kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Egyszerű, de nagyszerű? - avagy segít-e a digitalizáció

A digitalizációnak köszönhetően a bérügyvitel munkafolyamatai is megváltoztathatók, egyszerűsíthetők, gyorsíthatók. A magánéletünk során sincs szükség segítségre az online vásárláshoz, úgy a munkavállalók miért ne várnának el hasonló egyszerűséget például egy szabadságkéréstől. Miért elképzelhetetlen, hogy a munkavállaló saját eszközéről, akár okostelefonjáról is könnyen elérje, és használja a szabadság nyilvántartását, jelenléti ívét? Ezekről a lehetőségekről beszél Gondos Krisztina, a Branko Kft. Bér- és TB szakértője a 3. BaBér konferencián, amely a Digitális HR szabadságáról szól.

Miért fontos a digitális forradalom a bérügyvitel területén?

Egy gazdasági társaság adminisztrációs feladatai között nagy jelentőséggel rendelkezik a bérügyvitel, hiszen a munkabér jellegű költségek nagy százalékát teszik ki a vállalat kiadásainak.

Az emberi erőforrással foglalkozó szakemberek ráhatással vannak az alakuló költségekre, éppen ezért igen jelentős a tevékenységük. De, ne felejtsük el azt a fontos, és elsődleges feladatot sem, hogy munkáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban foglalkoztatottak a jogszabályi feltételeknek megfelelően időben és pontosan megkapják díjazásukat.
A folyamatosan változó jogszabályi háttér követése állandó kihívást jelent az e területen dolgozó szakembereknek.

Mégis mindezek ellenére, saját munkám során megtapasztaltam, hogy a bér- és társadalombiztosítási ügyintézők elfogadottsága, munkájuk könnyítésére használt technikai háttér elmaradt.

Napjainkban felgyorsult digitalizáció nem kerülheti el a bérügyvitel területét sem, ezzel megkönnyítve a munkáltatók és munkavállalók adminisztrációját.


A digitális HR szabadsága - 3. BaBér panoráma konferencia. Itt jelentkezhet: https://www.hrportal.hu/baber_2017_osz/.


Miben segíti a munkavállalók mindennapjait a digitalizálás?

Bár a munkáltató feladata a rendes és a rendkivüli munkaidő a szabadság nyilvántartása, legtöbb esetben ez a feladat átruházásra kerül munkavállaló részére, így minden munkanap a munkakezdés elején és végén a munkavállaló kitölti a jelenléti ívet, mely perceket vesz el az idejéből.

A munkaidő nyilvántartás munkahelyszínen tartására nincs törvényi kötelezettség, de levezethető, hiszen a nyilvántartás pontos vezetésére csak ott van lehetőség, így egy online felületen elérhető jelenléti ív esetén a munkavállaló saját eszközéről bejelentkezve tudja a nyilvántartásba - pontosan- bevezetni a munkakezdés elejét és végét.

Nem utolsó szempont az sem, hogy online tudja szabadságigényét benyújtani és a vezetői jóváhagyás szintén itt történik meg.

Miért fontos a munkáltatók, foglalkoztatók számára a digitalizált bérügyvitel?

Mint az előbb is említettem a munkáltató feladata a munkaidő nyilvántartás vezetése, mely megalapozza a havi bérszámfejést, ez akár több száz ember havi juttatásának meghatározását, a foglalkoztatói terhek megállapítását jelenti.

A papír alapon vezetett és leadásra került munkaidő nyilvántartás adatainak ellenőrzése - még ha időben, és jól is kerül leadásra -, feldolgozása több órát vesz igénybe, ez elviszi az időt a valós munkától, illetve nagyobb a hibalehetőség.

Egy jól elkészített program esetén nem kell várni, hogy az esetleges hibát a munkavállaló vegye észre, mikor készhez veszi munkabérét. Ez kellemetlen az ügyintéző, és a munkavállaló részéreről is.
Online felületen a munkavállaló és a munkáltató is eléri az adatokat, egészében látja az információkat, ezáltal felgyorsulnak a folyamatok, csökken a hibalehetőség.

Röviden: nem kell várni a kitöltött papírokra, nem kell azokat kinyomtatni, összegyűjteni, ellenőrizni, rögzíteni, a hibákat javítani, a hiányosságokat pótolni.

Fontosnak tartom minden munkáltatóval megismertetni a digitális bérügyvitel előnyeit, hogy minél nagyobb körben elterjedjen.

Jelentkezés a BaBér Panoráma konferenciára.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mennyit keresnek a HR-esek?

Több szakterület béradatairól készített összeállítást a piacvezető munkaerő-közvetítő cég a közelmúltban. Most a HR szakmában, elsősorban... Teljes cikk

Romlott a fizetésünk értéke - mutatjuk a legfrissebb számokat

2023-ban a bruttó átlagkereset 571 200, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 393 700 forintot ért el. 2023-ban a bruttó és... Teljes cikk

Logisztika, beszerzés - mutatjuk, hogy alakulnak a fizetések és a nemek közötti bérszakadék

A széles értelemben vett – a logisztikát és a beszerzést is magában foglaló – ellátásilánc-menedzsment területén dolgozók az előző évekhez... Teljes cikk