Megjelent: 7 éve

Szeretjük megajándékozni a kollégákat

Szeretjük a céges karácsonyi partikat és a kollégák közötti ajándékozást, mert jó hatással van a munkahelyi kapcsolatokra, de az igazán találó ajándékot nem ilyenkor fogjuk megkapni - derül ki a Profession.hu kutatásából.

Az év végének közeledtével a munkahelyeken is bevett szokás, hogy valamilyen formában megünnepeljék a karácsonyt. E szokások megítéléséről, a két ünnep közötti szabadságokról készített online, önkitöltős kérdőíven alapuló kutatást a Profession.hu 6091 válaszadó bevonásával, akik közül 4814-en jelenleg is rendelkeznek munkahellyel.

A megkérdezett hazai munkavállalók közel fele olyan helyen dolgozik, ahol lesz céges karácsonyi vacsora vagy parti. A vacsora számít gyakoribbnak, a megkérdezettek közel harmada említette ezt az ünneplési formát, míg a karácsonyi partit minden ötödik válaszadó nevezte meg. A munkahelyek negyedénél szokás a karácsonyfa állítása, arra pedig a dolgozók harmada számít, hogy a fa alá pedig valamilyen céges ajándék, jutalom is kerül. Ezen belül ajándékcsomagot a megkérdezettek 14 százaléka kap, pénzjutalomra 11, tárgyjutalomra 6 százalék számít.

A cég által finanszírozott karácsonyi összejövetelek inkább a fővárosi munkahelyekre jellemzőek, a falvakban dolgozókat kevésbé kényeztetik el ilyen közös ünneplésekkel.

A karácsonyi bulit a megkérdezettek jó alkalomnak tartják arra, hogy a munkatársak közelebb kerüljenek egymáshoz, bár gyakori tapasztalat, hogy valaki többet iszik a kelleténél. A dolgozók egymás közötti, névkihúzós ajándékozását a válaszadók többsége kedveli, holott viszonylag ritka, hogy az ilyen alkalmakkor jól eltalált ajándékot kapjanak a kollégájuktól - derül ki a Profession.hu kutatásából.

A megkérdezettek mindössze 14 százaléka tartja felesleges pénzköltésnek azt, ha a munkaadója céges ünnepi vacsorát vagy partit szervez, és 15 százalékra rúg azok aránya, akik ha tehetik, inkább kihagyják ezeket az összejöveteleket. A válaszadók kétharmada szívesen részt vesz az ilyen eseményeken és nagyjából ugyanennyien vélik úgy, hogy ezek az alkalmak jó lehetőséget teremtenek arra, hogy a kollégák közelebb kerüljenek egymáshoz.

Utóbbi vélekedést a megkérdezettek tapasztalatai is alátámasztják: több mint felük számolt be arról, hogy a céges partikon barátság alakult ki a kollégák között, és közel ennyien jelezték, hogy voltak, akik romantikus kapcsolatba is bonyolódtak az ilyen eseményeken. A dolgok rosszabbra fordulása jóval ritkábbnak számít: a felmérésben részt vevő munkavállalók ötöde volt tanúja annak, hogy veszekedés alakult ki a munkatársak között, tizede pedig annak, hogy megromlott egyes kollégák viszonya. A legjellemzőbb tapasztalat az - és ez mind a barátkozós, mind a veszekedős hangulatra is részben magyarázat lehet -, hogy szinte mindig van, aki túlzottan felönt a garatra. Azt, hogy egy vagy több kolléga jelentősen többet ivott a kelleténél, a válaszadók háromnegyede tapasztalta a céges összejöveteleken. A Profession.hu kutatásából az is kiderül, hogy túlzott alkoholfogyasztás, barátság és a románc kialakulása jellemzőbb a budapesti munkahelyeken, és némileg a felsőfokú végzettségűek körében - kialakuló románcot a 30-49 évesek nagyobb eséllyel tapasztaltak.

Munkavégzés a két ünnep között

A két ünnep közötti szabadságok kivétele "barátságosan" megoldható a válaszadók nagy többségénél. Minden ötödik dolgozó jelezte, hogy kötelezően dolgozniuk kell, nem tudnak elmenni szabadságra. A másik végletet az jelenti, ha ebben az időszakban kötelezően szabadságot kell kivenni - ez a válaszadók közel harmadát érinti. A megkérdezettek negyede olyan munkahelyen dolgozik, ahol előre beosztják, hogy ki, mikor megy szabadságra karácsony és szilveszter között.

A kutatás eredményeiből az is kiderült, hogy elsősorban a fiatalok és a középfokú végzettségűek azok, akik nem tudnak elmenni szabadságra az év utolsó hetében. Mindössze a válaszadók 4 százaléka jelezte azt, hogy a cég extra szabadnapokat biztosít a két ünnep közötti időszakra.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
WHC csoport: Továbbra is munkaerőhiány van és a vendégmunkások iránt is magas a kereslet

A WHC Csoport tapasztalatai szerint egyelőre nem következett be negatív fordulat a munkaerőpiacon és továbbra is megoldandó feladat a munkaerő- és... Teljes cikk

A Fülöp-szigeteki munkavállalók motiváltak, lelkesek, barátságosak és nyitottak

Továbbra is munkaerő- és szakemberhiány tombol Magyarországon. A munkanélküliség soha nem látott alacsony szinten van, a hazai munkaerőtartalék... Teljes cikk

Felmérés: minden második informatikus az ország elhagyásán gondolkodik

A megkérdezettek több mint fele tervezi, hogy alkalmazotti jogviszonyban folytatja tovább munkáját hazai vagy külföldi cégnél. Teljes cikk