kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Masszázsfotel: a sportolók segítője

Aki sportol, rendszeresen mozog, jógázik, edzőterembe jár, esetleg fut vagy biciklizik, annak nagy szüksége van a rendszeres masszázsra. Sokan esnek abba a hibába, hogy csak sérülést követően fordulnak orvoshoz, keresnek segítséget, pedig egy jó masszázs megelőzheti a problémákat.

Masszázsfotel: a sportolók segítője-

Nem csak a sérülteknek fontos tehát az átmozgatás, a nyújtás, hiszen maga a tevékenység jó hatással van az egész testünkre és lelkünkre. Egy RoyalBliss luxus masszázsfotel olyan előnyökkel rendelkezik, mint az izmok és ízületek lazítása és erősítése, de megoldást jelenthet továbbá az izomláz, izomgörcs esetén, valamint a regenerálódás során. 

Az alábbi írásunkban tehát eláruljuk a masszázs fontosságát, kiderül, hogy milyen szinten befolyásolja a sérülések utáni gyógyulás folyamatát. 

Kinek és miért van szüksége masszázsra? 

A masszázs kétségkívül nyugtatólag hat az emberre, segít csökkenteni a fájdalmat, a fáradtságot, képes fejleszteni az egészségi állapotot, ezáltal sokkal jobb eredményeket érhetünk el a sport területén. Ami azonban kérdésként szokott felmerülni, hogy vajon mozgás előtt vagy után van nagyobb szükség rá. 

A masszírozás történhet akár sport előtt is, sokan azonban utána végeztetik el, hiszen attól függ, hogy mi a célunk vele. Aki előtte használja, az bemelegíti az izmait, az ízületeit, ezáltal fokozhatja a teljesítményét. Ebben az esetben a fő cél, hogy a letapadt és görcsös izmok merevségét oldjuk, növelve ezzel a terhelhetőséget és az ellenállóságot. A masszázs képes rugalmassá tenni az izmokat, az ízületeket, ezáltal ezek a területek kevésbé lesznek sérülékenyek. 

Ha azonban valaki sportolás után használja, annál kisebb lesz az esély az izomlázra, támogathatja továbbá a tejsav eltávolítását a szervezetből. Könnyebbé válik a regenerálódás, lazábbak lesznek az izmok, jobban érezhetjük magunkat. Fontos azonban, hogy mindegyik esetben elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, hiszen ez jó hatással van az izmokra. 

A hatásosság kérdése 

A másik fontos dolog, hogy mikor érdemes egyáltalán masszíroztatni, ha rendszeresen sportolunk. Az már kiderült, hogy előtte és utána is lehet, de vajon ez mit jelent pontosan. Egy tanulmányból kiderült, hogy az izmok a mozgást követően 1-2 órával állnak készen arra, hogy masszírozzák őket. Ennyi idő elég nekik arra, hogy pihenjenek, hogy megfelelő legyen a vérellátás. Felesleges tehát ebbe a folyamatba beleavatkozni. 

Aki tehát a masszíroztatást közvetlenül a sportolást követően végzi el, ott nagyjából csak a bőr vérellátását segítik, az izmokra nem sok hatással lesz. Profik esetében még lényegesebb, hogy várjanak legalább pár órát, mielőtt masszázsra mennek, beleülnek a kényelmes otthoni masszázsfotelbe. 

Prémium házi masszázs 

A sport előtti vagy utáni átmozgatás azonban nehéz lehet, hiszen szinte képtelenség pont úgy időzíteni egy időpontot a masszőrhöz. Ilyenkor jönnek szóba az imént említett masszázsfotelek, amelyek megoldást jelenthetnek az otthoni kényelemre, lazításra. Szinte kísértetiesen hasonlít egy igazi, kézzel végzett változatra, azonban ez mindig ott van, rendelkezésre áll, nem kell várni, csak hazatérni, lezuhanyozni és már mehet is a regenerálódás. 

A berendezés amellett, hogy nagyon kényelmes, felfrissít, feltölt, remek választás egy hosszú munkanap után, amikor egész nap az irodában ültünk. Itt nem vagyunk időhöz vagy távolsághoz kötve, nem beszélve arról, hogy nem lesz szükség arra, hogy minden alkalommal több ezer forintot fizessünk a masszőrnek.

  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek