kapubanner for mobile
Szerző: Puszta Szilvia
Megjelent: 13 éve

Keresettek a HR-esek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A korábbi nagy múltú vállalatok utóbbi évtizedben történő megszűnésének Jász-Nagykun-Szolnok megye klasszikus iparágai is, mint a cukor-, papír-, tej-, malom-, és vegyipar áldozatul estek. Ugyanakkor a vállalkozások, a kkv-k működését előnyösen befolyásolta az ipari parkok és a vállalkozási övezetek kialakítása. Munkaerő-piaci körkép az Alföld szívéből.

images

Jász-Nagykun-Szolnok megye a társadalmi-gazdasági jellemzők alapján sajátos térszerkezeti törésvonalon fekszik. A megyében meghatározó kelet-nyugati fejlettségi különbségek mutatkoznak. A térség nyugati felében erőteljesen érvényesül a főváros vonzása, a tiszántúli részeken azonban jelentős periférikus területek alakultak ki.

Jász-Nagykun-Szolnok megye az Alföld "szívében" hét megyével határosan helyezkedik el, a Tisza, a Hármas-Körös és a Zagyva folyók mellett. Népessége 1980 óta folyamatosan csökken, ami a halálozások magas, míg a születések alacsony számával magyarázható. A megye népessége öregedő korstruktúrájú. A 60 éven felüliek aránya 22,5 százalék, a 14 éven aluliaké pedig 15,5 százalék, az öregedési index 88 százalékról 107,1 százalékra növekedett. A fiatalos korstruktúrájú települések a megye központi részén és a Nagykunságon koncentrálódnak. A cigány etnikum aránya az összlakosságon belül mintegy 8 százalékra tehető.

A megye gazdasági értelemben közepesen fejlett ipari-agrár jellegű területnek tekinthető. A korábbi nagy múltú vállalatok megszűnésének a megye klasszikus iparágai is, mint a cukor-, papír-, tej-, malom-, és vegyipar áldozatul estek. Ez a folyamat a gazdaság visszaesésével, nagyobb munkanélküliséggel és a kényszervállalkozások növekedésével párosult. 2008-ban ezer lakosra mintegy 122 regisztrált vállalkozás jutott, vagyis az országos átlag mindössze 78 százaléka. Az iparban végbement átrendeződés révén megnőtt a kis- és középvállalkozások súlya, valamint megjelentek azok az új multinacionális vállalatok is - Samsung, Carrier, Electrolux, Claas -, amelyek jelentős tőkebefektetésük révén az exportból is döntő arányban részesednek. A külföldi befektetések nagysága 2007-ben elérte a 176 milliárd forintot, ami az országos összeg 1,3 százaléka. 2008-ban a 81,5 ezer alkalmazott 46,3 százaléka az iparban és az építőiparban, 6,1 százaléka a mezőgazdaságban, 47,6 százaléka az üzleti szolgáltatások területén dolgozott.

A vállalkozások, így a kkv-k működését is előnyösen befolyásolta az ipari parkok és a vállalkozási övezetek kialakítása, hiszen előnyösebb, sokszor adókedvezményekkel járó betelepülési feltételeket kínáltak a vállalkozások számára. Jelenleg a megyében 12 ipari park, egy ipari zóna és egy vállalkozási övezet működik. Az ipari parkokban közel 590 hektáron működő vállalkozások mintegy 5.000 embert foglalkoztatnak.

Gazdasági fejlettség szempontjából a megyét két nagy részre tagolhatjuk: a Tiszától nyugatra fekvő dinamikusan fejlődő jászsági és szolnoki területre, valamint a Tiszától keletre fekvő nagykunsági és tiszazugi elmaradottabb térségekre. Az ipari termelés legnagyobb része a megye fejlettebb területein, a szolnoki és a jászberényi kistérségben összpontosul.

A legjelentősebb iparágak közé tartozik a gépipar, ami önmagában a termelés több mint kétharmadát adja, továbbá a fa- és papíripar, az élelmiszeripar és a textilipar. A megye ipara feldolgozó jellegű, a megye - mint az Alföld egyik legiparosodottabb megyéje - adja az ország ipari termelésének 4,5 százalékát, az építőipari termelés 2 százalékát.

A megye kedvező mezőgazdasági adottságai a szántóföldi kultúráknak kedveznek. Adottságainak köszönhetően a megye az egyik legjelentősebb agrártermelő az országban. A gazdálkodás szerkezetére az erőteljesebb birtokkoncentráció, a több 10-100 hektáros gazdaságok súlya jellemző. Az agrárgazdaságában meghatározó a búza, a kukorica, a napraforgó és ipari növénytermesztés, valamint a sertés-, baromfi-, szarvasmarha- és juhtenyésztés. A megye nyugati részében zöldség-, gyümölcs- és szőlőtermelő övezetek alakultak ki. A megye az ország búzatermelésének közel 10 százalékát, kukoricatermelésének 3 százalékát adta, míg az ország szarvasmarha-állományának 6,7 százalékával, sertésállományának pedig 6,6 százalékával rendelkezik.

A kistérségek jellemzése

A megye térségileg tagolt, kistérségei, települései nyitottak. A területfejlesztési-statisztikai kistérségi területbeosztás rendszerének felülvizsgálata alapján a megyében 2004-től 7 kistérség jött létre: a jászberényi, karcagi, kunszentmártoni, mezőtúri, szolnoki, tiszafüredi és a törökszentmiklósi kistérség. A kistérségek a szolnoki kivételével országosan társadalmi-gazdasági szempontból elmaradottnak minősülnek, közülük öt - a jászberényi kivételével - a vidékfejlesztés célterülete. Ezekben a térségekben a megye 78 települése közül 61 található, a megye népességének több mint héttizedét tömörítve.

A jászberényi kistérség 18 településével a megye legkarakterisztikusabb kistérsége. Az elmúlt másfél évtizedben a megye meghatározó ipari térségévé fejlődött. Kedvező adottságai ellenére elöregedő korstruktúrájú, növekvő arányt képvisel a cigány kisebbség.

A szolnoki kistérség szintén 18 településével rendkívül differenciált, a megyeszékhely és szűkebb környezete agglomerációs tendenciákat mutat, míg a távolabbi falvak elmaradottaknak tekinthetők. Az utóbbi években a térség sokat fejlődött, megtörtént az infrastruktúra teljes kiépítése is.

A tiszafüredi kistérség a 13 településsel nem rendelkezik fejlett térségi szervezőközponttal. A kedvezőtlen természeti adottságok, a közlekedés-földrajzi zártság, az elöregedő népesség, a cigány kisebbség magas aránya fejletlen infrastruktúrával párosul. A térség jövedelemtermelő képessége alacsony, az ipar és a mezőgazdaság gyors leépülése miatt foglalkoztatási és szociális válságterületté vált. A Tisza-tó jövőbeni hasznosítása kulcsfontosságú lehet a térség fejlődésében.

A karcagi kistérség az 5 településsel a megye keleti felén helyezkedik el, ahol az infrastruktúra a legkiépültebbnek tekinthető. Mezőgazdasága erős, az ipar azonban visszafejlődött, foglalkoztatási gondjai számottevőek, jövedelmi szintje alacsony. A vállalkozási kultúra és a térség innovációs potenciálja a fejlett oktatási rendszer ellenére sem erős.

A törökszentmiklósi kistérség 8 településével átlagos helyzetű. Műszaki infrastruktúrája sokat fejlődött a közelmúltban. Az ipar és az élelmiszergazdaság helyzete ellentmondásosan alakult. A munkanélküliség viszonylag magas, de a térség fiatalos korstruktúrája a fejlődés esélyeit növeli.

A kunszentmártoni kistérség 11 településével a megye egyik legtradicionálisabb kistája, amely mindig fejletlenebb volt környezeténél. Az infrastrukturális fejlődés ellenére a társadalmi-gazdasági problémák ma itt jelentkeznek a legtipikusabban. A mezőtúri kistérség az 5 településsel a megye délkeleti felén elhelyezkedő Mezőtúr és Túrkeve városra szerveződve a megye legújabb kistérsége. Népessége csökkenő tendenciát mutat, de mezőgazdasága erős bázison áll. A térség kistelepülései elmaradottnak tekinthetők, Túrkeve foglalkoztatási gondokkal küszködik.

Átlagkeresetek

2008. IV. negyedévében a bruttó átlagkereset 152.363 forint volt a megyében, ami az egy évvel korábbihoz képest 6,9 százalékkal magasabb, de így is csak az országos 76,6 százaléka volt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2009-es adatait figyelve elmondható, hogy egy év alatt szinte semmit nem változott a helyzet. 2009. októberében a megye átlagkeresete 153 283 forint volt.

Munkanélküliség számokban

2010. augusztus végén az Észak-alföldi Régióban 122 899 álláskeresőt tartottak nyilván. Ez az arányszám a térséghez tartozó Szabolcs-Szatmár-Beregben 43,5, Hajdú-Biharban 34,7, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 21,8 százalék volt. A régió három megyéje közül Szabolcsban a legmagasabb a tartós álláskeresők aránya is. Az egy évnél hosszabb ideje elhelyezkedni nem tudó 40.670 munkanélküli 38 százaléka szabolcsi lakos, míg 33 százalék Hajdú-Bihar, 29 százalék pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyei.

2010. augusztus végén a régió több, mint 120 ezer álláskeresője között a férfiak voltak többen, 62 375-en. A férfiak száma lényegében nem változott az egy hónappal korábbihoz képest, viszont a nőké 1,4 százalékkal, 60 524-re nőtt. A szakképzetlen álláskeresők száma 66 726 volt a térségben, a teljes létszám 54,3 százalékát tette ki. 2,2 százalékkal, 278 fővel emelkedett az érettségizett munkanélküliek száma, akik összesen 12.851-en szerepeltek a nyilvántartásban. Ugyancsak nőtt, 5,5 százalékkal, 299-cel a diplomás munkanélküliek tábora, amely már meghaladja az 5.500-at az Észak-Alföld három megyéjében.

A 2010. decemberi adatok szerint kismértékben nőtt a regisztrált munkanélküliek száma az Észak-alföldi régió három megyéjében. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye munkaügyi kirendeltségein az év utolsó hónapjában összesen 137.454 álláskeresőt tartottak nyilván. A 2009-es adathoz képest ez átlagosan 0,9 százalékos, 1.240 fős növekedést jelent a régióban. A növekedés 2010. novemberéhez képest viszont jóval látványosabb, közel 8 százalékos, ami 9.930 fővel jelent több munkanélkülit. A megyék közül legjobban Jász-Nagykun-Szolnok megyében emelkedett az állástalanok száma, 1,8 százalékkal.

Jász-Nagykun-Szolnok megye hiányszakmái fizikai munkakörök tekintetében a különböző gépkezelői munkakörök, a bútorasztalos, a vasbetonszerelő, az üveggyártó, a sertéstartó és -tenyésztő, a zöldségtermesztő és a bolti pénztáros. A szellemi munkakörök hiányszakmái az irodai nyilvántartási foglalkozások, a szociális munkás, a műszaki ügyintéző, a humánpolitikai szervező és környezetvédelmi mérnök.

A megye telített szakmái a takarító, a portás, a kárpitos, a hírközlési foglalkozások, az általános mezőgazdasági foglalkozások, a csatornázási és textilipari foglalkozások, az általános állattartó és -tenyésztő foglalkozások. Szellemi munkakörök tekintetében pedig az üzletkötő, a gazdasági ügyintéző, mezőgazdasági és élelmiszeripari technikus, a bérelszámoló, az anyaggazdálkodó, a postai és banki pénztáros, az üzemgazdász, az ügynök, egyéb számítástechnikai foglalkozások, a mentálhigiénés asszisztens és a jogász, jogtanácsos.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk