Jó kis tockos a Főnök inkognitóban
Az RTL Klub sorozatának első darabjából nem derült ki más megfontolásra érdemes, mint hogy mekkora a munkaerőéhség. Úgy tűnik, azért vállalta be a pizzás cég, hogy részt vegyen ebben a műsorban, mert munkáltatói márkát kell építeni. Persze, fontos, és nem tudjuk, mennyivel több minőségi ember csörög rá a főszereplőnek álló tulajdonos által professzionálisnak mondott Pizza Kingre, de az tuti, hogy fájdalmas végignézni a kisemberek meggyőzésében bizakodó (?) produkciót.
Ez a rész tetszeni fog azoknak, akik vágynak egy kukkolós vezető lecseszésére, náluk is jobban járnak, akik eljátszottak már a gondolattal, hogy a nyilvános lepleződés remek, mert ilyenkor ellentmondás nélkül a zsigerekben érezni, hogy milyen hanyag, alkalmatlan szabályszegő lényecske az ember. Ez amúgy lassan jó gyakorlatnak számít a mai világban mifelénk. Nem lesz olyan, mint élőben, de ez is valami.
Él bennem a remény, hogy elég sok vágás kellett és van szerkesztői teljesítmény abban, hogy kidobálták a sok röhögést, mosolyt, félmosolyt és fintort annak érdekében, hogy ebben a költséges játékban ne sérüljön a vezetői tekintély. Hogy röhöghetne má' a díszlet a vezetőn, amikor biztosan sokat fizetett azért, hogy feketére festett arccal, idétlen parókában húzassa a saját nótáját a tévében?
Az RTL Klub sorozatának első darabjából nem derült ki más megfontolásra érdemes, mint hogy mekkora a munkaerőéhség. Úgy tűnik, azért vállalta be a pizzás cég, hogy részt vegyen ebben a műsorban, mert munkáltatói márkát kell építeni. Persze, fontos, és nem tudjuk, mennyivel több minőségi ember csörög rá a főszereplőnek álló tulajdonos által professzionálisnak mondott Pizza Kingre, de az tuti, hogy fájdalmas végignézni a kisemberek meggyőzésében bizakodó (?) produkciót.
Mi állhat a háttérben? Milyen remény hatására kezd valaki bízni egy televíziós szereplés sikerében, amiben saját magát kell eljátszania? Nem túl nagy bátorság valódi színészi eszközök nélkül a csupasz kamerákkal szemben? „Ne szórakozzál, kell a minőségi (hajtós, lojális és kedves) munkaerő vagy nem?” - erre talán gondolkodás nélküli igen-t vár magától egy cégvezető, pedig nem kellene. Vagy belelkesedik az ötlettől? Bevállalja. Vagy flegmán dönt, hogy rendben, hadd forogjon? Vagy a lehető legnaivabban kell hozzáállni ehhez a kérdéshez?
Azért bújt maszk mögé a Pizza King tulajdonosa, tényleg arra volt rászánva ideje, pénze és teljes önmaga, hogy kamerákkal a háta mögött kezdő melósnak álcázva utána fog járni, milyen az élet az éttermeiben, amikor ő nincs ott, hogy többet tud meg a saját szemei által, mint amikor elküld néhány próbavásárlót, rutinos megbízottat az éttermekbe. Ha így van, akkor ki veszi a bátorságot ahhoz, hogy azt feltételezi a műsor célcsoportjáról - fizikai munkás, kékgalléros, betanított stb. -, hogy bután hinni fog a Mátyás királyos meséjében?
A márkaépítés működése érdekében a szórakoztatás is cél lehetett volna, hogy kísérletet tesznek a fotelba szögezni. Ha igen, akkor miért nem irányult erre valamilyen rendezői, szerkesztői stb. szándék? Csak mutattak volna bizonyos igényt az összekacsintásra, pl. „Tudjuk, ti egy jót akartok kukkolni, azért ültök itt, hogy bepillantsatok oda, ahova a főnök szeme nem lát. Meglátjátok, milyen izgalmas lesz.” Nem, csak azért sincsenek ilyen pillanatok, ezért nulla az izgalom.
