Megjelent: 7 éve

Hogyan lehet csapatban és egyénileg is kimagasló teljesítményt elérni?

Hatalmas siker övezte a múlt héten a Prezi, a Ustream és az Ericsson által szervezett Stretch konferenciát. Az előadások témája: hogyan lehet csapatban és egyénileg is kimagasló teljesítményt elérni. A konferencia közvetítését 53 országból összesen 26 ezer ember nézte meg.

16 előadó, 460 résztvevő 20 országból és 680 percnyi előadás: ezek a konferencia legfontosabb adatai. A konferenciának köszönhetően két napon keresztül olyan előadókat lehetett meghallgatni Budapesten, akik Nyugat-Európában sem szoktak fellépni. Sőt, nemcsak meghallgatni, hanem személyesen beszélgetni is lehetett velük.


A konfliktus jó, egy gombban pedig bármikor megtalálhatod önmagadA regisztráció után az első dolog, ami szembetűnik az Uránia moziban egy nagy oszlop, aminek a teteje tele van gombbal. Mindenki választ egyet, bár ekkor még nem tudni, mire való ez az egész. A rejtély feloldására egészen Peter Segal (World Mission) tréner előadásig kell várni. Ő arról beszélt, hogy "találd meg önmagad - és az értékeidet". Ekkor kell a gomb, amiben mindenkinek meg kell találni a pozitív értékeket. "Tedd el ezt a gombot, és vedd elő, amikor elveszettnek érzed magad, vagy nem sikerül valami. A gomb te vagy, és az értékeidre fog emlékeztetni" - mondta. Egyszerű módszer, mégis felidézheti a vezetőképzésben kiemelkedő sikereket elért szakember előadását az önértékelésről.

Jó tanácsokból azonban ennél hasznosabb is akad. Phil Nash szerint "A sok születésnap jót tesz az egészségnek. Egy kutatás kimutatta, hogy akinek több születésnapja van, tovább él” - kezdte Phil Nash tanácsadó és coach, aki kódolóként kezdte, alkotott sok iOS applikációt és oktatott fejlesztőket. Budapesti előadásán mégis inkább az ókori bölcsességet elemezte: ép testben ép lélek. Miután Phil 50kg-ot adott le másfél év alatt, hitelesen tolmácsolta, milyen pozitívan hat az egészséges táplálkozás az életünkre és a munkánkra.

Ty Amell, a PayPal fejlesztési igazgatója pedgi azzal sokkolta a közönséget, hogy a konfliktus igenis jó. Ő arról beszélt, miért biztos benne, hogy a legjobb döntések konfliktusból születnek, továbbá, hogy hogyan kell megteremteni a konfliktus kultúráját – bizalomra alapozva! Ezért mondja, hogy a "konfliktus nem negatív".

Marieke Rietbergen a Design Innovation Grouptól arról beszélt, hogy a design és a tervezői munka segít a technológia és az üzleti élet megújítóinak egy új "Belle Epoque", szép korszak megteremtésében. Szerinte 3 év kell ahhoz, hogy egy új szolgáltatás eljusson a piacra, egy új terméknek viszont már 5 év. A legmegdöbbentőbb állítása azonban az volt, hogy egy új technológia piacra jutásához 17 év kell. És ha eddig valaki azt gondolta volna, hogy mondjuk a McDonalds sokat pazarol, akkor mindenki kapaszkodjon meg: a igazi pazarlás az, hogy becslések szerint évente 603 milliárd (!) dollárt költenek innovációra, és ennek az összegnek mindössze 14 százalékát fordítják olyan termékekre, amelyek ténylegesen piacra kerülnek.


Izgalmas előadások igazi sztárokkalA konferencia talán legizgalmasabb előadása David Marquet szemináriuma volt. Ő az az amerikai hadi tengerész tiszt, akit egy olyan atom tengeralattjáróra vezényeltek, amelyre korábban nem kapott kiképzést. Így (igaz nem volt sok választása) az embereire bízta magát és hatalmas sikert ért el velük. Ő azt vallja, hogy "a vezetői képességek igazi fokmérőjét a körülöttünk lévő emberek eredményei jelentik." Szerinte akkor leszünk sikeresek, ha partnernek tekintjük az embereket, akiknek "ne utasításokat adjunk, hanem célt!" A pénteki nyitóbeszédében azt mondta: "A vezetés nem arról szól, hogy átvesszük az ellenőrzést, hanem hogy átadjuk." Jó tanács, amit talán túl kevesen tudnak élesben alkalmazni.

A konferencia másik kulcsfontosságú beszédét David Allen tartotta. Az "Intézz el mindent!" sikerkönyv szerzője arra tanít, hogyan lehetsz eredményes stresszmentesen. A Forbes magazin által az egyik legjobb amerikai coachnak aposztrofált véleményvezér és gondolkodó szinte megbabonázta budapesti közönségét. Beszélt azokról az általa kidolgozott, egyszerűen megérthető és követhető módszerekről, melyek segítségével hatékonyan tudjuk elintézni teendőinket a munkahelyünkön és a magánéletben egyaránt.

A konferenciára összesen húsz országból érkeztek, ami jól mutatja, hogy tényleg olyan programot sikerült összehozni, amire külföldről is sokan kíváncsiak voltak. A résztvevők majdnem húsz ázaléka nő volt, ami ahhoz képest, hogy milyen arányban vannak menedzseri pozícióban nők Magyarországon, kifejezetten optimizmusra ad okot. A konferencia váratlan hozadéka az is, hogy egyre több ember ismeri meg Budapestet és tekint rá úgy, mint egy tudásközpontra.
  • 2021.07.31Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter