Megjelent: 7 hónapja

Ne félj hatalmat adni a munkatársnak - szárnyakat kap

Miért van az, hogy a dolgozók egy része irtózik a felelősségtől, inkább számonkérésként tekint rá? Csébfalvi János vezetési tanácsadó szerint ennek egyik oka, hogy a cégeknél nem világosak a kulcseredmények és így a haladási irány sem. Mit lehet tenni ez ellen? Egy HR-es reggelin ez került terítékre, amelyen Karácsony Zoltán járt.

images

“Ha nem tudod, hogy melyik kikötőbe tartasz, egyik szélirány sem megfelelő.” Ez még egy latin mondás, ami jól érzékelteti, hogy orientáció és tiszta célok nélkül még a legeltökéltebb csapat sem jut előre. Kérdés persze, hogy a vezetőség tisztában van-e az iránnyal és a kulcseredményekkel? Sajnos Csébfalvi János saját szemével tapasztalta, hogy ez nincs mindig így.

A tanácsadó öt kérdést fogalmazott meg, amit érdemes mindenkinek a saját cégében felmérni.
1. Elmondták-e/Elmondtad-e a munkatársaidnak, mi pontosan a kulcseredmény? A kollégák nem feltétlenül szándékosan hoznak rossz döntéseket, hanem azért, mert nem tudják az irányt.
2. Vissza tudják-e idézni?
3. Megértik-e? Le kell fordítani minden szintre, minden munkakörre. Például étteremben az asztalok letakarítója számára ez azt jelenti, hogy ha gyorsan dolgozik, több vendég jön, növekszik a bevétel, nyereségesebben működik az étterem.
4. Egyetértenek-e ezzel? “0-10 között mondjanak egy számot, hogy mennyire azonosulnak ezzel. Ha nem 10-est válaszolnak, akkor kérdezd meg, hogy mi tenne téged 10-essé” - fogalmaz Csébfalvi János.
5. Hajlandóak-e tenni érte?

A Nordconn International HR-es reggelijéről szól beszámoló a HRBlogon olvasható teljes hosszában. Kiderül belőle még az is, hogy mi kell ahhoz, hogy ötletből kész termék vagy új szolgáltatás legyen egy cégnél? Andó Ildikó vezetési tanácsadó szerint a kulcsszó a felhatalmazás. Ez minden vezetőnél valamilyen szintű szorongással jár, csak néhányan képesek átlendülni rajta. És éppen ez a hatalomátadás a döntő momentum, így a megvalósító saját alkotásaként kezeli a projektet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter