Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Új munkaügyi kirendeltséget adtak át Hódmezővásárhelyen

A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ új hódmezővásárhelyi kirendeltségét Lázár János polgármester, Tarcsi Gyula, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, valamint Nagy Ágnes főigazgató adta át héten.

Az Andrássy utca 28. szám alatt működik hétfő óta a munkaügyi központ új vásárhelyi kirendeltsége. Az új irodában azt ígérik, minőségi álláshelyekkel várják a munkát keresőket, amely modern környezetben nyújt új szolgáltatásokat. A 640 négyzetméteres ingatlant a József Attila utca és Szántó Kovács János utca sarkán álló épületért cserélték el, s mivel a két ingatlan azonos értékkel bír, a munkaügyi központnak csak a berendezést kellett biztosítania, melyet mintegy 12 millió forintos Európai Uniós támogatásból alakítottak ki.

Lázár János polgármester az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a város az idei évtől félmillió forinttal támogatja minden egyes új munkahely teremtését, amely eddig 150 új álláshelyet eredményezett. Tarcsi Gyula a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára elmondta: az ország 174 kirendeltsége közül százat már felújítottak, a munkaügyi tárca elképzelései szerint ez több, a munkát keresők elhelyezkedését segítő programmal is társul.

Nagy Ágnes főigazgató azt hangsúlyozta, hogy a munkaügyi központ tartalmában is megújuló szolgáltatásokat biztosít az állást keresők számára. A vásárhelyi kirendeltség dolgozóinak az idén mintegy kétezer ember számára kell végzettségüknek megfelelő munkahelyet közvetíteni. Mint Törjékné Pásztor Ildikó kirendeltség-vezető elmondta: elsősorban minőségi álláshelyeket kívánnak biztosítani, olyanokat, melyekről többnyire ismerősöktől, barátoktól értesül az álláskereső.

delmagyar.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár