Megjelent: 2 hónapja

A recruitment fenegyerekével startol a HR Fest22

Ha ősz, akkor HR Fest. Idén immár hetedik alkalommal gyűlik össze a HR-szakma közössége. Bár az esemény már tradicionális a szakma képviselői számára, a programok és a hangulat idén sem marad szokványos.

A forgatókönyvek sűrűjében tematika mentén sorra vesszük a legégetőbb szakmai kérdéseket, melyek jelen gazdasági krízisben nem kevés fejtörést okoznak a cégvezetők és a humán erőforrás területének vezetői számára. Így a száguldó infláció, a bérek és a munkaerőhiány, netán túlkínálat kérdései sem maradnak ki. Az energiaválság, a növekvő kiadások és a bérek mellett hogyan lehet motiválni és megtartani a munkaerőt? Kell-e, lehet-e követni az állandó változást, milyen lehetőségek vannak béren kívül egyéb juttatások formájában kompenzálni? Számos kérdéskört feszeget a Dark Side terem programja, ahol béreken túl a juttatások és irodai élet költségeit sem hanyagoljuk, emellett több feszültségoldó, lazító program is várja az ide látogatókat a szakmai feltöltődés mellett.

Oxfordi vita keretében nézzük meg, miben rejlik az előnye vagy nehézsége a harmadik országbeliek foglakoztatásának. Hogyan reagál erre a hazai munkáltató és persze milyen nehézségek, kihívások és előnyök származnak a vállalatok számára, milyen integrációs kihívások és adminisztrációs terhek járnak ezzel együtt? 

Szakértők segítségével ránézünk a hazai gazdasági helyzetre és megpróbáljuk kideríteni, bekövetkezik-e a vészforgatókönyv és milyen kilátások vannak Magyarország gazdasági helyzetével kapcsolatban?

Azt is megtudhatjuk több vállalati szegmensből, milyen vészforgatókönyvek készülnek vagy egyáltalán kell-e, hiszen már az állandó újratervezés a lassan sprintekkel tűzdelt krízisek időszakában megszokott, a hosszútávú tervek szövögetésének ideje lejárt? 

Tudatos kiválasztásról kérdezzük Wáberer Györgyöt és megismerhetjük azokat a kísérletező projekteket is, melyek azt igyekeznek megtudni, mennyire lehet ideális a 4 napos munkahét, milyen opciókat és potenciális veszélyeket rejthetnek ezek az üzleti hétköznapokban. Lerántjuk a leplet a quiet quitting kérdésköréről – vajon mit gondolnak a szakértők a jelenségről és mi is ez egyáltalán ha nem egyszerűen ’lógás’?

Három külföldi előadóval gazdagítjuk idén az előadók sorát.

A recruitment fenegyerek Hung Lee az esemény key note speakere, elhozza hazánkba tudástárának egy szeletét és most először nemcsak a világszínvonalú, toborzási profik körében kikerülhetetlen hírlevélben osztja meg tapasztalatait, hanem személyesen, sőt még Q&A keretében kérdezni is lehet őt.

Hung Lee mellett a TOP10 világ szinten elismert coach szakember Prof.Dr. Jonathan Passmore és Shawn McGirl is megosztja tapasztalatait a határainkon túl aktuális kérdésekről, szakmai trendekről. 

Velünk tartanak még más területek szakértői – Almási Kitti, Dr. Csókay János, Klein Dávid is, de akár a hazai televíziózás kulisszái mögé is betekinthetünk majd HR-aspektusból, és a tévézés izgalmának és a hibázás lehetőségeinek rejtelmeiről is titkokat tudhatunk meg Kolosi Péterrel, Grósz Judittal és sok más szereplővel.

Október 11-én nyitja kapuit a HR Fest 2022-es rendezvénye, ahol 6 terem színesíti a programot több mint 100 előadóval.

Program elérhető:  https://hrfest.com/hrfest-22/

  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter