Megjelent: 3 éve

Hogyan induljon el egy pályakezdő a kommunikációs szakmában?

Milyen tudás és képességek jelentenek előnyt az új munkaerő kiválasztásánál? - tették fel a kérdést kommunikációs szakembereknek az Independent Media Center által szervezett kerekasztal beszélgetésen, amelyről a media20.blog.hu számolt be.

A motiváció és a pozitív hozzáállás ezen a területen is fontos, az egyetemi végzettség pedig rendszerszemléletet és komplex gondolkodást ad, értettek egyet a szakemberek.

Egy rátermett kommunikációs szakembernek a pr és a marketing területeit is át kell látnia, így kezdők esetén a nyitottság és a tág szakmai érdeklődés fontos feltétel.

A kreativitásra és analitikus gondolkodásra egyaránt szükség van, amit az egyetemek gyakran szétválasztanak. A proaktivitás is döntő lehet egy állásinterjún. Ma már alapvető, hogy alkalmazkodni kell a digitális környezethez, és az angol nyelvtudás is elengedhetetlen.

A szakemberek, kommunikációs területen némileg meglepő módon, hangot adtak annak, hogy ezt a szférát is utolérte a munkaerőhiány, nem mindig könnyű megtalálni az összes követelménynek megfelelő szakembert.

media20.blog.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter