Szerző: Berta László Megjelent: 7 éve

Elkeltek a Civil Licit idei szolgáltatásai

Más célok, más gondolkodásmód, idegen nyelvezet -– csupán néhány dolog a sok közül, ami nehezíti a civil és a profitérdekelt szektor közeledését. A kapcsolatért sokat tesz a közelmúltban megrendezett Civil Licit, olyannyira, hogy az egyik résztvevő szerint egyre komolyabb márkává válik. Idén csaknem kétmillió forint értékű üzlet kötetett és kilenc "civil" szolgáltatás talált gazdára.

A HR, PR, CSR terület metszéspontjában van keresnivalója a civil szervezeteknek, ha jó gyakorlataikat profi szinten kívánják prezentálni és eladni, ahogy a szolgáltatásaik közül válogató cégeknek is jó terep az ismerkedésre. Itt jöhet el a pillanat, amikor megérezhetik, mekkora szükség van a másikra.

A látássérültek rehabilitációjával foglalkozó Szempont Alapítvány az egyik jó példa. Folyamatos résztvevője az idén negyedik alkalommal megrendezett Civil Licitnek. Ezúttal is értékesítette ötletlét a GAK Nonprofit Kft.-hez hasonlóan, mely slágertémát, a rehabilitált személyek munkahelyi integrációját kínálta eladásra és talált vevőre. Van érdeklődés, ha a háttérben nagy erők dolgoznak: a rehabilitációs hozzájárulás egymillió forint közeli összegre emelése óta a HR-esek nyakába akkora feladat szakadt, amit az érintett csoportokkal közvetlen kapcsolatban lévő, helyzetüket jól ismerő civil szervezetek, valamit az ezen a területen is tapasztalatokkal rendelkező személyzeti tanácsadó cégek nélkül nem képesek hosszú távon megoldani.

A Civil Liciten múlt évben vásárlóként, ez évben pedig egyik fő támogatóként résztvevő, mintegy ötven megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmazó Kelly Services Kft. már ismeri a munkahelyi integráció folyamatát. A cég képviseletében Oláh László elmondta, hogy a Kellynél olyan új munkahelyet alakítottak ki, ahol elsősorban rehabilitációs járadékban részesülő, megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztatnak azzal a céllal, hogy a hasonló élethelyzetben lévő álláskeresőknek munkahelyet találjanak. De közel harmaduk már nemcsak ebben az új divízióban dolgozik, hanem a korábban is működő folyamatokba integráltan vesz részt a szervezet minden területén a munkában.

A közös kiindulópontról Csákvári Éva, a Szempont Alapítvány munkatársa beszélt: - A Kelly Services 2010-ben vásárolta meg a szolgáltatásunkat. A megvalósítás során a látássérült emberek élethelyzetét befolyásoló tényezők, eszközök és körülmények kerültek bemutatásra. A program - igazodván a vevő profiljához - egy munkaerő-piaci tréninggel egészült ki, amely a célcsoportunk munkavállalási esélyeit, munkavégző képességét és egyéb szempontokat helyezett középpontba. Az együttműködés a kölcsönös szemléletformálás jegyében bonyolódott, tanulságos volt és megalapozott egy olyasfajta kooperációt, amely a látássérült álláskeresők elhelyezkedési esélyeit növeli, egyben a munkáltatók felkészültségi szintjén is javíthat.

A válság lehet az oka, illetve a szolgáltatások 100 ezer és 300 ezer forint közötti kikiáltási ára indokolta, hogy a rendezvény egyik támogatója, a Nextent képviseletében licitáló kénytelen volt megjegyezni a negyedik vásárlása után, hogy elfogy a pénze, ha nem mutat aktivitást a többi licitre megjelent cég. A tizenöt felajánlott szolgáltatás közül kilenc talált vevőre, közel kétmillió forint értékben. A negyedik alkalommal megtartott licit egyik fő erénye az, hogy a résztvevők hosszú távú kapcsolatot kötnek, még olyan civil szervezet is akadt, melyet a rendezvény után kerestek meg együttműködési szándékkal, pedig nem adta el az ötletét.

----– A forprofit szektor a társadalomnak köszönheti a létét, ezért CSR vonalon visszaad a megszerzett haszonból szabad választása szerint, és elsősorban a nonprofit szervezetek közreműködésével. A civilek jelentős része megértette, hogy érdemes együttműködő félként tekinteni a vállalatokra ----– mondta a HR Portálnak Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit szóvivője. Szerinte a vállalati pozíciókért versenyző civilek feladata igen összetett, jó tudniuk, hogy a cégek a szervezetfejlesztés lehetősége, munkatársaik motiválása mellett döntő szempontnak tekintik, hogy egy program a belső és a külső PR tevékenységüket is támogassa.

A civil szervezetek és a vállalatok közötti félreértések egymás céljainak, tevékenységének megismerésével és a közös munkával oldható fel. A Civil Licit vállalati partnerek és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) támogatásával biztosít lehetőséget erre. A fejlesztési ügynökség kormányzati szereplőként segített platformot teremteni a feleknek. Rendezvényszervezéssel, kiadványkészítéssel foglalkozó munkatársait mozgósította a cél érdekében. Nem véletlen, hogy a licit tájékoztató kiadványaiban találkozunk az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) bemutatkozó anyagaival, hiszen a kormány fejlesztéspolitikai rendszere, az ÚSZT az ügynökség végrehajtó tevékenysége által működik.

----– A fejlesztéspolitikai rendszer civil szervezetekkel kapcsolatos együttműködése legkönnyebben az ÚSZT témáinak társadalmi egyeztetésre bocsátásával valósul meg. Számos civil szervezet véleményét építettük a pályázatokba, ezek közül egy példát említve jelenős volt a hajléktalan személyek részére nyújtható lakhatási támogatásának adó- és járulékmentességére vonatkozó javaslat elfogadása ----– mondta Csepreghy Nándor kommunikációs főosztályvezető. 2011-ben az ÚSZT 193 pályázati anyagára összesen 1700 vélemény érkezett a partnerségi fórumon keresztül, amelynek jelenleg több mint 3700 tagja van. -----– Kevesen tudják, hogy ez a társadalmi egyeztetés önként vállalt feladat a kormányzat részéről, ami túlmutat az Európai Unió által megfogalmazott elvárásokon ----– tette hozzá Csepreghy Nándor.
Follow hrportal_hu on Twitter

Digitalizálni kellene az építőipart

Digitalizálni kell a teljes építőipart, azaz olyan számítógépes rendszert kell alkalmazni, ami lefedi a tervezői, kivitelezői és minőségellenőrzési feladatokat is, mert a szektor csak így maradhat 2020 után versenyképes a belföldi és a nemzetközi piacokon egyaránt - írja az MTI, Reicher Péter, a Graphisoft SE Magyarországért felelős vezetőjére hivatkozva.tovább..

További cikkek
Emelkednek az öregségi nyugdíjak Csehországban

Januártól átlagosan 4,7 százalékkal, mintegy 900 koronával (11 160 forint) emelkednek az öregségi nyugdíjak Csehországban - írja az MTI. Teljes cikk

Kizsákmányolják az Amazonnak dolgozó futárokat

Fizetésmegvonással fenyegetik a sofőröket, akik sokszor 16 órát dolgoznak, de WC-re sem tudnak kimenni. Erről nem feltétlenül az Amazon, hanem az... Teljes cikk

Több adót fizet az EU-s munkavállaló, mint a született angol

Sokkal több adóval járulnak hozzá a bevándorlók a brit állam működéséhez, mint a született helyiek -írja a Daily Telegraph. Teljes cikk

Nők vezetői székben: jó vezetői attitűd, a férfi-női arányok és a gazdasági kilátások

A felsővezetői optimizmus alapvető, de nőként nem könnyű - derült ki az Egyenlítő Alapítvány és a KPMG Női vezetők kerekasztal-beszélgetésén. Teljes cikk

Nem lesz különbség a munkavállalók között a Brexit után

A brit EU-tagság megszűnése után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat... Teljes cikk