Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Ilyen a munkaheteim rendszere - Cser Orsolya, a CE HR Solutions Tanácsadó Kft. társtulajdonosa

Munkanapokon fél hatkor indul a napom: 30 percet jógával és nyújtással kezdek és csendben felébredek. Férjem és kislányom fél hétkor ébred, majd együtt indítjuk a napot, a férjem által készített kávé elengedhetetlen a reggelekhez, az uzsonnát meg már közösen készítjük a kislányommal. 7.40-kor startolunk a suliba, majd tovább az irodába.

Ahogyan jeleztem is a munkaheteim jellemzik munkavégzésemet: hétfőn és pénteken home office napot tartok, munkavégzésem mindig 8:30/9:00-kor indul, de ha vezetek, az irodába utazás során már elkezdődik a munka: telefonon egyeztetjük Zsuzsával, az asszisztensemmel a napi tervezett feladatainkat. Kedd és a csütörtök a személyes interjúztató munkanapjaim - 8:30-tól 17:00 intervallumban, de minden munkanapomon tervezetten vannak szabad 1-1 órás egységeim, amikor ad-hoc egyeztetéseket tudunk tartani külsős tanácsadóinkkal.

12:00-kor ebédelünk bő fél óra kikapcsolódásként mindenféléről beszélgetünk, persze munkáról is.

Férjemmel úgy osztjuk be időnket, hogy egyikünk kislányunkkal legyen délután, így felváltva megyünk érte iskolájába 14:00/15:00 órára és dedikáltan 17:00-18:00 óráig együtt tanulunk, vagy külön foglalkozásra visszük, vagy csak élvezzük az együtt töltött időt.

Hétfőn és szerdán 17:30 és 19:30 között videokonferenciákat vezetek le, mert felsővezető keresési megbízásaink operatív időbeli és minőségi kivitelezéséhez fontos a rugalmasság. Adatokkal foglalkozunk, azok bizalmas kezelése prioritás, de kereshetőségük a szolgáltatásunk minőségét is adja így, kéthetente szombat délelőtt 9:00-12:00-ig adminisztratív rendszerezést végzünk, az adatbázisunk folyamatos karbantartásáért- ezalatt férjem és kislányom együtt úsznak, majd együtt ebédelünk egyik kedvenc éttermünkben.

A HR projektek kivitelezését projektasszisztensemmel közösen végezzük, aki dedikált szervezési, adatelemzési és adminisztrációs szakember, s immár 7 éve dolgozik velem. Fókuszcsoportos Komplex Elégedettségi Felmérés©rendszerünknél. Büszkék vagyunk, hogy felméréseink megbízóinknál mindig visszatérő megbízásokká válnak, így ismétlődő felméréseink előre tervezhetőek, kolléganőmmel szakmai háttérmunkáinkat folyamatosan előre tervezve tudjuk végezni és egyben tervezni tudunk „a véges” munkaidőnkkel. Így marad időm cégvezetői funkciómra: heti szinten tartunk szakmai megbeszéléseket Research, IT és általános ügyvitel témában. Kéthetente egy kávé mellett szakmai megbeszélést tartunk - egy kiválasztott munkakörterület aktuális piaci változásairól– kollégák és szakmabeli vezetőkkel, amolyan szusszanásként csevegünk, kikapcsolódunk s tapasztalatokat cserélünk.

Hiszek abban, hogy a családok ideális munka-magánélet egyensúlyának megteremtését vezetői oldalról támogatni kell, fentiekből látszik, valóban átérzem a rugalmas munkaidő-beosztás kiemelkedő szükségességét. Ennek alapján immáron több éve dolgozunk részmunkaidőben munkát vállalni tudó kisgyermekes HR tanácsadó kollégákkal, akikkel web alapú IT rendszerünknek köszönhetően távmunka végzésben is valódi napi szintű csapatmunkában dolgozunk, de közben én is anyukaszerepben is valóban ott tudok lenni. Szerdán iskola után úszni járok kislányommal és péntek délután együtt anyuka- lánya fazekas szakkörökön veszünk részt. Kedd este 18:00-tól pedig kedvtelésből összeállt helyi kosárlabda csapatunkban játszom én is-barátságos meccseket. A késő délután a szabad játék ideje a kislányunknak, majd 19:00-tól fürdés, vacsi, közös olvasás és 20:30 kor lefekvési idő.

Férjemmel ezután még 1,5-2,5 órát munkával töltünk, emaileket válaszolunk meg, áttekintjük a következő napi teendőinket és megbeszéljük a napi családi és munka történéseit és közben a háttérben híreket hallgatunk és zenét, jó időben kiülünk a kertbe és hallgatjuk a kisvárosi csend nyugalmát, és pihenünk. Késő este 11 környékén egy közös rövid tévézéssel fejezzük be a napot általában.

Természetesen megbízóink igényeihez rugalmasan alkalmazkodva csapatunk bármely tagja tervezett munkanapjától szükség szerint rugalmasan eltér, hiszen a HR szakmában emberekkel foglalkozunk: bármikor közbejöhet valami. A férjemmel való közös munka és időbeosztás és asszisztensem munkámba való folyamatos bevonása teszi lehetővé, hogy a saját vállalkozásból való szabadságolást is meg tudom oldani, olyankor én is valódi, egész hétre kiterjedően csak távmunkában vagyok elérhető. Általában a home office napjaimon beiktatok 1-2 órányi nem munkahelyi elintézendő ügyemet, mint vásárlás, egy szépségszalonos pár óra, szülőkre való rátekintés vagy számukra ügyintézés, SZMK-s feladataim, mint gyakorló kisiskolás anyuka stb.

Saját szakmából felépített vállalkozás során nehéz kikapcsolni, ezzel néha én is így vagyok, és nyáron szívesen látunk végzős HR diákokat, hogy rövid szakmai gyakorlat alatt a HR szakmát élőben is gyakorolhassák. Munkaidőm után kikapcsolódásként gyakran keresek szakmai anyagokat a CSR tevékenységünkként szervezett nyílt konferenciáinkra, amelyet munkajogra szakosodott ügyvédiroda partnerünkkel tartunk legalább kétszer évente.

Munkanapjaim egyáltalán nem klasszikus munkarendszerűek, hanem szervezett team/projektmunka jellegűek, amelyet nagyon szeretek, mert munkám a szerteágazósága mellett megadja számomra azt a rugalmasságot, hogy gyakorló anyukaként elegendő időt tudjak családommal tölteni.

Cser Orsolya szakmai pályájáról itt olvashat részletesen.
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Eszköz vagy érték a munkavállaló? - a vezető szerepe a fluktuációban

Egyre több szervezet ébred rá arra, hogy a sikerük nagy mértékben azon (is) múlik, hogy a náluk dolgozó emberek elkötelezettek-e munkahelyük iránt... Teljes cikk

Legyél mindful a vezetésben (is)!

Mik a siker mutatói egy vezető számára? Elvégzett projekt, zöld traffic-light riport, felsővezetői elismerés, évvégi bónusz… Ezért hajtunk,... Teljes cikk

Tudatosan kellett megteremtenem a feltételeket a kikapcsolódáshoz

„A munkánkban sok évtizeden keresztül maratont futunk, de ezt nem lehet folyamatos sprinteléssel tenni.” Vagyis feltöltődésre, eltávolodásra... Teljes cikk