Megjelent: 5 hónapja

Hogyan számolják a CSED-et, ha 2 hónapot nem dolgoztam?

A CSED-et hogyan tudnám kiszámolni, hogy mennyi fog majd járni nekem? 2020-ban a koronavírus miatt 2 hónapot voltam fizetés nélküli szabadságon (április,május). Október közepétől táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt. Így a 180 napot visszamenőleg nem tudom számolni, mivel 2 hónap kiesett. A CSED-et a születéstől igényelném, ami 2021.05.28-a.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A csecsemőgondozási díj jogosultsági feltételeinek történő megfelelése esetén az összeg kiszámítása a következők szerint történhet:
1. A CSED igénylést megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számítva keresünk 180 társadalombiztosítási járulékalapot képező naptári napi jövedelmet. A számításnál figyelembe vehető maximális irányadó időszak az igénylést megelőző év első napja. Ezt a lehetőséget abban az esetben lehet alkalmazni, amennyiben a biztosítási idő folyamatos, abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A táppénzes időszak nem képez társadalombiztosítási járulékalapot, így az ön utolsó jövedelemmel ellátott napjától visszafelé kellene a 180 napot keresni. Ha két hónapot volt fizetés nélküli szabadságon április-májusban, a folyamatos biztosítási ideje megszakadt, így ez a pont nem alkalmazható, a 180 nap keresése visszamenően január 1-ig nem lehetséges.
2. 120 napi jövedelem keresése: ha nincs 180 napi jövedelem, de a jogosultságot megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számítva rendelkezik 120 napnyi tényleges naptári napi jövedelemmel az aktuális biztosítási jogviszonyában, a csed naptári napi alapját a 120 napnyi jövedelem alapján kell meghatározni. Ez a szabály akkor alkalmazható, ha a jogosultság kezdő napját megelőzően van legalább 180 napnyi folyamatos biztosítási jogviszonya. Az ön által vázolt adatok alapján ennek a pontnak felel meg, tehát a 120 napba beleszámít a táppénz időszak előtti októberi jövedelemmel ellátott napjai, illetve a június-szeptemberi bérek. Fontos, hogy itt is csak a tb járulékalapot képező, illetve 2020.06.30-ig egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmek vehetőek figyelembe. Amennyiben ebben az időszakban is volt táppénzen, esetleg fizetés nélküli szabadságon vagy igazolatlan távolléte volt, azok kieső időnek minősülnek. A 120 naptári napi jövedelmet össze kell adni, majd visszaosztani 120-szal, ez adja a naptári napi alapot. A csecsemőgondozási díj összege jelenleg a naptári napi alap 70%-a, 2021. július 1-től 100%-ra emelkedik, amely önt is érinteni fogja. A csed naptári napra jár, a 70, illetve a majd 100%-os mértékből személyi jövedelemadót kell vonni.
3. Ha a fentiek alapján nem lehet megállapítani a csedet, a naptári napi alapot a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad részében kell megállapítani (kivéve, ha van legalább 30 napnyi tényleges jövedelme, vagy ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelme a minimálbér kétszeresénél kevesebb).

Aki válaszol:

TB szakértő - Mányi Julianna

Bachelor diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem szlovén-horvát szakon, a tanulmányaim mellett folytatott részmunkaidős munkavégzésem során bontakozott ki az érdeklődésem a HR terület felé.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jogilag mi számít bele a munkaidőbe?

Kötetlen munkarendben dolgozom. Heti háromszor kell egy vidéki városban lévő céghez lejárnom, amihez adnak autót. Ezeken a napokon oda-vissza 3 órát... Teljes cikk

Milyen következményekkel jár, ha feleségem Gyesről nem tér vissza a munkahelyére?

A feleségem jelenleg Gyes-en van október 18-ig. Utána nem szeretne visszamenni a jelenlegi munkahelyére, mivel elköltöztünk. A munkáltatója telefonon... Teljes cikk

Mit tehetek, ha a cég nem adta be a táppénzes papírjaimat a hivatalba?

Letelt a 15 napos betegszabadság ideje, amit a cégem kifizetett Most egy baleset miatt ismét táppénzre kényszerültem, majd leadtam a papírokat. Eltelt... Teljes cikk