Megjelent: 3 éve

Munkaerőhiány, cafeteria, dolgozói egészség - terítéken a legforróbb HR-es témák a Personal Hungary-n

Hogyan találok megfelelő számú és minőségű új munkatársat? Miként lehet az új technológiát és trendeket a HR szolgálatába állítani? Melyek a jövő évi cafeteria-szabályozás finomságai? A Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás 12 év alatt a HR-szakma iránymutató rendezvényévé vált. Idén is az lesz - ígérik a szervezők, akik november 16-17- én várnak minden HR aktualitás iránt érdeklődő vezetőt és szakembert a budai Millenáris Parkba. Újra jön Dr. Mérő László és Dr. Baracskai Zoltán , több külföldi kiállító és több ezer személyzeti szakember. Ízelítő a top témákból.

„Rengeteg HR vezetőtől halljuk, hogy mekkora probléma manapság a megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása” - fogalmazza meg tapasztalatait Német Gábor a Personal Hungary projektvezetője. A PwC tanácsadócég legutóbbi vezérigazgatói felmérése szerint például a cégvezetők 85 százaléka számára ez a legnagyobb üzleti fenyegetettség, ami 23 százalékpontos növekedés egy év alatt. A folyamat egyben esélyt is jelent a HR-nek cégen belüli stratégiai szerepének erősítésére. Most különösen fontos alacsony szinten tartani a fluktuációs rátát. Az egyik meetupon a vállalati toborzás legújabb trendjeit beszélhetik meg a résztvevők.

Ismerje meg a cafeteria finomságait

A megfelelő ösztönzőrendszer összeállításának nem csupán a megszerzésben, hanem a megtartásban is nagy a szerepe. Ennek fontos eleme a cafeteria, melyben jövőre jelentős változások lesznek. A legnagyobb újdonság, hogy a 34,51 százalékkal adózó béren kívüli juttatások között 2017-ben megjelenik a készpénz évi 100 ezer forintig. Az adómentes elemek köre bővül, míg több opció magasabb adókulccsal vehető igénybe. „A lista már ismert, ám nem biztos, hogy a legkevesebbet adózó elem a legjobb megoldás” - mondja Fata László a Personal Hungary ösztönzőrendszerek szekciójának szakértője. Hogy mely cégnek, mi lehet a nyerő rendszer, erre is választ kaphatnak a
kilátogatók.

Versenyelőny az egészségfejlesztés

Növekszik a szerepe a munkaerő-megtartásában az egészségmegőrzésnek. „Egyre több vállalat már nem karitatív tettként, hanem megtérülő befektetésként tekint erre. Sokat betegeskedő, kiégett, lelkileg zilált munkavállalókkal ugyanis kevés az esélye kiemelkedő teljesítményt elérni. A növekvő munkaerőhiányban ráadásul még nagyobb előnyt kovácsolhat magának az egészségfejlesztő munkaadó” - mondja Horváth Emil a corporate health szekció szakértője. Az egészségfejlesztés részben HR, részben munkavédelmi terület. A HR vezető az, aki ezt a változást kezdeményezheti. Például felméreti a cég egészségi állapotát, megmutatja az ügyvezetésnek, hol tartanak most, milyen fájdalmas kockázatok várhatóak a következő években, ha nem tesznek ellene. A kiállításon innovatív szolgáltatások mutatkoznak be és arra is válasz kapható, hogyan lehet cégen belül egy egészségfejlesztő kultúrát meghonosítani.

Automatizáció, Z generáció, big data...

Ezek mellett még egy sor más aktuális kérdéskör terítékre kerül szakértők bevonásával. Nagy kihívást jelent az automatizációra épülő eszközök terjedése: például a pályázók szűrésében, a teljesítménymenedzsmentben vagy az adminisztrációban. Kiaknázatlan terület a HR-ben a big data, melyben már vannak ígéretes informatikai fejlesztések.

Rengeteg HR-es küzd az Y és lassan Z generációs fiatalok munkahelyekre történő beillesztésével. Melyek az igényeik? Mi a kulcs hozzájuk? Hogyan lehet őket a rutinosabb kollégákkal egy cél irányába vezetni? Ehhez is fogódzót kaphatnak a kilátogatók Nagy Andrea szervezetfejlesztési és Szabó Zsófia változásmenedzsment szakértők szervezésében. A felsorolásból is látszik: a HR dinamikusan változó, izgalmas terület manapság.

Újra jön Dr. Mérő László és Dr. Baracskai Zoltán

A Personal Hungary-re idén is várhatóan több tucat kiállító érkezik új fejlesztésekkel. A magyarországiak mellett több külföldi országból (ír, osztrák, német, svájci, cseh) is. Az előadók listája folyamatosan bővül. Az már biztos, hogy újra eljön egy népszerű páros, Dr. Mérő László és Dr. Baracskai Zoltán, akik „Várjunk a lehetetlenre!, „Ne várjunk a lehetetlenre” címmel adnak elő.

A legjobb hely a szakmai kapcsolatépítésre

Az előadások és a szakmai meetupok mellett a rendezvény remek terep a networkingre. A szervezők tavalyi felmérése szerint a HR krémje eljön. Tízből nyolc látogatónak ráhatása van a vállalaton belüli döntéshozatalra: ebből 43 százalék vezetőként, 35 százalék pedig döntéselőkészítőként, tanácsadóként. 75 százalék mondta azt, hogy kapcsolatépítés, -fenntartás és információszerzés miatt érkezett.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter