Szerző: HR Portal
Megjelent: 3 hete

Jövőálló szervezet

Valószínűleg senkinek sem kell bizonygatni, hogy rendkívül gyorsan változó, nehezen vagy egyáltalán nem kiszámítható, szorongást keltő világban élünk. Ebben a helyzetben könnyen elbizonytalanodnak az emberek és a szervezetek egyaránt. Begubóznak, nagyon rövid távra néznek előre, hogy azt ne mondjam rövidlátón kezdenek el gondolkodni. Pedig a jelen helyzetben fontosabb a jövőkép, mint valaha - írja Katona Melinda, a Borealis Consulting ügyvezetője, aki a HRGPS - avagy miben rejlik a HR jövője rendezvényen is beszélni fog a témáról.

A fókuszt az „itt és most”-ra helyezik, s közben elfeledkeznek a jövőről. Márpedig, Saint-Exupéry után szabadon: Nagy gond az, ha a hegymászó csak a mászás nehézségeire koncentrál, és elfelejti, hogy egy csillagot akar lehozni az égről. 

Valóban nagy gond, hiszen ma még talán fontosabb, mint korábban, hogy a cégeknek legyen jövőképük, tudják, hogy merre tartanak, mert most nagyon könnyű elveszni.

A szervezetek hajlamosak arra, hogy félelemből és bizonytalanságból rövid távra szóló döntéseket hozzanak. Olyan döntéseket, amelyek nincsenek tekintettel a jövőbeli következményekre. Olyan döntéseket, amelyek alapja a fűnyíró elv a bölcs tervezés, a körültekintő, a jövőre is figyelemmel levő költségoptimalizálás helyett. Ezzel azonban elveszik a lehetőséget attól, hogy jövőjük legyen. 

A jövőállóság nem valami elvont fogalom, hanem a szervezet jövőképének megvalósításához szükséges cselekedetek, akciók összessége. Nem valamiféle illúzióról, vágyakról beszélünk, amikor egy jövőbeli állapot lebeg a szemünk előtt, hanem elérendő célról. Olyasvalamiről, amire kőkeményen készülnünk kell, amire treníroznunk, edzenünk kell a szervezetet. 

Fontos, hogy a szervezetnek legyen terve arra, hogyan valósítja meg a jövőképét. Ez a jövőállóság lényege. Jövőbiztos és változásra kész szervezetek azok, amelyek tanulási és alkalmazkodási képességükkel helyt tudnak állni a gyorsan változó világban, és egy lépéssel mindenki előtt járnak.

S hogy hogyan lesz egy szervezetből jövőálló szervezet? Nos, ez majd kiderül az előadásomból. 

Jöjjön el a HR GPS - avagy miben rejlik a HR jövője szakmai napra, 2022. november 16-án a MagNet Közösségi Házba! 

A konferencia az OHE és a HR Portal közös rendezvénye, ahol a tudásmegosztás a cél. Az egynapos programban rengeteg érdekes újdonságot, trendeket hallhatnak inspiráló előadók tapasztalataiból.

Segítségünkkel vértezze fel magát 2023 HR kihívásaira! Jelentkezés és részletek: https://www.hrportal.hu/hr-gps-2022/

 

  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újabb száz vállalat vezeti be a négynapos munkahetet Nagy-Britanniában

Négynapos munkahétre áll át újabb 100 brit vállalat, amelyek összesen 2600 embert foglalkoztatnak. Teljes cikk

Csapatépítő játékok

A jó csapatépítő kikapcsol, fejleszti az interperszonális kapcsolatokat, a kommunikációt. A napi rutin felrázása és a játékos környezet... Teljes cikk

Új lendületet adunk a HR szakmának: Csaposs Noémi az OHE elnöke

Két év után tartott személyes jelenléttel konferenciát november 16-án az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) a HR Portállal... Teljes cikk