Megjelent: 3 éve

Hogyan kerülhető el a munkavállaló kiégése?

Sok cégnél olyan irreális célokat tűznek ki a munkavállalók elé, amik vagy megvalósíthatatlanok vagy a túlterhelt dolgozó hamar kiég. Ez azonban elkerülhető - írja a Piac & Profit.

A mai vállalati kultúra fő problémája, hogy irreális elvárások és bevételi célokat tűznek ki az osztályvezetőkre és az alacsonyabb beosztású dolgozókra. Ezeket a kitűzött számokat, célokat csak úgy lehet teljesíteni, ha a munkavállaló beleroppan - írja a lap.

Egy januári felmérésből az derült ki, hogy ez felelős a burnout jelenségért, azaz hogy kiégnek a dolgozók. A munkaadóknak reálisan kell kitalálni azt a mennyiséget, amit egy jól teljesítő alkalmazott még képes anélkül elvégezni, hogy túlterhelje magát. Ha nem tesz így, akkor könnyen elveszítheti munkavállalóit.

Az Elsevier's Science Direct 2015-ös elemzéséből az látszik, hogy az egyéni célkitűzések a leghasznosabbak, így 12-15 százalékkal javítható a teljesítmény.

Néhány ötletet gyűjtött össze a lap a kiégés elkerülésére:

Nem szabad túl homályos célokat kitűzni, azaz nem jó az a megoldás, hogy az alkalmazott növelje bizonyos százalékkal az eladási bevételeket, hiszen így nem tudja hogyan csinálja. Motivációra van szükség, tudnia kell, hogy az ő munkája mit jelent a cégnek, milyen része a vállalatnak. A főnököknek le kell ülniük az alkalmazottakkal, megtárgyalni velük a rövid és hosszú távú célokat, hogy lássák, az egyikből hogyan bontakozhat ki a másik, s hogy megmagyarázzák, mik az egyes lépések, amelyekből összeáll az egész fejlődés. Enélkül demotiváltakká válhatnak.

Sokszor elvárják az alkalmazottaktól, hogy szolgáljanak olyan új ötletekkel, amik az egész céget előbbre viszi. Nem jó ha ezek az elvárások túl általánosak. A főnöknek láttatnia kell a munkavállalóval, hogy ötletei hogyan hatnak a részlegére, vagy akár a teljes cégre. Jól működhet, ha az adott dolgozót összeismerteti más területen dolgozó kollégákkal, akár az egyik beülhet a másik osztály értekezletére.

Ha a célkitűzések túl nagyok még egy menedzser is érezheti úgy, hogy ez túl nagy munka egy embernek, nem érzi a támogató team-et maga körül. Erre jó megoldás a brainstorming. A Netflixnél például a vezetés az “empowerment” elvét alkalmazza, vagyis nagyfokú anatómiát engednek meg a beosztottaknak, hogy a saját belátása szerint és szaktudása függvényében döntsön a munkájában felmerülő problémákról, feladatokról és azok megoldási módjairól - emlékeztet a lap.

A Google olyan modellel dolgozik, hogy mérik a célkitűzések megvalósítását és a legfontosabb elért eredményeket, s ha egy Google-alkalmazott végrehajtotta a rá szabott adag 70 %-át, már azt pozitív dologként értékelik és ünnepelik. Nyilván ehhez az is kell, hogy a célok nem lötyögős ideálok, hanem kemény munkát igénylő célok, amik valószínűleg valamelyest irreálisak is.

Vannak cégek, ahol negyedéves örömünnepeket tartanak ismertetik az egyes munkatársak jelentős eredményeit, s azokat a javításokat, javulásokat, amik nekik köszönhetőek. Az elismerés, a pozitív visszajelzés, a szóbeli dicséret, a munkatársak tapsa mindig rendkívül motiváló erő tud lenni.

Fotó Pixabay
Piac & Profit
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Verseny vagy együttműködés?

A címben feltett kérdésnek más a visszhangja cégen belül, mint a piaci szereplők egymás közötti versenyében. Mégis, gyakran lehetünk szemtanúi,... Teljes cikk

Top öt trend a 2020-as fizikai munkaerőpiacon

HR szempontból talán az elmúlt évtized legizgalmasabb időszaka várható. A Work Force Kft. hazai elemzése és külföldi kitekintése azt vetíti... Teljes cikk

Új év, új munka?

Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetések apropóján sokan karrierünkből is mérleget vonunk. Ha úgy érzed, nem okoz örömet a munkád,... Teljes cikk