Megjelent: 3 éve

Hogyan induljon el egy pályakezdő a kommunikációs szakmában?

Milyen tudás és képességek jelentenek előnyt az új munkaerő kiválasztásánál? - tették fel a kérdést kommunikációs szakembereknek az Independent Media Center által szervezett kerekasztal beszélgetésen, amelyről a media20.blog.hu számolt be.

A motiváció és a pozitív hozzáállás ezen a területen is fontos, az egyetemi végzettség pedig rendszerszemléletet és komplex gondolkodást ad, értettek egyet a szakemberek.

Egy rátermett kommunikációs szakembernek a pr és a marketing területeit is át kell látnia, így kezdők esetén a nyitottság és a tág szakmai érdeklődés fontos feltétel.

A kreativitásra és analitikus gondolkodásra egyaránt szükség van, amit az egyetemek gyakran szétválasztanak. A proaktivitás is döntő lehet egy állásinterjún. Ma már alapvető, hogy alkalmazkodni kell a digitális környezethez, és az angol nyelvtudás is elengedhetetlen.

A szakemberek, kommunikációs területen némileg meglepő módon, hangot adtak annak, hogy ezt a szférát is utolérte a munkaerőhiány, nem mindig könnyű megtalálni az összes követelménynek megfelelő szakembert.

media20.blog.hu
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter