Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 6 hónapja

A vezetőnek is megtartó erőnek kell lennie

A Pannonjob Kft. szervezésében a immár hagyományosan Dunántúl egyik legjelentősebb HR szakmai rendezvényére került sor szeptember végén Székesfehérváron, több mint 150 szakember részvételével. A tartalmas program ezúttal is a HR szakemberek számára igen jelentős témákat ölelt fel.

A munkajog minden HR területtel foglalkozó szakember számára folyamatos kihívásokat és fejlődési területet jelent, ezért rendkívül fontosak a gyakorlati példák, esettanulmányok, melyekről Dr. Pál Lajos előadásában hallhattak a résztvevők.

A program az igen aktuális, adatvédelmi szabályozás témakörével folytatódott, ahol Dr. Bölcskei Krisztián beszélt az aktuális szabályozásokról és a várható változásokról.

Délután a HR hatékonysága és a HR-es szakemberek személyes fejlődése témaköröké volt a főszerep. Több igen színvonalas előadás is elhangzott, melyben különös hangsúly került a vezetői szerepkörökre, mintázatokra, különösen a megtartó szerepre.

Gácsi Anna, a Pannonjob tapasztalt trénere és szakmai vezetője előadásában több oldalról is megvilágította a vezetői működés kihívásait, közöttük hangsúlyosan, az egyik legnagyobb kihívásra, a szervezeten belül a fluktuáció csökkentésére, azon belül is a munkatársak megtartására fókuszálva. A személyes fejlődés biztosítása minden szervezet számára elengedhetetlen, hogy a versenyképességét megőrizze ebben gyorsuló világban. Soós István szakpszichológus előadásában a HR vezetőké és szakértőké volt a főszerep, hiszen számukra igen fontos és nélkülözhetetlen a több oldalról történő nyomás ellenére a folyamatos hatékonyság megtartása, a szervezet támogatása, a szervezeti szinten megjelenő stressz felismerése, a stresszfaktorok feltérképezése és különféle stresszkezelési technikák átadása, ebben adott gyakorlati támogatást előadása során Soós István szakpszichológus.

Az országosan jellemző munkaerőhiány, az egyre kevesebb jelentkező, és a szinte minden céget érintő magas fluktuáció nagyban hozzájárult, hogy a cégek számára a vezetői munkában kiemelt szerepet kapjon a people management. A munkavállalók integrálása, megtartása és motiválása kiemelt szerepet jelent a vezetői működésben. Éppen ezért a vezetők kiválasztása során is nagy hangsúly helyeződik a kompetenciák mérésére és később a kiválasztott vezető fejlesztésére. A vezetők akár belső, akár külső toborzása során a megfelelő jelölt kiválasztása 60%-ban, míg célirányos fejlesztése, finomhangolása 40%-ban járul hozzá, hogy munkájában valódi megtartó vezetőként működjön - mondta el Molnár Attila a Pannonjob ügyvezetője, aki maga is gyakorlott tréner, és igen nagy rálátással bír a közép és felsővezetők működésére. Molnár Attila előadásában kitért a kiválasztás egy igen hatékony módszerének, az Assesment Center (értékelő központok) szélesebb körű használatának előnyeire, az abban rejlő lehetőségekre, melyet egyre több cég alkalmaz a vezetők külső és belső kiválasztására, egyéni fejlesztési irányaik meghatározására. Egy-egy ilyen értékelő központ megtartása azonban igen alapos felkészülést és szakértői munkát igényel, hiszen egyszerre több szimulációs gyakorlat segítségével több kompetenciát is vizsgálnak több jelölt együttes részvétele mellett.

A személyes hatékonyság fenntartása és növelése nem csak a vezetők nélkülözhetetlen célkitűzése, a mai rohanó világban a tudatos jelenlét mindenki számára alkalmazható technika, melyre Dr Szondy Máté előadásában hasznos és gyakorlatias tanácsokat, eszközöket kaptak a rendezvény résztvevői.

A régió HR szakemberei számára ez a szakmai rendezvény a tartalmas előadásokon túl, ismét kiváló alkalmat nyújtott kapcsolatépítésre, gyakorlati tapasztalatcserére.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Oroszországban csökkent a munkanélküliség februárban

Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy 5 százalék volt a munkanélküliség a múlt hónapban a januári 5,2 és a decemberi 5,1 százalék után - írja az MTI. Teljes cikk

Feszültség az olcsó ukrán munkaerő miatt

A Napi.hu oldalt megkereste sárvári Flex-üzem egyik dolgozója, aki szerint a gyárba tavaly óta több száz ukrán vendégmunkás érkezett, emiatt pedig... Teljes cikk

Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, lassul a reálbérek csökkenése

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése... Teljes cikk

Új marketing igazgató érkezik a Central Médiacsoporthoz

2018 márciusától Dr. Baráth Andrea látja el a cégcsoport marketing igazgatói feladatait, aki a Procter&Gamble-tól érkezik a Central Médiacsoporthoz -... Teljes cikk

Eljárás indult a Volkswagen csoportnál piaci manipuláció gyanúja miatt

A VW körül számos eljárás zajlik a dízelbotránnyal és helytelen szén-dioxid-kibocsátási adatokkal kapcsolatban. A csoport 49 jelenlegi vagy korábbi... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár