Megjelent: 1 éve

Kismamaként fizetetlen szabadság idején lenne-e tb ellátásom?

Egy Szociális szövetkezetnél dolgozom, ahol sajnos nincsen táppénz. Kisbabát várok. A munkáltatóm azt mondta, hogy olyan esetben, ha a napjaim száma nincs meg, akkor is ugyanúgy bejelent, csak ha már nem dolgozom, addig a járulékaimat nekem kell fizetni. Ez igaz lenne? Abban az esetben, ha én fizetetlen szabadságra jönnék el, akkor attól lenne Tb-m, illetve a napokba beleszámolnák ami hátra van ahhoz hogy kapjak szülés után pénzt, azon kívül ami alanyi jogon jár?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A feltett kérdésre két szakértőnk is válaszolt:

Dr. Ferencz Jácint munkajogi szakértő válasza:
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tbj.) 5. § (1) bekezdés b) pontja alapján valóban nem minősül biztosítottnak a szociális szövetkezetben tagi munkavégzés keretében munkát végző tag. A szociális szövetkezet a tagi munkavégzési jogviszonyban álló tagja után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet, a tag az e tevékenysége ellenértékeként kapott pénzbeli juttatás után pedig 10 százalékos nyugdíjjárulék fizetésére kötelezett.

Mivel a pénzbeli ellenérték a ténylegesen elvégzett munka után jár, így tényleges munkavégzés hiányában azt a munkáltató nem tudja miből levonni, ezért ebben az esetben valóban Önnek kell fizetnie a járulékot. Ezért a fizetés nélküli szabadság intézménye álláspontom szerint e jogviszony esetében, éppen annak sajátos jellegére tekintettel, nem értelmezhető, ugyanis amennyiben Ön nem dolgozik, nem jár díjazás sem.

Tekintettel továbbá arra, hogy a szociális szövetkezeti munka jelen esetében Ön a munkája során nem válik biztosítottá, tehát táppénzre, egyéb pénzbeli ellátásra betegség esetén nem lesz jogosult (habár egészségügyi szolgáltatásra jogosulttá válik, tehát az orvos ellátja, illetve a támogatott gyógyszereket kiválthatja), így "fizetetlen szabadság" esetén sem lenne erre az időszakra biztosítotti jogviszonya.

Mányi Julianna társadalombiztosítási szakértő válasza:


A tagi jogviszonyban munkát végző tag nem biztosított, így a társadalombiztosítás pénzbeli ellátásaira nem jogosult. Fizetés nélküli szabadság abban az esetben lenne értelmezhető, amennyiben a szövetkezet tevékenységében munkaviszony keretében személyesen működne közre. Ha a szövetkezetben a tagi munkavégzési jogviszonya szünetel és egyéb biztosítotti jogviszonya sem keletkezik, Ön egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésére lesz kötelezett, amelynek 2019-ben a napi összege 250 forint, havi összege 7500 forint.

Az Ön által megadott információk alapján és az említettek értelmében:

- szünetelés esetén Önnek kell megfizetnie maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot,
- orvosi ellátásra a befizetett járulék ellenében válna jogosulttá a szünetelés alatt,
- gyermek születése esetén csak az alanyi jogon járó családtámogatási ellátásokra lesz jogosult, amennyiben az ellátások jogosultsági feltételeinek megfelel (anyasági támogatás, családi pótlék, GYES).

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Dr. Ferencz Jácint

Dr. Ferencz Jácint ügyvéd egyetemi tanulmányait 2004-ben fejezte be, PhD-disszertációját 2014-ben védte meg summa cum laude eredménnyel. Tanszékvezető egyetemi docens a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Kereskedelmi, Agrár- és Munkajogi Tanszékén, alkalmanként külföldi és magyarországi egyetemek vendégelőadója.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Van-e pihenőidő 24 órás műszakban?

Az ismerősöm egy működő gyárépületben biztonsági őr, 24 órás munkaidőben dolgoznak. Egyszerre 3-4 ember van szolgálatban. Az lenne a kérdésem,... Teljes cikk

Jár-e végkielégítés, ha több hónapig fizetés nélküli szabadságra küldenek?

Az idegenforgalomban dolgozom. Vis maior helyzetnek minősül-e, ha a pandémiára hivatkozva mond fel a cég, ahol 14 éve dolgozom? Megkapom-e a... Teljes cikk

Jár-e felmentési idő nyugdíjazás előtt?

2021. február 1-től szeretnék elmenni nyugdíjba a nők 40 évével. Bementem a HR osztályra a felmentési idővel kapcsolatban, de azt válaszolták:... Teljes cikk