Mocorog, hogy nem tudni, mit vágtak ki a tévések, de valószínűleg az izgalmas részeket, az is mocorogtat, hogy miért? Gyávaságból, nehogy kétértelmű, ne adj' előnytelen színben tüntessék fel az üzleti partnert, legyen inkább biztonságosan unalmas a műsor? Vagy tényleg ennyit lehet mutatni a pizzakészítésből, ami a világ leguncsibb melói közé tartozik és még fárasztó is? Olyan íztelen, hogy nincs közben egyetlen poén se? Még a könyvtárosok is poénkodnak, a rakodómunkások és az ügyvédek is vicceskednek, de úgy látszik, a pizzások nem ilyenek. Az a hely szürke és unalmas, ahol emberek azért jönnek össze, hogy pizzát készítsenek. Egy üzletet bezár a tulaj, de ennek csak örülünk, mert nem ítél örökös unatkozásra ártatlan embereket. Már olyan rendes az ország, hogy egy pizzakészítő és egy pizzafutár is csak cuki lehet? Kár, hogy ilyen keveset tudtunk meg a pizzakészítés emberi oldaláról, kár, hogy ez így biztosan nem reality és nem doku, amit látunk, hanem egy gyenge tévés munka.
Persze, a rossz tálalásból nem arra jöttünk rá, hogy ezen a helyen rossz meló pizzát készíteni, és hogy rossz pizzák készülnek közben, de inkább egy rossz emberről nézünk meg egy jó filmet, mint egy jó emberről egy rosszat, ezért most nehéz hova tenni a szóban forgó céget, de legalább a róla készült filmet tudjuk, hova kell helyezni.
- 2025.10.01HVG Állásbörze 2025 Toborozz országosan 3 nap alatt - online, foglalj virtuális standot!
Részletek
Jegyek
- 2025.10.07Óbudai Egyetem Állásbörze Jöjjön el, legyen kiállító! Kerüljön közvetlen kapcsolatba tehetséges, frissen diplomázó vagy végzős hallgatókkal, akik készen állnak a szakmai pályafutásuk elindítására. Akik naprakészen ismerik a legújabb technológiákat, elméleteket és iparági trendeket.
Részletek
Jegyek
- 2025.10.14Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.
Részletek
Jegyek
- 2025.10.21Pannon Állásbörze 2025. A Pannon Állásbörze – ahol a jövő szakemberei és a legjobb munkaadók találkoznak
Részletek
Jegyek
Építkezésen dolgozik a volt terrorelhárító, aki csapatépítő és irányító képességét a melósok között is kamatoztatja. Ugyanakkor, egészen... Teljes cikk
Gazdaságilag nehéz időkben különösen fontos a kulcspozíciókban lévők megtartása és az ottmaradó kollégákkal való bánásmód. Ha nem figyelünk... Teljes cikk
Az ötrészes dokumentumfilm-sorozat, amelynek Bill Gates a házigazdája és szereplője egyben, többek között foglalkozik a megkerülhetetlen mesterséges... Teljes cikk
- Újra Top Employer díjat nyert a Lidl Magyarország 4 hónapja
- A top vezetők az első 3 munkanap alatt megkeresték egy dolgozó éves bérét 6 hónapja
- Podcast stúdió bérlés, mint munkáltatói márkaépítő eszköz 6 hónapja
- Munkáltatói igazolás - minden, amit tudni szeretnél róla 7 hónapja
- Megvannak az Employer Branding Award nyertesei 8 hónapja
- Már nem elég jó munkahellyé válni, ezt meg is kell mutatni 9 hónapja
- Munkáltatói márka disszonancia: ígéret és valóság konfliktusa 9 hónapja
- Megszűnik az egyetlen hazai foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató 9 hónapja
- Három év után újra startol az Employer Branding Award 12 hónapja
- A jól képzett munkavállaló még mindig válogathat 13 hónapja
- Hogyan találhatják meg és tarthatják meg a legjobb dolgozókat a cégek? 1 éve