Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 éve

Mobilalkalmazás segít majd felkészülni az állásinterjúra

Egyetemistákból álló csapat olyan mobil alkalmazást fejleszt, amely segít elsajátítani azt, hogy miként lehet fesztelenül, professzionálisan viselkedni egy állásinterjún - írta közleményében a Telenor.

images

images

A pályakezdőknek nagy kihívást jelent a sikeres állásinterjús szereplés, sokan lámpalázuk miatt nem teljesítenek jól.

A Telenor szerint erre a problémára kínál majd megoldást az InterYou nevű mobil alkalmazás, amelynek fejlesztésében Németh Annamária, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója is közreműködik. Az alkalmazás alapötlete tavaly decemberben az oslói Telenor Youth Forumon született meg a „Munkanélküliség és Társadalmi Instabilitás” témakörben.

A magyar egyetemista a világ 13 országából érkezett csapattagokkal együtt egy éven át dolgozhat az alkalmazás kifejlesztésén a vállalat nemzetközi társadalmi felelősségvállalási programjában. Elképzelésük szerint az alkalmazás közösségi alapon működik majd, a HR-területről toborzott, önkéntes interjúztatók közreműködésével, akik a tevékenységgel komoly tapasztalatra tehetnek szert az állásinterjúztatásban.

A készülő mobilalkalmazásban az álláskeresőknek az Uber és az AirBnb alkalmazásokhoz hasonlóan lesz módjuk az interjúztatók értékelésére és jellemzésére, így mindenki a saját területére szakosodott interjúztatót választhat majd a gyakorláshoz, amely videohíváson keresztül történik majd. Emellett az alkalmazásból blog- és chatfelület is elérhető lesz, működtetésének költségeit hirdetések értékesítéseiből fedeznék.

A program októberben ér véget, a Telenor Csoport és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fiatalok decemberben visszatérhetnek Oslóba, hogy átadják tudásukat, illetve tapasztalataikat a következő Youth Forum résztvevőinek.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hatásos beszéd 8 pillére, avagy hogyan válj profi előadóvá

Az Egyesült Államokban egy nagyobb mintán mérték, mitől félnek leginkább az emberek. Nos, érdekes eredmény született: az ezüstérmes a nyilvános... Teljes cikk

A hatékony vezető öt ismérve

Nem a veleszületett tulajdonságok, sokkal inkább a döntései tesznek valakit sikeres vezetővé - derült ki egy felmérésből, amelyet a világ... Teljes cikk

A sikeres céges bemutatkozó 4 szabálya

A sikeres pitch vagy villámprezentáció titka, ha 3 percben úgy be tudjuk mutatni cégünket, hogy azzal akár egy cápa, azaz befektető figyelmét is fel... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár