kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Javaslatok a részmunkaidő elterjesztésére

A Start-részmunkaidős kártya bevezetését, a család és a munkahely közötti rugalmasabb "átjárhatóság" megteremtését és a részmunkaidős foglalkoztatás további bővítését javasolja a Népesedési Kerekasztal Család és munka elnevezésű munkacsoportja. A vitaanyagot kedden ismertették újságíróknak Budapesten.

images

Pulay Gyula, az Állami Számvevőszék Kutató Intézete elnökének ismertetése szerint a munkáltatókat ösztönözni lehetne a részmunkaidős foglalkoztatásra egy Start-részmunkaidő kártya bevezetésével, amely átmeneti járulékkedvezményt adna a munkaadónak, ha részmunkaidőben foglalkoztat kisgyermekes szülőket.

A 60-as, 70-es években ott született több gyermek, ahol az anyák otthon maradtak, és a hagyományos munkamegosztás érvényesült a családon belül. A kutatók a 90-es években tapasztalták először, hogy ez a fajta családmodell kezd felborulni, olyan értelemben, hogy abban a családban születik a legtöbb gyermek, ahol az anyának lehetősége van összehangolni a gyermeknevelést a munkával, és ahol a férfiak is tevékenyen részt vesznek a gyermekek nevelésében, ellátásában, gondozásában - mondta Frey Mária, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet vezető kutatója.

Mint mondta, Magyarországon a legalacsonyabb a három év alatti gyermeket nevelők foglalkoztatása, de ezt a képet árnyalja valamelyest, hogy a megkérdezett édesanyák háromnegyede úgy vélte, nem szeretne visszamenni dolgozni gyermeke hároméves kora előtt, de vannak olyanok is, akik részmunkaidőben szívesen dolgoznának.

Hornungné Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára kiemelte, a kerekasztal munkája nem a nulláról indul, hanem a meglévő rendszerek átalakítására, fejlesztésére, javítására törekszik, ami számos ponton illeszkedik a kormányzati szándékkal.

A munkacsoportban helyet kapó Nagycsaládosok Országos Egyesületének nevében Kormosné Debreceni Zsuzsa a választás lehetőségének fontosságát emelte ki, tehát azt, hogy legyen arra mód, hogy a gyermekek mellett is munkát lehessen vállalni, s ne legyen akadály a munkavállalásnál az, ha valaki akár több gyermeket nevel. Továbbá - mint mondta - egyfajta társadalmi szemléletváltásra van szükség, hogy az emberek többsége a gyermekeket otthon nevelő anyákat ne inaktívakként kezelje.

Kimondott társadalmi és politikai elkötelezettség kell ahhoz, hogy gyermekek szülessenek, ezt kell a rangsor elejére tenni - hangsúlyozta -, mert különben nem lesz érdemi előrejutás.

Lőrincze Péter, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vezető jogtanácsosa szerint ösztönözni kell a munkaadókat a részmunkaidős foglalkoztatásra, több családbarát munkahelyre van szükség, de ehhez elengedhetetlen a gyermeket ellátó intézménynek bővítése, fejlesztése. Hiába akar egy édesanya visszailleszkedni a munka világába, ha nincs egy hely, ahol gyermekét szakszerű felügyeletre hagyná - mondta.

Véleménye szerint például európai uniós forrásból is lehetőséget kell teremteni a vállalatoknak, vállalkozásoknak arra, hogy saját bölcsődét alakítsanak ki vagy több cég összefogva alakítson ki gyermekfelügyeletet. Úgy vélte, minden olyan intézkedést támogatni kell, amely a munkát vállaló és a munkáltató közötti kapcsolatot erősíti.

A Népesedési Kerekasztal a témában közölt vitaanyaga szerint a kisgyermekes szülők munkába állását, a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását, valamint a foglalkoztatás bővítését egyaránt jól szolgálná egy olyan utalvány bevezetése, amely gyermekgondozási és háztartási szolgáltatások igénybevételére lenne felhasználható. Az utalványt a munkáltatók közterhektől mentesen adhatnák kisgyermekes dolgozóiknak a cafetéria keretén felül. Az utalványt az önkormányzatok is beépíthetnék a rászoruló családok megsegítésének rendszerébe.

A vitaanyag megállapítása szerint a magyar családtámogatási rendszer hosszú ideig vonja ki a nőket a munkaerőpiacról, ami után nehezen tudnak újra elhelyezkedni. A valódi probléma a foglalkoztatás rugalmatlansága, és a háromévesnél fiatalabb gyermekek ellátását végző intézmények hiánya. A kerekasztalban résztvevők úgy vélik, az államnak mindkét értékrendet - családét és a karrierét is - el kell fogadnia, a család és a munka összeegyeztetését szolgáló intézkedései révén pedig a választás valódi lehetőségét kell megteremtenie.

Magyarországon a nők 4-5, a férfiak 2 százaléka dolgozik részmunkaidőben, összesen nagyjából 120 ezer ember.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Legyen naprakész a társadalombiztosítási jogokkal és kötelezettségekkel!

Ismerje meg a BNO kód jelentőségét az egészségügyi diagnózisok és adókedvezmények szempontjából. Használja ki a betegszabadság kalkulátor... Teljes cikk

A közszolgálati jogviszony szabályai: illetmények, szabadságok, felmentési idő nagyító alatt

A közszolgálati tisztségviselők életében az illetményalap és a szabadságrendszere kiemelt jelentőséggel bír. A 2024-es minimálbér-emelkedés... Teljes cikk

Foglalkoztatottság, nyugdíj, keresetek - jobban teljesítünk, mint 20 éve?

Lemaradunk a visegrádi országoktól, vagy épp az élre törünk? Tényleg megelőzött minket Románia? Május 1-én uniós csatlakozásunk 20.... Teljes cikk