Megjelent: 6 hónapja

Több mint 120 millió forint értékű adományozás a civil szervezeteknek és egyetemi hallgatóknak

Az elmúlt hét évben több mint 120 millió forint értékű támogatásban részesültek hazai civil szervezetek és egyetemek a legnagyobb coach szakmai világszervezet, a Nemzetközi Coachszövetség (ICF) Magyar Tagozatának CSR Jószolgálati programjai jóvoltából. Eddig összesen 174 civil szervezet, 272 egyetemi hallgató, valamint 90 volt Malév dolgozó kapott ingyenes professzionális coaching szolgáltatást közel 300 önkéntes coach felajánlásával.

images

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésbe fogott az ICF Magyar Tagozatának CSR Jószolgálati csapata, hogy a coaching módszertant, amelynek célja: a fejlődés, siker és versenyképesség növelése, olyan civil szervezeteknek is eljuttassák, akik más módon nem juthatnak hozzá ehhez a fejlesztési formához. A népszerű kezdeményezésnek köszönhetően 2019-re nemcsak a civil szervezetek, hanem a további célcsoport száma is bővült, hiszen 2016-ban a Semmelweis Egyetem végzős hallgatóival (SE), idén pedig a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) végzős hallgatóival is növekedett azoknak az aránya, akik ingyenes coachingban vettek részt.

Hogy mi a coaching, időről időre tisztáznunk kell, hatékonysága főleg a multinacionális vállalatok körében már nem kérdés. 2012-ben a Malév csődje kapcsán a világ legnagyobb coachszervezete az ICF Magyar Tagozatának coachai megmutatták, a coaching egyéni és csoportos formában tud segíteni a bajba jutott cégek vezetőinek, munkatársainak is az új irányok, lehetőségek meghatározásában. Célunk a jövőben, olyan startup projektek, nonprofit szervezetek, egyetemek támogatása, akik nyitottak a coaching kipróbálására, időt, energiát fektetnek a közös munkába, és van céljuk, amiben mi az ICF Magyar Tagozatának közössége
segíthet. A támogatásunkat azoknak a cégeknek, szervezeteknek, illetve felsőoktatási intézményeknek szeretnénk felajánlani, akik a piacon magas ár-értékkel bíró coaching szolgáltatást jelenleg nem tudnák megfizetni - mondta Séra Attila PCC, az ICF Magyar Tagozat CSR Jószolgálati program igazgatója.

Az ICF Magyar Tagozatának jószolgálati programjait évente több alkalommal rendezik meg, ahol minden évben más-más fontos téma áll a fókuszban. A rendezvények segítségével az ICF tagsággal rendelkező coachok, illetve az ICF által akkreditált képzésen résztvevő coachok önkéntes alapon vállalnak egy-egy 5 alkalmas pro bono coaching folyamatot. Ebben úgy választják ki őket, hogy 3 perces villám ismerkedés után a megjelölt preferencialista által párosítják össze a coachokat az ügyfelekkel.

Eddig többek között olyan szervezetek vették igénybe a coaching által nyújtott segítséget, mint a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, az SOS Gyermekfalvak, a Down Egyesület, az Országos Mentőszolgálat, az UNICEF Magyar Bizottsága, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a United Way Magyarországi Szervezete, a Heim Pál Gyermekkórház alapítványai, a Magyar Hospice Alapítvány, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, valamint a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány is.

A coaching egyedi szolgáltatás, az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is. Akik coaching folyamatban vesznek részt, megtapasztalhatják, hogy másképp látják majd személyes kihívásaikat és lehetőségeiket, megerősödik gondolkodásuk és döntéshozó képességük, fejlődik személyes hatékonyságuk, nő az önbizalmuk, és közelebb kerülnek munkájuk és életszerepük beteljesítéséhez.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter