Szilágyi Katalin
Megjelent: 11 éve

Nem mernek váltani a válságban a magyarok

A túlélés és a versenyképesség fenntartása közötti egyensúlyozásban a vállalatok vezetői hajlamosak elfelejteni, hogy az üzleti eredményeket a dolgozók munkájának köszönhetik, így az értékes humánerőforrásból könnyen költségtényező lesz. Nem meglepő, hogy bővült azoknak a vállalatoknak a száma, ahol a dolgozók elveszítették motiváltságukat, ugyanakkor több olyan cég is akad, ahol viszont erősíteni tudták a motivációt a válság ellenére is - mondta Veres Rita, a Hewitt elkötelezettség üzletágának európai vezetője kedden, a közép-kelet-európai Legjobb Munkahely Felmérés eredményeit ismertetve.

A régió 11 országában végzett Regionális Legjobb Munkahely kutatás keretében közel 700 vállalat mintegy 160 000 munkavállalója és 4 000 felsővezetője mondta el véleményét. Az eredmények azt mutatják, hogy a kimagasló elkötelezettségű szervezetek, a legjobb munkahelyek képesek megállni a motivációcsökkenés lejtőjén.


A vállalatok egy része a válságra úgy tekint, mint egy lehetőségre, amivel hatékonyabbá, karcsúbbá tehetik a szervezetet. Meg tudják szüntetni a felesleges munkaköröket, elbocsáthatják a rosszul teljesítő dolgozókat, így optimális létszámmal, motiváltabb csapattal, megerősödve tudnak kikerülni a válságból. A tendenciák azt mutatják, hogy a munkavállalók is kezdik megszokni a bizonytalanságot, a folytonos változásokat, de ezzel együtt kevésbé lesznek elkötelezettek a cégekhez: a Hewitt felmérése szerint a korábbi években mért 15 százalékkal szemben a vállalatok 31 százalékánál csökkent az elkötelezettség.

A kritikus időszakban azonban a vállalatok sem képesek alkalmazottaikat a legjobb teljesítmény elérésére ösztönözni. A dolgozók bizalmát erősen megrengetheti, ha nem figyelnek oda a véleményükre, nem vonják be őket a döntésekbe, nem törődnek velük. Márpedig az eredmények azt mutatják, a cégek nem állnak túl rózsásan ezen a területen. Annak ellenére, hogy a felmérés szerint tartanak attól, hogy megnő a fluktuáció, elveszítik a kulcsembereiket, visszaesik a motiváció és hogy veszélybe kerül az egész vállalat alkalmazkodó készsége, így nem tud majd helytállni a versenyben a válság után.

Regionális Legjobb Munkahely - Díjazottak:
Kis- és Középvállalatok Kategória

1. The Ritz-Carlton, Istanbul, Törökország
2. Abbott Slovak Republic, Szlovákia
3. Quintiles, Magyarország
4. Adobe Romania, Románia
5. Syngenta Romania, Románia
6. Radnóti Miklós Általános Iskola, Magyarország
7. Wrigley Hungary Ltd., Magyarország
8. EMC Computer Systems, Lengyelország
9. Tuca Zbarcea & Asociatii, Románia
10. ComAp, Csehország
11. Toyota Katowice, Lengyelország
12. Starcom, Lengyelország
13. Johnson & Johnson MD&D szektor, Magyarország
14. LLC "Mary Kay Limited", Ukrajna
15. EKOPLON, Lengyelország


A felmérés szerint a dolgozók 38 százaléka gondolja úgy, hogy a vezetőknek fontos a véleményük, 19 százalék szerint viszont nem kezelik a dolgozókat a vállalat legfontosabb erőforrásaként, 14 százalékuk szerint a döntések meghozatalakor sem veszik figyelembe a munkatársak szempontjait. A munkavállalók 45 százaléka érzi azt, hogy a vezetés nyíltan és őszintén kommunikál a cég jövőjét illetően - fejtette ki Veres Rita, hozzátéve, nem lehetetlen a dolgozók bizalmát visszaszerezni, elkötelezett munkatársi gárdát építeni a nehéz gazdasági helyeztben sem.

A legjobb munkahelyek éppen az erős elkötelezettségre építenek, ezért arra törekszenek, hogy a felsővezetők ne kerüljenek ki a dolgozók látóköréből, emellett nem feledkeznek meg a kulcsembereikről, meghallgatják a dolgozók véleményét és minden vállalati szinten összhangot próbálnak teremteni - emelte ki.

Regionális Legjobb Munkahely - Díjazottak:
Nagyvállalatok Kategória

1.Ceva Logistics, Törökország
2. Avendi, Bulgária
3. McDonald's, Oroszország
4. Quintiles, Lengyelország
5. McDonald's, Románia
6. ZPC Mieszko, Lengyelország
7. Pramerica, Lengyelország
8. GlaxoSmithKline Pharma, Magyarország
9. Mars Sales, Magyarország
10. Mirgorod Plant of Mineral Water, Ukrajna
11. McDonald's, Bulgária
12. Microsoft, Magyarország
13. Mediaedge:cia, Magyarország
14. DHL Express, Törökország
15. Microsoft, Oroszország


Jobban kötődnek munkahelyükhöz a magyarok

Veres Rita ismertette a hazai 2009-es Legjobb Munkahely Felmérés keretében április-május folyamán gyűjtött adatok eddigi eredményeit is. Ezekből kiderül, hogy a magyar dolgozók kimondottan pesszimisták a hazai gazdaság jövőjét illetően: 57 százalékuk egyértelműen úgy gondolja, hogy idén biztosan nem kezd el kilábalni a válságból. A vállalatba vetett bizalom ugyanakkor ennél sokkal jobb képet mutat, a 4000 válaszadó 45 százaléka véli ugyanis azt, hogy cégük sikeresen megküzd a gazdasági helyzet kihívásaival. Saját sorsukkal kapcsolatban már nem olyan derűlátóak a magyarok: minden ötödik dolgozó érzi úgy, nem lesz képes biztosítani saját maga és családja megélhetését, anyagi biztonságát, és csupán a megkérdezettek egyharmada bízik egyértelműen a jövőben.

Ami a korábbi évekhez képest leginkább változott, hogy a magyar munkavállalók erősebben kötődnek jelenlegi munkahelyükhöz, amely nem jelenti feltétlenül a motiváció növekedését is - mutatott rá Veres Rita. A dolgozók maradási hajlandósága minden időtávon nőtt, 3 év távlatában 12 százalékkal több válaszadó gondolja úgy, hogy jelenlegi cégénél fog dolgozni. A munkavállalók közül többen nyilatkozták azt, hogy nehéz szívvel válnának meg vállalatuktól, és nőtt azok száma is, akik ritkán, vagy egyáltalán nem gondolkodnak munkahely változtatáson. Ennek valószínűleg az állhat a hátterében, hogy többen - a megkérdezettek 22 százaléka - félnek állásuk elvesztésétől, és attól, hogy nem találnak könnyen új munkát (24 százalék).
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Remote working vezetői szemmel - a legnagyobb kihívások

Mit gondolsz, te kézben tudod tartani az irányítást? Hogyan lehetsz biztos abban, hogy a csapatod otthonról is ugyanolyan hatékonyan dolgozik, mint... Teljes cikk

Ezekkel az alkalmazásokkal garantáltan ellenőrizheti kollégái otthoni teljesítményét

A koronavírus bombaként robbant hazánkra komoly gondot okozva a munkáltatóknak, hogyan oldják meg a kollégák otthonról való munkavégzését. Azok a... Teljes cikk

Kutyák a munkahelyen - hogyan hatnak az eredményességre?

Mik a kutyás munkahelyek, képzések, fejlesztések sikerkritériumai? Milyen pozitív vagy éppen negatív hatása lehet annak, ha kutyák vannak a... Teljes cikk