Megjelent: 14 éve

Tovább gyúrják az egyszerűsített foglalkoztatást

Újraszabályozták az egyszerűsített foglalkoztatást. Az új törvényben azonban a korábban kifogásolt elektronikus bejelentési kötelezettség alig változik. A dolgozóknak a jövőben csak baleset esetére jár orvosi ellátás, és sok tekintetben kiesnek a munka törvénykönyvének a védelme alól.

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait a mezőgazdasági-, valamint az idegenforgalmi idénymunkára, továbbá az alkalmi munkára lehet majd alkalmazni, a háztartási alkalmazottakra másfajta szabályokat alkotnak.

A munkavégzés megkezdése előtt kell a foglalkoztatottat bejelentenie a munkaadónak. Az APEH-hel közölhetik az adatokat az interneten (az Ügyfélkapun keresztül), telefonon, sms-ben, ám írásban is. Ez utóbbi esetben a törvényjavaslat mellékletében szereplő munkaszerződést kell eljuttatni az adóhatósághoz - áll a törvénytervezet szövegében.

A foglalkoztatási jogviszony a munkáltató bejelentési kötelezettségének teljesítésével, és nem a munkaszerződés megkötésével jön létre, és nem is kötelező szerződést írni. Ám amennyiben a dolgozó kéri, akkor a munkafeltételeket írásba kell foglalni - ez esetben azonban jelenléti ívet már nem kell vezetni.

500 vagy 1000 forint az adó
A vállalkozásoknál a megelőző 6 havi átlagos létszámot alapul véve az egyszerűsített módon foglalkoztatottak létszáma nem haladhatja meg 1-5 embert alkalmazóknál a 2 főt, a 2-20 fő közöttieknél a 4-et, 20 dolgozó felett pedig a munkavállalók ötödét. Ha a munkaadó főállású munkavállalót nem foglalkoztat, akkor jogosult az éves munkaidőkeret 20 százalékánál kevesebb ideig alkalmi munkásokat alkalmazni.

Az alkalmi munka összesen legfeljebb öt egymást követő napig, egy hónapon belül 15 napig, egy éven belül pedig legfeljebb 90 napig tarthat. A közteher mezőgazdasági-, valamint az idegenforgalmi idénymunka esetén napi 500, míg alkalmi munka esetén napi 1000 forint. Ezt a munkaadó fizeti. A közterhet a következő hónap 12. napjáig kell átutalni.

Csak baleset esetén jár orvosi ellátás

Az egyszerűsített módon foglalkoztatottnak nincs egészségbiztosítása, de nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra, valamint álláskeresési ellátásra jogosultságot szerez. A nyugdíja kiszámításának alapja az egyszerűsített foglalkozatásból származó jövedelem összege. Ez a korábbi törvényben kissé másképp volt: az alkalmi munkásoknak volt társadalombiztosítása, ám a mezőgazdasági, idegenforgalmi idénymunkásoknak nem. Ahhoz, hogy biztosított legyen egy alkalmi munkás, ki kellett fizetnie havonta a 4950 forint egészségügyi hozzájárulást.

Új szabályként az egyszerűsített foglalkoztatás esetén nem lehet alkalmazni a munka törvénykönyvének a szabadság kiadására, az állásidőre és a vasárnapi munkavégzésre (például a bérpótlék kifizetésére) vonatkozó szabályait. Az alkalmi munkavállalóknak nem jár betegszabadság sem, és a munkaidő-beosztás változása a munkavégzés első napján is közölhető, már nem kell hét nappal korábban értesíteni a dolgozót.

Nem kell szja-bevallást csinálni

A munkavállalónak nem kell adóbevallást benyújtania az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedeleme után.

A korábbi törvényben a kiemelten közhasznú szervezetekre külön bekezdés vonatkozott, hogy hogyan is alkalmazhatnak alkalmi munkásokat, az új jogszabály szerint azonban nem indokolt külön szabályokat alkotni számukra. Ezek a szervezetek általában határozatlan időre alkalmaznak embereket, így azok a munkavállalók, akik az egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgoznának náluk, munkajogi és társadalombiztosítási jogosultságaikat tekintve előnytelenebb helyzetbe kerülnének, mint a többiek.

Az a munkáltató, aki egy tárgyhónapban legalább 300 ezer forintnyi adótartozást halmoz fel, további egyszerűsített foglalkoztatásra nem jogosult, amíg a hátralékát ki nem egyenlítette.

A háztartásban végzett munkára nem vonatkozik

A törvény visszamenőleg is érvényes lesz: az egész 2010-es adóévre az alkalmi munkavállalói és egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyból származó adóbevallási és befizetési kötelezettségre egységesen ezeket a rendelkezéseket kell majd alkalmazni. Az új törvény várhatóan július 15-én lép hatályba.

A törvényben azért nem szerepel a háztartásoknál, magánszemélynél végzett alkalmi munka, mert azt külön szabályozza majd a kormány. Orbán Viktor a 29 pontban említette ezt a foglalkoztatási formát is. A miniszterelnök közölte: bevezetik az adózáson kívüli jövedelem fogalmát, így tehát ha valaki más embernek ad munkát a saját háza körül, akkor ebben a viszonylatban nem kell semmilyen közterhet fizetnie.

Az ellenzéknek több pontban nem tetszik

Az LMP szerint járulékcsökkentésre lenne szükség, míg a Jobbik túlszabályozottnak tartja a törvényjavaslat – írja az MTI. Az MSZP támogatja a javaslatot, de tartalmi kifogásai vannak, illetve azt kérték: semmiképpen ne olyan törvény szülessen, ami kiszolgáltatja a munkavállalókat és a megszerezhető szolgálati időt nem tisztázza. A KDNP és a Fidesz is támogatta az új jogszabályt.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Apaszabadság: minden, amit tudni kell róla

2023. január 1-je óta jár 10 napos szabadság az apáknak gyermekük születése környékén. Ez az úgy nevezett apaszabadság. Teljes cikk

Kisebb munkaügyi jogsértéseket találtak a cégnél, ahonnan kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat

A közlemény szerint magyar munkaerő külföldiekkel történő kiváltása a jelenlegi jogszabályok szerint nem nyert egyértelműen bizonyítást. Teljes cikk

Diszkrimináció a munkahelyen: a várandósság miatti próbaidős elküldés a legjellemzőbb

Egészségi állapot, életkor, politikai vagy más vélemény, anyaság vagy nemzetiséghez való tartozás - tavaly ezen tulajdonságok miatt részesültek... Teljes cikk