Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 hete

A transzparens álláspiac előnyei

A cégek napjainkban komoly harcot vívnak a munkaerőhiánnyal. Ez már önmagában is komoly probléma, a helyzetet azonban csak súlyosbítja, hogy a vállalatok továbbra is tartják magukat azokhoz a régi szokásaikhoz, hogy a lehető legkevesebb adatot és információt bocsássák a pályázók rendelkezésére. Elmondjuk, ez miért súlyosbítja a problémát, és hogyan lehetne javítani a fennálló helyzeten az mtpays.hu által indított kezdeményezéssel.

Az internet előtt még nem volt nehéz a pályázók számára titokban tartani a cég kilétét, ma már azonban ez egyre problémásabb. Az intelligens keresőalgoritmusok, az álláshirdetésben fellelhető, brandhez köthető utalások, és a munkavállalói visszajelzések segítségével minimális energia-befektetéssel bárki kiderítheti, mely cég hirdeti a megpályázni kívánt pozíciót.

Miért probléma, ha ködösít a munkáltató?

Napjainkban az információ a legértékesebb valuta. Az emberek mindent megtesznek, hogy újabb és újabb információkhoz jussanak. Egyes felmérések szerint az emberek háromnegyede alaposan utánanéz az Interneten az általa kiszemelt terméknek vagy szolgáltatásnak. Nincs ez másképpen a betöltendő pozíciókkal kapcsolatban sem.

Ha egy álláshirdető cégről csak kevés információ érhető el, az értelemszerűen gyanút ébreszt a potenciális jelentkezőkben. Vajon mi titkolni valója van ennek a vállalatnak? A ködös álláshirdetések azt üzenik a pályázónak, ide nem érdemes jelentkezni.

Természetünkből fakadóan imádjuk a történeteket, ez gyakorlatilag minden emberi kultúrára igaz. Mindannyian a saját sikertörténeteink főhőseivé szeretnénk válni. Éppen ezért lenne rendkívül fontos a cégeknek, hogy a jelenlegi mintával ellentétben, önként bocsássák a lehető legtöbb információt a potenciális jelentkezők rendelkezésére.

A munkaerőhiány azokat a cégeket emeli ki a szürke, középszerű vállalatok közül, akik hitelesen és izgalmasan képesek elmesélni a saját történeteiket. Akik képesek lenyűgözni a munkavállalót, nyert helyzetben vannak. Az ezerszer ismételt sablonokkal (pl. versenyképes fizetés, jó hangulat, fiatalos csapat stb.) azonban senkit sem lehet lenyűgözni. Ha már a kiválasztási folyamatok első lépéseitől kezdve őszinték és közvetlenek vagyunk a pályázóval, máris azt érzi, elismerjük és megbecsüljük az általa képviselt szakmai és emberi értékeket. Ha a
munkavállaló a kezdetektől azt érzi, megbecsülik őt, sokkal lojálisabb lesz, mint azok a munkavállalók, akik úgy csöppennek bele a cég életébe, hogy arról gyakorlatilag még semmit sem tudnak.

Miért jó a cégeknek a transzparens álláspiac?


A fentiekből kiderül, hogy az átlátható álláspiac legfőbb előnye, hogy bizalmat ébreszt a jelentkezőben, illetve növeli a munkavállalói elégedettséget már a kiválasztás folyamatától. A módszer nettó versenyelőnyt jelent a munkaerőhiány sújtotta álláspiacon. Ráadásul az érdekes többletinformációkkal ellátott munkavállaló magáról is szívesebben oszt meg információkat. Ha a cég nem titkolózik a pályázó előtt, nagy eséllyel ő sem fog a valóságban nem létező munkatapasztalatokat és eredményeket feltüntetni.

Az átlátható álláspiac komoly hatással van a munkavállalói lojalitásra, amely a cég hosszú távú eredményességének kulcsa lehet. A HR legnagyobb kihívása ugyanis nem csupán az új munkaerő felkutatása, hanem a tehetséges jelöltek felvétele és megtartása.

Miért jó a munkavállalóknak a transzparens álláspiac?

A legfőbb előny egyértelműen a tervezhetőség. A transzparens álláspiac jellemzője, hogy nincsenek eltitkolt juttatási csomagok, mindenki tisztában van azzal, milyen kezdő fizetésre számíthat az adott cégnél. De ennél sokkal több rejlik a metódusban. Az átlátható álláspiac lehetővé teszi a pályázók számára, hogy még azelőtt megismerjék a céget, hogy egyáltalán részt vettek volna egy személyes interjún. Ezáltal már a próbaidő alatt is lesznek ismerős arcok, így lényegesen kevesebb stressz éri az újonnan felvett kollégát.

Ráadásul, ha a munkavállaló a kezdetektől tisztában van vele, mit vár tőle a munkáltató, sokkal felkészültebb és motiváltabb lesz. Ez egyaránt elengedhetetlen fontosságú dolgozói és vezetői szempontból is.

Az mtpays HR-portál célkitűzése a munkaerő-piaci mobilitás segítése a szemléltető álláshirdetések, valamint a tervezhetőség biztosításával. Az elképzelés alapja, hogy a transzparens álláspiac elősegítse a termelékenység bővülését a megbecsült, motivált és együttműködő munkavállalókra támaszkodva.
Follow hrportal_hu on Twitter

AC/DC - könnyen, gyorsan és olcsón

Sokan úgy vélik, hogy a fenti három dologból maximum kettő lehet egyszerre lehetséges. Pedig ez nem igaz! Az értékelő-fejlesztő központokra (assessment center és development center, röviden AC/DC) is érvényes lehet ez a három dolog egyszerre is. De hogyan? Ezt lehet megtudni a következő SHL Tréningakadémián! tovább..

További cikkek
8+1 tipp az utolsó ajándékvásárlási rohamban

Meghitt együttlét, vidám beszélgetések vagy a rengeteg kiadás? Sokaknak inkább az utóbbi jut eszébe a karácsonyról egy felmérés szerint. Hogyan... Teljes cikk

A Ryanair pilótáinak sztrájkjához az olasz légiforgalmi szektor majdnem egésze csatlakozik

Nem tántorodtak el a Ryanair légitársaság olaszországi pilótái a péntekre meghirdetett munkabeszüntetéstől, amelyhez az Alitalia és a Vueling... Teljes cikk

AC/DC - könnyen, gyorsan és olcsón

Sokan úgy vélik, hogy a fenti három dologból maximum kettő lehet egyszerre lehetséges. Pedig ez nem igaz! Az értékelő-fejlesztő központokra... Teljes cikk

Már csak egy napot kell várni a magyarországi robotolimpia bejelentéséig

Magyarország rendezheti meg a World Robot Olympiad robotprogramozási Világdöntőt 2019-ben. Ez egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal... Teljes cikk

Rossz hír a diákoknak: nagyon rövid lesz a téli szünet

Az idei téli szünet december 23-án kezdődik és mindössze 4 munkanap esik bele - írja az eduline.hu oldal. Teljes cikk