kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Könyvelőként milyen számlázót válassz ügyfeleidnek?

Amennyiben könyvelőként tudatosan választod meg ügyfeleid számára az online számlázó programot, számos előnyhöz juthattok. Cikkünkben eláruljuk, hogy melyek azok a szempontok, amik alapján egyszerűen és gyorsan kiválaszthatod a legideálisabb programot ügyfeleid számára.


Mindenképpen olyan online számlázó program mellett érdemes dönteni, mellyel csökkenthető az adminisztrációra fordított idő. Továbbá fontos, hogy mindkettőtök munkáját segítse és megkönnyítse a kiválasztott program. Az alábbiakban sorba vesszük a legfontosabb szempontokat.
 

Összekötés a könyvelői programmal, automatizálás, könnyű használhatóság


Könyvelőként ellenőrizd, hogy az általad használt könyvelői programmal összeköthető-e a számlázó program. Továbbá azt is, hogy automatizálható-e általa a kötelező adatszolgáltatás. Amennyiben találsz olyan programot, ami mindkét kritériumnak megfelel, nem kell a többletmunkával foglalkoznod.
 
Ráadásul a könyvelői és a számlázó program összekötésével csökkenteni lehet a személyes találkozókat, és ezáltal további órák spórolhatóak meg. Fontos szempont továbbá a könnyű használhatóság és a logikus felépítésű felület. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfél is tudjon számlákat kiállítani.
 

Számlaismétlés, tömeges számlagenerálás, mobil felület, API-összekötés


Azon ügyfelek esetében, akik minden hónapban ugyanolyan számlákat állítanak ki, jól jöhet a számlaismétlés funkció. Nagyon hasznos a tömeges számlagenerálás is, amellyel több ezer számla adatait lehet egyszerre feltölteni. Mindemellett ma már fontos szempont, hogy a számlázó tökéletesen használható legyen akár mobilon, akár tableten is, ha épp nem tartózkodunk az irodában. 
 
Amennyiben az ügyfél rendelkezik webáruházzal vagy CRM-rendszerrel, elengedhetetlen számára az API-összekötés lehetősége. Ha külföldre is állít ki számlákat, mindenképpen szükség lesz a devizás számlázás elérésére. Amennyiben olyan számlázó programot szeretnél ajánlani az ügyfeleid számára, mely az összes említett kritériumnak megfelel, nézz szét a Billingo oldalán!
 

Több számlatömb, számlák megőrzése, egyedi megjelenés


A vállalkozások esetében felmerülhet a több számlatömb iránti igény, melyekhez egyedi előtag állítható be. Továbbá fontos szempont, hogy a számlázó program mennyi ideig biztosítja a számlák megőrzését, mivel a vállalkozások 8 évig kötelesek megőrizni a bizonylatokat.
 
Mindemellett fontos, hogy az online számlázó rendszeresen és automatikusan frissüljön és naprakész legyen a jogszabályok tekintetében. Végül pedig marketing szempontból érdekes lehet az ügyfél számára, hogy milyen számlasablonok közül választhat, és a számlázó program lehetőséget nyújt-e a logózásra, illetve az egyedi üzenetek megjelenítésére a számlán.
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek