Megjelent: 3 éve

Húsz furfangos kérdés állásinterjún

A HVG írta meg, hogy a Business Insider angliai kiadása közölte azt a húsz kérdést, amit a Glassdoor nevű, munkaadókat monitorozó weboldal olvasói szavaztak meg a legnehezebbeknek.

images

20. Meséljen a gyerekkoráról!

19. Becsülje meg, hogy mennyi gólt lőnek a Premier League-ben!

18. Kedves ember ön?

17. Mi a bevett taktikája egy olyan napra, amikor nincs formában?

16. Mit jelent önnek a szociális igazságosság?

15. 50 piros és 50 kék tárgya van. Ossza meg ezeket két konténer között úgy, hogy minimális/maximális esélye legyen annak, hogy az egyik színt húzza ki!

14. Mit kérdezne a vezérigazgatótól, ha egyszer találkozna vele?

13. Mi az eddigi legnagyobb megbánása az emberek menedzselésével kapcsolatban?

12. Ki az ön hőse, és miért?

11. Van három ember, mindegyik más fizetéssel, és ki akarják találni a fizetésük átlagát úgy, hogy egyik sem mondja meg a másik kettőnek a saját fizetésének összegét. Hogyan csinálják?

10. Hogyan magyarázná el a felhőalapú informatikát egy 7 évesnek?

9. Hogy küzd meg az ismétléssel?

8. Beszéljen a legnagyobb gyengeségéről. Utána pedig egy másikról.

7. Ha itt lenne a legjobb barátja, mit tanácsolna most önnek?

6. A holdjárója megfeneklett a Holdon, és a társaival együtt vissza kell térniük a 200 mérföldre (322 kilométerre) lévő bázishoz. Itt van annak a 15 tárgynak a listája, amelyet sikerült kimenteni a roncsból. Állítsa őket fontossági sorrendbe!

5. Mi volt a legönzőbb dolog, amit valaha is tett?

4. Ha lenne egy barátja, aki alkalmas egy állásra, és lenne egy másik jelentkező, aki ugyanúgy alkalmas a munkára, de a barátja 2 ezer fonttal kevesebbet hozna a konyhára, kinek adná az állást?

3. Hogyan jellemezné önt az ellensége?

2. Mire gondolok én ebben a pillanatban?

1. Az életrajzában melyik az az elem, ami legközelebb áll a hazugsághoz?

Business Insider/HVG
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter