Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

OÉT: a szakszervezetek elutasították a nyugdíjrendszer szigorítását

A szakszervezetek elutasították, hogy tovább szigorítsák az előrehozott nyugdíj szabályait az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén, a munkaadói érdekképviseletek közül többen elvileg egyetértettek ezzel, viszont oldalálláspontként nem kifogásolták a kormányzati módosítási javaslatot.

Pataky Péter, a szakszervezeti oldal szóvivője szerint elfogadhatatlan, hogy a 39-40 évet dolgozott és el akar menni 62 éves kora előtt nyugdíjba, azt még büntessék is.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára ugyanakkor hangsúlyozta: az előrehozott nyugdíj lehetősége eleve egy kedvezmény, a kedvezmény mértékének változtatásáról van szó, tehát nem szigorításról.

A fórumon a szakszervezeti oldal nem támogatta az Európai Szociális Karta magyarországi jelentését sem, mert az nem foglalkozik a méltányos bérezéssel, illetve a karta módosításának ratifikálásával. A munkáltatói oldal támogatta a jelentést. A kormányzati oldal tudomásul vette a szakszervezeti véleményt, illetve vállalta, hogy a szakszervezetek által kifogásolt témaköröket hamarosan megvitatja az OÉT keretei között.

Az előrehozott nyugdíj szabályairól folytatott vitában Horváth Lajos, a Liga Szakszervezetek alelnöke elmondta: a magyar munkavállalók nem azért mennek el 62 éves koruk helyett 60 évesen nyugdíjba, mert nem szeretnek dolgozni, hanem azért mert egészen mások a foglalkoztatási és egészségügyi viszonyok Magyarországon, mint például Svédországban.

Pataky Péter kifejezte: a múlt évben elfogadott nyugdíjszámítási mód eleve csökkenti a nyugdíjakat, a kormány pedig most tovább büntetné a hosszú szolgálati idővel rendelkezőket is.

Csizmár Gábor arra figyelmeztetett, hogy a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek felelőssége is, hogy egyensúlyban legyen a nyugdíjpénztár.

Pataky Péter válaszában rámutatott: inkább azzal kellene foglalkozni, hogy mindenki befizesse a nyugdíjkasszába a járulékokat, s akkor kevesebb lenne a hiány. Nem a szakszervezetek akarták a magánnyudíjpénztári rendszert, a mostani hiány egyik fő okozóját. Pataky Péter ezért folyamatos ad hoc jellegű szigorítgatások helyett a nyugdíjrendszer átfogó módosítását javasolta.

A szakszervezetek és a munkáltatói érdekképviseletek is egyetértettek a komplex rehabilitációs rendszert segítő kormányrendelet tervezetével.

Mint Juhász Ferenc, a rehabilitációs szakértői intézet vezetője elmondta: a rendelet a rehabilitációs járadékról a rehabilitációban közreműködő intézményekről szóló korábbi törvények érvényesülését segíti elő. A jogszabályok célja, hogy akik munkaképessége javítható azok ehhez minden segítséget megkapjanak, majd munkához, rendes keresethez jussanak.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
HR Trendek 2023

Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva, 2023 is tartogat majd kihívásokat a HR vezetők és csapataik számára. Az infláció, a gazdasági válság... Teljes cikk

Négynapos munkahetet javasol a Párbeszéd

A Párbeszéd ismét benyújtja a parlamentnek a négynapos munkahétről szóló határozati javaslatát - jelentette be a párt szóvivője, Barabás Richárd. Teljes cikk

Hogyan lehet sikeres a 4 napos munkahét bevezetése?

A Magyar Telekom élére állt a 4 napos munkahétnek: a legnagyobb hazai kísérletezőként idén júliusban kezdte és folytatja projektjét, múlt szerdán... Teljes cikk