetőbb feltételei a csapatmunka és az összetartás.

  Katonai program
  Katonai csapatépítő programunk során azokat a képzési módszertanokat használjuk, amelyeket régóta sikerrel alkalmaznak a fegyveres erők, azonban remekül átültethetőek a civil vállalatok dolgozóira is. A résztvevők katonai feladatok végrehajtása közben fejleszthetik együttműködési készségüket, erősíthetik az egymás iránti bizalmat. A csapatoknak szükségük lesz precíz tervezésre, stratégiaalkotásra, valamint improvizációra. A programon semmilyen erőszak, fizikai összetűzés nem jelenik meg, a tréningen paintball, lasertag vagy airsoft fegyverekkel gyakorolnak a résztvevők.

  Személyiségfejlesztő program
  A csapatban történő személyiségfejlesztés a többi csapatépítő tréningtől eltérően nem az együttműködés fejlesztéséről szól. Mégis a csapategység egy mélyebb szintjét lehet elérni az egyének közös élményén keresztül, egy különleges program által. A csapattagok mentális és pszichológiai gyakorlatokban vehetnek részt, melyeket ezen a szakterületen jártas tréner rövid magyarázatai, életviteli tanácsai kötnek össze. A program eredményeként erősödik a résztvevők közötti összetartozás és csapatidentitás érzése.

  Személyiségfejlesztő programunkon a téma személyessége és a tréningrésztvevők koncentrációjának érdekében nem készítünk fényképeket.

  Karitatív program
  A társadalmi felelősségvállalás és az aktív segítségnyújtás a cégek munkavállalóinak életében is meghatározó lehet. Ezen programunk keretében a csapatnak lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját kezűleg, tevékenyen segíthessen a rászorulókon: játszótér- és vadetető-építés, közterek, közhasznú intézmények, alapítványi tulajdonok felújítása. A csapat ezután egy olyan közös élményt és maradandó értéket tudhat magáénak, amely tartósan megalapozza a csapatidentitást a résztvevők számára.

  Egy karitatív program után:
  "Nagyon jó volt a pénteki nap, én személy szerint nem azt éreztem, hogy adtam, hanem azt, hogy kaptam. :)
  Ez a munka nekünk is egyfajta terápia volt, összefogás egy jó cél érdekében, mindemellett pedig igazán jól éreztük magunkat. Örülök annak, hogy a mostani anyagias és személytelen világban vannak még ilyen emberek, akik ezt az alapítványt működtetik, illetve a munkájukat segítik. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek az eseménynek és köszönöm a lehetőséget!
  Szeretettel: Évi"


  A karitatív programokról bővebben olvashat honlapunkon!

  CSAPATÉPÍTŐ ÉLMÉNYPROGRAMOK

  Szüreti program, disznóvágás, falusi mulatságok
  Ezen programjaink különösen jó hangulatúak és vidámak. A résztvevők különféle humoros, népi játékokban mérhetik össze ügyességüket Magyarország méltán híres borvidékein, hamisítatlan falusi környezetben lehetnek részesei a szőlő szüretelésének, Márton napi vigasságoknak vagy akár egy jó hangulatú disznóvágásnak.

  Élményfőzés, édességkészítés
  A céges programok közkedvelt eleme az élményfőzés, ahol a résztvevők összemérhetik főzési tudásukat. A program során csapatokat alkotunk, amelyek egymással versenyezve készítik el az aznapi lakomát. Serénykedésüket egy profi séf felügyeli, aki tanácsaival segíti a csapatokat a minél ízletesebb ételek elkészítésében. Természetesen egy különleges ebédhez, vacsorához hozzátartozik a különleges desszert is (csokoládé, cukorka, marcipán, kürtöskalács), amelyet szintén saját kezűleg készíthetnek el a résztvevők. Igény esetén vállaljuk a cég logójával ellátott édességek legyártását is.

  Bortúra, pálinkatúra
  Borkóstolóink alkalmával ügyfeleinket Magyarország 22 kisebb-nagyobb borvidékének valamelyikére kísérjük el, illetve igény szerint akár több régiós bortúrát is megszervezünk. Kiváló minőségű, hazai borokat és pálinkákat kóstoltatunk vendégeinkkel, miközben betekintést nyerhetnek a bor- vagy pálinkakészítés folyamatába, történetébe. A felejthetetlen élményt a magyar borászok és pálinkakészítő mesterek szintén híres vendéglátása garantálja.

  Íjász, lovas és hagyományőrző programok
  A magyar hagyományok felelevenítéséből nem maradhat ki honfoglaló őseink tradicionális fegyvereinek kipróbálása sem. A program résztvevői íjjal lőhetnek, lándzsával és hajító kereszttel dobhatnak célba, gyakorolhatják a karikás ostor használatát. Igény esetén kardvívásoktatást is tartunk a csoport számára.

  Vadvízi evezés
  A vadvízi evezés rendkívül aktív, izgalmas és magával ragadó kalandprogram. A szomszédos Szlovénia és Ausztria meseszép tájaira hívjuk ügyfeleinket, ahol egyedi élményben lehet részük. A rafting program kezdők és gyakorlott evezősök számára egyaránt élvezetet jelent. A résztvevők kalandvágyukhoz mérten többféle lehetőség közül választhatnak: a kecsesebb, ám sportosabb kenuk vagy a stabilabb, ezáltal nagyobb biztonságérzetet nyújtó raftok közül. Túráinkon képzett vezetők ügyelnek az Ön biztonságra, akik nemzetközi rafting túravezetői, vadvízi mentő- és elsősegélynyújtó vizsgával rendelkeznek.

  Vitorlázás
  Vitorlás programunk keretében ügyfeleinket balatoni vagy tengeri túrára invitáljuk, amely a természet szépségével, a vitorlázás elringató és egyben izgalmas élményével szórakoztatja a résztvevőket. Igény szerint szervezünk laza vitorlás sétahajózásokat vagy kisebb csapatversenyeket is. A hajókon profi kormányosok segítik a vitorlások irányítását, valamint a résztvevők segédkezhetnek a vitorlák fel- és bevonásában.

  Off-road program
  Nem mindennapi élményt nyújtó programunk az off-road túra, amely során a résztvevők kipróbálhatják a Land Rover terepjárók különleges képességeit, és tesztelhetik saját vezetési tudásukat extrém körülmények között. Változatos és szórakoztató feladatok várják az off-road iránt érdeklődőket. Különlegesen kialakított akadálypályánkon, illetve az ország több pontján is megrendezhető ez a program. Off-road akadályversenytől kezdve, a navigációs túrán át - térkép, GPS és CB rádiók segítségével - a természetben való barangolásig bármi elképzelhető. A résztvevők biztonságáról tapasztalt sofőrök gondoskodnak, akik végig az autókban ülve instruálják őket.

  Barlangtúra
  Barlangtúráink igazi barlangász élményt nyújtanak, és könnyedén teljesíthetőek azon ügyfeleink számára is, akik eddig még nem vettek részt ilyen kalandokban. A túra során a résztvevők sziklákon másznak, ereszkednek, szűk üregeken bújnak át, vizesárok fölött egyensúlyoznak, amely garantálja a magas adrenalinszintet. A program végén, mintegy megkoronázva az izgalmakkal teli túrát, kötélen ereszkednek le 40 méteres mélységbe. A túrát szakképzett barlangászok vezetik és ügyelnek a résztvevők biztonságára.

  Golf
  Élvezze a jó időt kollegáival együtt egy remek golf program keretein belül! Megismerheti a golf alapjait, és átélheti a játék felemelő szabadságát. Vidám versenyekkel színesítjük a programot, amely végén értékes ajándékokkal és felejthetetlen élményekkel térhetnek haza ügyfeleink. A golf nem csupán társas együttlét, hanem egy újfajta sportolási lehetőség is természet közelségében.

  Kalandpark
  Ezt a csapatépítésünket azok számára ajánljuk, akik nem félnek a magasságtól, vagy éppen ezt a félelmüket szeretnék legyőzni biztonságos körülmények között. Izgalmas és rendkívül ötletes akadályok várják a csoportokat. A feladatok között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kihívást. A pályák különböző nehézségűek, és eltérő magasságban vannak elhelyezve. Az egyes szakaszokat csúszópályák kötik össze, amelyek még inkább élvezetessé teszik a szórakozást. Számtalan egyéni pálya mellett csapatépítő feladatok is várják a jelentkezőket. A résztvevők biztonságáról profi és gyakorlott instruktorok, és rendszeresen bevizsgált eszközök gondoskodnak.

  Sziklamászás
  Kalandvágyó ügyfeleink közösen léphetik át belső korlátaikat izgalmas, de tökéletesen biztonságos sziklamászó programjainkon. Szakképzett hegymászóink segítségével megismerkedhetnek a legegyszerűbb, természetes mászófalakkal és technikákkal. A program alapvetően fejleszti az egyéni ügyességet, valamint a koncentrációkészséget és a bátorságot is próbára teszi, de lehetőség van az egymás iránti bizalom erősítésére is: rövid gyakorlás után és az oktatók felügyelete mellett a résztvevők egymást is biztosíthatják mászás közben.

  Sárkányhajó
  Vizes csapatépítéseink között az egyik leglátványosabb és leghangulatosabb programunk a sárkányhajózás. A résztvevők 16-20 fős hajókban evezhetnek, mint a régi korok hajósai. A remek hangulatot a sárkányfejű és -farkú hajótest, az evezés ütemét adó dobszó, a közös evezés és a begyakorolt menetinduló egyszerre teremtik meg. Minden csapatot egy-egy tapasztalt kormányos kísér a hajóban, aki összehangolja az evezősök munkáját. A programot rövid, de annál vidámabb gyakorlás előzi meg. Ezt követően történik a vízreszállás, és már indulhat is a sárkány!

  Téli túrák
  Azon ügyfeleink számára ajánljuk téli túráinkat, akik a hideg évszakban sem szeretnének csapatépítés nélkül maradni. Az aktuális hóviszonyoktól függően hazánkban és a szomszédos országok hegyeihez is szervezünk csoportokat. A havas táj és a lélegzetelállító környezet mellett különleges programjainkkal tesszük felejthetetlenné a csapatépítést, úgy mint: ügyességi versenyek és céges kupák, hótalpas és síléces túrák a legszebb hegyvidékeken, éjszakai síelés és szánkózás, túrázás motoros szánon.

  Céges rendezvény, családi nap
  Nagy létszámú céges rendezvények, családi napok megszervezésében és lebonyolításában is ügyfeleink segítségére állunk. A helyszín kiválasztásától kezdve a szervezési és beszerzési feladatokon át a program teljes körű és professzionális lebonyolításáig minden folyamatot ellátunk a megrendelő kérésére. Számos helyszínnel, catering és rendezvényszolgáltató partnerrel, gyakorlott animátorokkal, hostessekkel állunk kapcsolatban, akik mind hozzájárulnak az Önök felhőtlen szórakozásához.

  Tervezze meg időben idei rendezvényeit, szervezete fejlesztését, csapata összekovácsolását!

  Javaslatainkért forduljon Hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeink bármelyikén:
  +36 30 760 2123
  info@venna.hu
  www.venna.hu
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Új idő - új fogalom: munkaerő-túlkereslet

  A megváltozott munkaerőpiac - melyet a gazdasági változások és a pandémia utáni újranyitás generált - új fogalmakat hozott. Munkaerő-túlkereslet... Teljes cikk

  Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

  Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

  Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

  Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk