Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 6 éve

Több, mint vívás

Új, izgalmas programmal színesedett a hazai élmény jellegű tréningek piaca. Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága, a kardvívás ezentúl vállalati tréningként is elérhető. Egy vívóakadémia szakedzői és kreatív HR tanácsadók segítségével fejleszthetjük például hatékonyságunkat, de akár vezetői készségeinket is.

images

images

A kardvívás izgalmas, elegáns, tradicionális olimpiai sport, amelyben a koncentráció, a stratégia és a taktika egyaránt szükséges a sikerhez. A vívás megtanít az ellenfél tiszteletére, fejleszti a koncentrációt, az előrelátás, tervezés készségét, amelyek kulcsfontosságúak az üzleti életben is. Mindemellett egy szórakoztató sportág, mely garantáltan emlékezetes élményt nyújt.

Ezért döntött úgy egy kardvívó és egy volt edző, aki ma HR tanácsadóként dolgozik, hogy egy nem hétköznapi programot állítanak össze, melyben a résztvevők egy egészen új tanulási folyamatnak lehetnek a részesei - ráadásul a hazánkban nagy múltra visszatekintő sportág keretein belül. Ez a sport megtanítja, hogyan lehet nyomás alatt teljesíteni, kiderül, kire milyen hatással van a feszültség, a versenyhelyzet, a kiélezett szituáció. A kardvívás megtanít arra, hogy keményen küzdve, koncentráltan és lelkesen bármilyen helyzetből lehet fordítani. Megtanít arra is, hogy a lefektetett szabályokat hogyan tudjuk a magunk javára fordítani - vélik a szervezők.

A tapasztalatok szerint a kardvívó-tréning a munkatársak és vezetők hatékonyságát és munkaminőségét látványosan növeli. A hagyományos csapatépítő vagy készségfejlesztő tréningek legtöbbje mára kiüresedett, és az irodába visszatérve kiderül, minden maradt a régiben. A szervezők szerint a kardvívás azonban valóban javítja a kommunikációt, összekovácsolja a csapatot, növeli a motivációt. A résztvevők egy vívóbemutatót követő elméleti és gyakorlati oktatás után elektromos találatjelzővel, valódi páston gyakorolhatnak. A részvételhez sport múlt nem szükséges, bárki, bármilyen edzettségi állapottal elkezdheti, sérülésveszély nincs.
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár