Megjelent: 6 éve

Hogyan lehet csapatban és egyénileg is kimagasló teljesítményt elérni?

Hatalmas siker övezte a múlt héten a Prezi, a Ustream és az Ericsson által szervezett Stretch konferenciát. Az előadások témája: hogyan lehet csapatban és egyénileg is kimagasló teljesítményt elérni. A konferencia közvetítését 53 országból összesen 26 ezer ember nézte meg.

16 előadó, 460 résztvevő 20 országból és 680 percnyi előadás: ezek a konferencia legfontosabb adatai. A konferenciának köszönhetően két napon keresztül olyan előadókat lehetett meghallgatni Budapesten, akik Nyugat-Európában sem szoktak fellépni. Sőt, nemcsak meghallgatni, hanem személyesen beszélgetni is lehetett velük.

A konfliktus jó, egy gombban pedig bármikor megtalálhatod önmagad

A regisztráció után az első dolog, ami szembetűnik az Uránia moziban egy nagy oszlop, aminek a teteje tele van gombbal. Mindenki választ egyet, bár ekkor még nem tudni, mire való ez az egész. A rejtély feloldására egészen Peter Segal (World Mission) tréner előadásig kell várni. Ő arról beszélt, hogy "találd meg önmagad - és az értékeidet". Ekkor kell a gomb, amiben mindenkinek meg kell találni a pozitív értékeket. "Tedd el ezt a gombot, és vedd elő, amikor elveszettnek érzed magad, vagy nem sikerül valami. A gomb te vagy, és az értékeidre fog emlékeztetni" - mondta. Egyszerű módszer, mégis felidézheti a vezetőképzésben kiemelkedő sikereket elért szakember előadását az önértékelésről.

Jó tanácsokból azonban ennél hasznosabb is akad. Phil Nash szerint "A sok születésnap jót tesz az egészségnek. Egy kutatás kimutatta, hogy akinek több születésnapja van, tovább él” - kezdte Phil Nash tanácsadó és coach, aki kódolóként kezdte, alkotott sok iOS applikációt és oktatott fejlesztőket. Budapesti előadásán mégis inkább az ókori bölcsességet elemezte: ép testben ép lélek. Miután Phil 50kg-ot adott le másfél év alatt, hitelesen tolmácsolta, milyen pozitívan hat az egészséges táplálkozás az életünkre és a munkánkra.

Ty Amell, a PayPal fejlesztési igazgatója pedgi azzal sokkolta a közönséget, hogy a konfliktus igenis jó. Ő arról beszélt, miért biztos benne, hogy a legjobb döntések konfliktusból születnek, továbbá, hogy hogyan kell megteremteni a konfliktus kultúráját – bizalomra alapozva! Ezért mondja, hogy a "konfliktus nem negatív".

Marieke Rietbergen a Design Innovation Grouptól arról beszélt, hogy a design és a tervezői munka segít a technológia és az üzleti élet megújítóinak egy új "Belle Epoque", szép korszak megteremtésében. Szerinte 3 év kell ahhoz, hogy egy új szolgáltatás eljusson a piacra, egy új terméknek viszont már 5 év. A legmegdöbbentőbb állítása azonban az volt, hogy egy új technológia piacra jutásához 17 év kell. És ha eddig valaki azt gondolta volna, hogy mondjuk a McDonalds sokat pazarol, akkor mindenki kapaszkodjon meg: a igazi pazarlás az, hogy becslések szerint évente 603 milliárd (!) dollárt költenek innovációra, és ennek az összegnek mindössze 14 százalékát fordítják olyan termékekre, amelyek ténylegesen piacra kerülnek.

Izgalmas előadások igazi sztárokkal

A konferencia talán legizgalmasabb előadása David Marquet szemináriuma volt. Ő az az amerikai hadi tengerész tiszt, akit egy olyan atom tengeralattjáróra vezényeltek, amelyre korábban nem kapott kiképzést. Így (igaz nem volt sok választása) az embereire bízta magát és hatalmas sikert ért el velük. Ő azt vallja, hogy "a vezetői képességek igazi fokmérőjét a körülöttünk lévő emberek eredményei jelentik." Szerinte akkor leszünk sikeresek, ha partnernek tekintjük az embereket, akiknek "ne utasításokat adjunk, hanem célt!" A pénteki nyitóbeszédében azt mondta: "A vezetés nem arról szól, hogy átvesszük az ellenőrzést, hanem hogy átadjuk." Jó tanács, amit talán túl kevesen tudnak élesben alkalmazni.

A konferencia másik kulcsfontosságú beszédét David Allen tartotta. Az "Intézz el mindent!" sikerkönyv szerzője arra tanít, hogyan lehetsz eredményes stresszmentesen. A Forbes magazin által az egyik legjobb amerikai coachnak aposztrofált véleményvezér és gondolkodó szinte megbabonázta budapesti közönségét. Beszélt azokról az általa kidolgozott, egyszerűen megérthető és követhető módszerekről, melyek segítségével hatékonyan tudjuk elintézni teendőinket a munkahelyünkön és a magánéletben egyaránt.

A konferenciára összesen húsz országból érkeztek, ami jól mutatja, hogy tényleg olyan programot sikerült összehozni, amire külföldről is sokan kíváncsiak voltak. A résztvevők majdnem húsz ázaléka nő volt, ami ahhoz képest, hogy milyen arányban vannak menedzseri pozícióban nők Magyarországon, kifejezetten optimizmusra ad okot. A konferencia váratlan hozadéka az is, hogy egyre több ember ismeri meg Budapestet és tekint rá úgy, mint egy tudásközpontra.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koronavírus: különleges munkaerő-piaci kutatás készül

Tíz magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával készül nagyszabású kutatás a koronavírus munkaerő piacra gyakorolt hatásairól. Teljes cikk

„A belső ügyfelek ugyanolyan fontosak, mint a külsők” - szervezetfejlesztés az Uniqánál

Az elmúlt három évben az Uniqa magyarországi vállalata jelentős struktúraváltáson ment át, a szervezeti kultúraváltás pedig jelenleg is zajlik.... Teljes cikk

Merre tovább a home office mézeshetei után?

Álljunk meg 10 percre és gondoljuk végig, hol vannak most a csapatok és mit tehetnek a vezetők? Milyen veszély vár rájuk és hogyan adhatnak, kaphatnak... Teljes cikk