Megjelent: 3 hónapja

Köteles-e a munkáltató felmondási idő alatt kifizetni a szemüvegcsináltatást?

Felmondási idő alatt a munkavállalónak szükségszerűvé válik új szemüveg. Abban az esetben, mivel a felmondási idő hátralevő részében is képernyő előtt köteles a munkavállaló tölteni az idejét, érvényesíthető-e a munkáltatóval szemben a költség térítése?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet rendelkezik a munkáltatót terhelő, éleslátást biztosító szemüveg megtérítési kötelezettségéről.
A munkáltató kötelezettsége a foglalkozás-egészségügyi orvosnál kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését, a képernyős munkakörben történő foglalkoztatás megkezdése előtt, ezt követően kétévenként, valamint amennyiben olyan látási panasza jelentkezik, amely a képernyős munkával hozható összefüggésbe.
Mindenekelőtt fontos lenne tisztázni, hogy Ön szerint válik szükségszerűvé az új szemüveg, avagy a szemészeti szakvizsgálaton állapították meg, hogy a képernyő előtti munkavégzés következtében történt látásromlás okán van szükség új szemüvegre. A munkáltató, ha az a szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, vagy a munkavállaló által használt szemüveg/kontaktlencse képernyő előtti munkavégzéshez nem megfelelő, köteles ellátnia a munkavállalót a minimálisan szükséges, képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel, feltéve, ha a munkavállaló napi legalább négy órán keresztül képernyős eszközt használ a munkavégzéshez. Amennyiben a munkavállalónak már a képernyő előtti munkavégzést megelőzően rossz volt a látása, úgy természetesen csak az ezt követően, a számítógép előtti munkavégzéssel összekapcsolhatóan keletkezett látásromlás okán igényelt szemüveg árát (lencse és a legolcsóbb keret) köteles megtéríteni.

Fontos megjegyezni, hogy ezen munkáltatói kötelezettség rendeltetése, hogy a munkavégzés során a monitort kellően élesen láthassa a munkavállaló, a szemüveg tehát nem a távolra látást vagy az olvasást segíti.
Amennyiben a jogszabályi előírásnak megfelelő az Ön képernyő előtti munkaköre és a szakvizsgálat alapján igazoltan jogosult a szemüvegre, úgy a munkáltató köteles azt a minimálisan szükséges összegig megtéríteni. A munkáltató a felmondási idő alatt is köteles betartani az egyenlő bánásmód követelményét, így nem tagadhatja meg a szakorvos által előírt szemüveg megvásárlását. Fontos hangsúlyozni, hogy a munkáltató belső szabályzatban előírhatja a szemüveg igénylésének gyakoriságát és a szemüveg térítés összegét is.

 

Aki válaszol:

Dr. Tömösvári Andrea, ügyvéd, munkajogi szakértő

Dr. Tömösvári Andrea a Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda alapító ügyvédje. Átfogó tapasztalattal rendelkezik társasági jogi, munkajogi, adatvédelmi területen, így gazdasági társaságok számára komplex jogi támogatást nyújt.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a [email protected] címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jogosan kaptam-e csökkentett fizetést táppénz után januárban?

A munkahelyemen július hónaptól január 1-től visszamenőlegesen 10,295 %-os fizetésemelésről döntöttek. A munkaviszonyom 2021. szeptember 1-én... Teljes cikk

Beleszámít-e a jubileumi jutalomba egy alapítványnál töltött évek?

1988.08.01 óta szakápolóként közalkalmazotti jogviszonyba állok. Ebből 4 évet állami normatívával támogatott alapítványi szociális területen... Teljes cikk

Gyed alatt elmehetek-e várandósság miatt táppénzre?

Gyed-en vagyok a kisfiammal és 12 hetes terhes vagyok. Van-e arra lehetőségem, hogy táppénzre menjek és esetleg ez nem minősül-e táppénz csalásnak?... Teljes cikk