Szerző: Bánosi Eszter
Megjelent: 3 éve

A tehetség nem helyhez kötött - így működik a Crossover távmunka platform

A Crossover a legtehetségesebb szakemberek felső 1%-ának kínál távmunkát, eddig összesen 130 országban. 2018 februárjától Magyarországról is lehet jelentkezni a portfólió 62 vállalatának egyikéhez home office típusú munkavégzésben vagy úgynevezett hibrid módon, amely lehetőséget ad a coworking típusú irodák használatára. Ha kiválasztanak minket, havi 2 millió forintot is kereshetünk egy külföldi vállalatnál, akár a saját kanapénkról is. A Crossover gyors növekedése minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy felismerték, a hatékony távmunkához nemcsak a megfelelő technikai eszközökre van szükség, de a speciális helyzet kezeléséhez szükséges csapatmunkára, vezetői technikákra és munkafolyamatokra is.

A Portfolió tavalyi összesítése szerint a felmérésekből évek óta az derül ki, hogy a magyarok legalább 75-80 százaléka támogatja azt, hogy az EU-n belül bárhol vállalhasson munkát. Az új állásokra nyitott munkavállalók 29 százaléka érdeklődött külföldi lehetőségek iránt, vagyis a lakosság adatainak tekintetében közel 1,3 millióan szívesen költöznének külföldre, ha ott lehetőségük lenne jobb munkahelyen dolgozni - derült ki a DreamJo.bs állásportál megbízásából készült reprezentatív kutatásból, amely a 18-59 éves magyar lakosságot vizsgálta ezer fős mintán. A Republikon Intézet reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában szintén hasonló következtetésre jutott: a megkérdezett 18-24 éves korosztály 40 százaléka akar külföldre költözni a jobb megélhetés reményében. Nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy a magyar fiatalok között vannak Európában a legnagyobb arányban azok, akik szeretnék elhagyni az országot, ám arra, hogy jelenleg mennyi magyar dolgozik Európában, csak becslések vannak, hiszen a külföldön dolgozók közül rengeteg az ingázó, a visszatérő, a csak néhány hónapot, évet külföldön töltő vagy az illegálisan dolgozó. A Portfolió becslése szerint közel 570 ezer magyar élt Európában 2016-ban.

Külföldi életszínvonal elérhető közelségben

Az elvándorlás megfékezésének egyike eszköze lehet a távmunka, melyre optimális megoldást kínál az idén februártól már Magyarországon is működő Crossover online távmunka platform. A startup vállalkozást 2014-ben alapította Andy Tryba abból a célból, hogy a munka és a munkát végzők a virtuális térben bármikor összekapcsolhatóak legyenek. A cég filozófiája szerint „lejárt a hagyományos tégla és doboz irodák kora”, és mivel a tehetség, a rátermettség sem helyspecifikus, ezért a világ minden pontján keresik azon szakemberek felső 1%-át, akik szeretnének a közel 5000 fős csapat tagjai lenni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például egy Magyarországon élő IT-s, pénzügyi, marketinges vagy sales-es szakember a nappalijából dolgozhat egy fizikailag az Egyesült Államokban működő cégnek, ugyanazért a fizetésért, amiért más esetben oda kellene költöznie. Holtság Gergő, a Crossover budapesti ügyvezetője szerint a munkaerő elvándorlásának megoldásához is hozzájárulhat a kezdeményezés, hiszen „házhoz hozza mindazt, amiért eddig kénytelenek voltunk elhagyni az országot”.

„A Crossover lehetőséget teremt egy teljesen diszkriminációmentes környezetben dolgozni világszintű fizetésekért, a távmunka és a rugalmas időbeosztás minden előnyével. Megoldást nyújt azok számára is, akik valamilyen oknál fogva kötve vannak lakhelyükhöz, és éppen ez jelenti számukra a korlátozást a megfelelő munkahely megtalálásában. Havi átlag fizetéseink 2 millió forint körül alakulnak, és jelenleg körülbelül 770 millió forint érkezik évente Magyarországra a Crossover munkavállalóin keresztül” - mondta Holtság Gergő, hozzátéve, hogy rövidtávú terveik között szerepel ennek a számnak a megtízszerezése, és a magyarországi csapat 100 fővel való bővítése, amely a későbbiekben akár ezres nagyságrendűvé és bővülhet majd.

A legjobb 1 százalék

A Crossover jelenleg 130 országban 2500 csapattaggal rendelkező hálózattal rendelkezik, és egyedülálló módszert dolgozott ki a távoli partnerek megtalálására, kiválasztására és irányítására. Holtság Gergő egy focicsapat példáján keresztül magyarázta el, hogyan tudják megtalálni a világ szakembereinek legjobb 1 százalékát. „Gondoljunk csak bele, milyen csapatot lehet építeni, ha valaki csak a saját városából toboroz játékosokat? Biztos lesz 1-2 jó játékos, de a lehetőségek igen korlátozottak. Ha azonban a keresésünket bővítjük a megyére, akkor már potenciálisan több jó játékost találhatunk, míg országos szinten még többet, világszinten pedig nagy valószínűséggel sokkal többet. Ha a keresésünk elég nagyméretű ahhoz, hogy minden pozícióra a legjobbakból tudjunk választani, akkor már csak arra van szükség, hogy ezeket a tehetségeket a megfelelő eszközökkel kiválogassuk. Mi erre jól skálázható, saját fejlesztésű teszteket rendszeresítettünk, melyek a kevésbé használt lexikális tudás helyett, az adott munkához szükséges, és a későbbiekben is napi szinten igénybe vett, gyakorlati tudást mérik fel. Ezt az elvet követve építünk világszintű csapatokat, a világ szakembereinek legjobb 1%-ból.”

A Crossover rendszeresen szervez Hiring Tournamenteket, olyan eseményeket, ahol a jelentkezőknek interaktív módon van lehetősége a Crossover felvételi folyamatán végigmenni. „Ezek jellemzően a cégről és a választott pozíciókról is extra információval szolgálnak. Ha például fejlesztői állásokban gondolkozunk, akkor mondjuk egy Hackathon-hoz lehet őket leginkább hasonlítani” - mondta Holtság Gergő. „Két változatuk van, az online és a személyes. Az online rendezvény során egy host fogadja és kíséri a jelentkezőket egy adott időkereten át, hogy ha valahol esetleg elakadnak, vagy kérdésük van, segítséget kérhessenek és kaphassanak. Ennek az az előnye, hogy bárhonnan a világból végezhető, mindössze egy laptop és internet használatával. A személyes tournamentek annyiban másak, hogy lehetőség van a már Crossoverrel dolgozó partnerekkel is találkozni, és tőlük személyesen tájékozódni a cégről, a munkavégzésről, a projektekről és gyakorlatilag bármiről. A tesztek értékelése mindkét esetben gyors, mindössze pár napot vesz igénybe” - mondta a cégvezető.

Erős csapatmunka távmunkában is

A Crossovernél a hatékony munkavégzésről az úgynevezett „playbook”-ok gondoskodnak. „A foci példájánál maradva, a csapat minden tagja tudja, hogy mi az az egyéni feladat, amit tőle elvárnak, és hogy ez hogyan fog egy egészet alkotni csapat szinten. Mindenki egyénileg dolgozik, de természetesen része egy csapatnak is. Így tehát mind az egyéni, mind a csapat teljesítménye nagyon fontos, hiszen így járulnak hozzá a közös sikerhez. A playbookok jól definiált leírások az adott munkakörhöz, melyek iránymutatást adnak a teendőkről. Mindig a csapat vezetőjének a feladata, hogy összefogja azt, és a „kisokosok” segítségével olyan irányba terelje, ami megfelelő hatékonysághoz és eredményekhez vezet” - mondta a Crossover magyarországi ügyvezetője. A hatékonyságot segíti a célok mérőszám alapú meghatározása is napi, heti és negyedéves szinten. „A Crossover nagyon mérőszám orientált. A csapat teljesítményének értékelésére, visszajelzésekre a heti team meetingek keretében van lehetőség, de emellett közvetlenül a menedzsereknek is lehet bármit jelezni, a szintén hetente esedékes 1:1-ok alkalmával.”

Mindezek mellett a dolgozóknak pozíciótól függően számos lehetőségük van a tanulásra. Az említett playbook-ok iránymutatásain kívül, belső e-learning portálok támogatják a képzést. „Mérnököknek a legjobb tanulás mindig a gyakorlati, amit pl. páros programozással, webináriumokkal is segítünk. Munkájuk során lehetőségük van a legújabb technológiákat megtanulni, illetve használni. Menedzsereinknek megtanítjuk, hogyan kell távoli csapatokat irányítani, metrikákat felépíteni és menedzselni, ésszerű döntéseket hozni stb. A tananyagban ilyen és ehhez hasonló témák találhatók: Rank and Review, Staff for Stars, Walk the line (renamed 'Gemba walk'), Common Sense Target, Experiments and Learning, stb.” - mondta Holtság Gergő.

Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - A tehetség nem helyhez kötött - így működik a Crossover távmunka platform
2. oldal - A technológia csak az első lépés a hatékony távmunkához
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hibrid munkavégzés, avagy vissza a jövőbe

A hibrid munkavégzés - amikor tartósan, egyes kollégák otthonról, mások pedig az irodában dolgoznak - új szokásokat és rendszereket igényel.... Teljes cikk

Túlhajszoltság, stressz és elhidegülés - Ezt hozta a koronavírus a munkaerőpiacra

Globálisan a munkavállalók 73 százaléka szeretne a járványhelyzet után is rugalmas feltételekkel, leginkább otthonról dolgozni, ugyanakkor a... Teljes cikk

Felelős vezető így dönt most a távmunkáról

Akinek csak lehet, biztosítsák a távmunka lehetőségét - kéri a munkáltatókat és a vezetőket a kormány. Ez most a felelős és biztonságos magatartás. Teljes cikk